Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB C naar DVI kabel

Een monitor of projector kan op verschillende manieren op een laptop of een computer worden aangesloten. Een bekend type aansluiting hiervoor is een DVI aansluiting. Tegenwoordig hebben computers en laptops steeds minder vaak een aansluiting die gebruikt kan worden voor een monitor. Ook is de “ouderwetse” USB aansluiting veelal vervangen door een nieuwere USB C aansluiting. Om toch beeld over te brengen naar een beeldscherm of een projector met een DVI aansluiting, kunt u gebruikmaken van een USB C naar DVI kabel. Lees meer

Basiskennis over DVI en USB C

De bekendste kabels om beeld te projecteren zijn VGA kabels en HDMI kabels. Deze laatste kabel is ook in staat om geluid over te brengen. Een andere soort aansluiting die vaak voor beeldschermen en computers gebruikt wordt is de DVI aansluiting. Dit is de eerste kabel die gebruikt kon worden voor het overbrengen van beelden in digitale kwaliteit. Tegenwoordig worden beeldschermen en computers niet meer uitgerust met deze aansluitingen. Sinds 2016 voeren HDMI aansluitingen en DisplayPort aansluitingen de boventoon. Omdat de DVI aansluiting tot voor een paar jaar geleden nog veel werd toegepast komt deze ook nog veel voor op computers, laptops, beeldschermen en projectoren. Vooral wanneer u een nieuwe laptop of computer heeft en beeld wilt overbrengen naar een monitor met een DVI aansluiting dan kan dat problemen opleveren. Nieuwe laptops zijn steeds vaker uitgerust met een USB C aansluiting, deze kunt u ook gebruiken om uw beeldscherm mee aan te sluiten. Hiervoor heeft u een USB C naar DVI kabel nodig. Een USB C naar DVI kabel kan beeld overbrengen in haarscherpe kwaliteit. Een adapter van USB C naar DVI kan ook.

USB C en wat het doet

Niet alleen worden de aansluitingen voor monitoren steeds vernieuwd. Ook op het gebied van USB verandert er regelmatig iets. Waar we tot voor kort veel gebruikmaakten van de traditionele USB aansluiting, is er tegenwoordig een nieuwe variant op de markt. Dit is de USB C aansluiting die compacter is, meer data in een snel tempo kan overzetten en die op twee manieren in de aansluiting kan worden gestoken. Met deze compacte USB C stekker heeft u nooit meer het probleem dat u onder en boven omdraait, omdat de stekker aan beide zijden hetzelfde is. Wat de grootte van een USB C stekker betreft is deze te vergelijken met een micro USB aansluiting. Naast het overzetten van data met behulp van USB C is het ook mogelijk om hiermee uw laptop op te laden als deze daarvoor geschikt is. Met de juiste adapters of kabels kunt u de aansluiting ook gebruiken voor het overzetten van beeld in hoge kwaliteit naar een beeldscherm of een projector. Een voorbeeld hiervan is een USB C naar DVI kabel voor apparaten met DVI.

USB C naar DVI Kabel

Bent u op zoek naar een manier om uw laptop of computer aan te sluiten op een apparaat met een DVI aansluiting en beschikt u niet over de juiste aansluiting op uw computer, maar heeft u wel een USB C aansluiting? Dan kunt u het beste gebruikmaken van een USB C naar DVI kabel. Met een USB C naar DVI kabel kunt u beelden in hoge kwaliteit weergeven op de monitor of de projector. De maximale resolutie die hierbij kan worden overgedragen is 3840 x 2160. Dit staat ook wel bekend als Ultra High Definition of 4K. De voorwaarde is dan natuurlijk wel dat de monitor of projector waar u de beelden op wilt weergeven hier ook voor geschikt is. USB C naar DVI kabels zijn niet heel erg verschillend, behalve dat u de USB C naar DVI kabels in verschillende lengtes kunt kopen. Een langere kabel is iets duurder maar biedt u wel dezelfde kwaliteit als kortere USB C naar DVI kabels. USB C naar DVI kabels zijn verkrijgbaar in standaard lengtes zoals bijvoorbeeld 1 meter, 2 meter of 3 meter.

Adapters voor USB C naar DVI

Als u over een DVI kabel beschikt die bijvoorbeeld bij uw monitor of projector hoort dan hoeft u niet altijd een USB C naar DVI kabel aan te schaffen. Het kan ook zijn dat uw beeldscherm een DVI kabel heeft die aan de monitor vast bevestigd is. In dat geval kunt u gebruikmaken van een handige USB C naar DVI adapter. Met een USB C - DVI adapter tovert u de USB C aansluiting in een handomdraai om tot een DVI aansluiting. Met deze kleine en handige adapter kunt u zonder problemen de DVI kabel van uw monitor aansluiten op uw computer of laptop. Een USB C naar DVI adapter is compact en heeft een korte kabel van de USB C naar DVI aansluiting waar u de DVI kabel op kunt aansluiten. Als u gebruik wilt maken van meerdere aansluitmogelijkheden dan alleen een USB C naar DVI aansluiting dan kunt u ook een multiport adapter kopen. Met een multiport adapter transformeert u niet alleen het signaal van USB C naar DVI maar is het ook mogelijk om apparaten met andere aansluitingen zoals VGA, HDMI of Mini DP aan te sluiten.

Waar u verder op letten kunt

Voordat u overgaat tot het aanschaffen van een USB C naar DVI kabel of adapter moet u zich bewust zijn van een aantal zaken. Een DVI aansluiting is niet moeilijk te herkennen maar controleert u voor de zekerheid wel even of u deze ook nodig heeft. Een USB C aansluiting kan nog wel eens verward worden met een micro USB aansluiting. Zorg ervoor dat u vooraf weet of u ook daadwerkelijk een USB C naar DVI kabel of adapter nodig heeft voordat u het product aanschaft. Het is ook belangrijk om te controleren of u een mannelijke of een vrouwelijke stekker nodig hebt voor uw DVI aansluiting. In veel gevallen heeft u een mannelijke aansluiting nodig en daarvoor volstaat een USB C naar DVI kabel. Heeft u een vrouwelijke aansluiting kies dan een USB C naar DVI adapter.

USB C naar DVI kabel online kopen

Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een USB C naar DVI kabel of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

USB C Kabel

Klantenservice & Informatie