Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB C naar USB C kabel

Met de introductie van de USB C connector standaard zullen op den duur alle USB A en USB B connectoren verdwijnen. Praktisch gezien zeker een grote vooruitgang, want USB C connectoren zijn compact en in tegenstelling tot USB A en USB B niet meer gebonden aan een bepaalde richting bij het insteken. Verder kent USB C meer functies waardoor deze onder andere geschikt is voor het doorsturen van audio en video signalen. Hierdoor zal op termijn ook het overbekende HDMI door USB C opgevolgd worden. USB C is de nieuwe standaard. Lees meer

Mogelijkheden USB C naar USB C

Het is u zeker ook een doorn in het oog, steeds weer zoeken naar de juiste USB kabel. Of het nu de USB A aansluiting op de computer is, de USB B aansluiting op de printer of de mini en micro USB B aansluitingen op mobiele apparaten: het is altijd een gedoe om bij elk apparaat de juiste USB kabel of het juiste verloopstuk te kiezen. USB C naar USB C maakt hieraan een einde en vervangt al deze verschillende aansluitingen door één en dezelfde aansluiting. Naast het voordeel op aansluittechnisch gebied biedt USB C naar USB C echter veel meer. Te beginnen de functie als overdrachtsmedium voor audio- en videosignalen. Het gevolg hiervan is dat het alom bekende HDMI op termijn óók door USB C naar USB C vervangen wordt. Een andere nieuwe USB C feature is de mogelijkheid dat met USB C naar USB C elektrische stroom zowel verstuurd als ontvangen kan worden, waarbij het maximale elektrische vermogen dat de kabel kan verwerken sterk is toegenomen. Voeding en data-overdracht gaan bij USB C naar USB C over dezelfde kabel.

Stroomvoorziening via USB C naar USB C

Zoals eerder genoemd kan USB C naar USB C grotere vermogens versturen dan tot nu toe bij USB mogelijk was. De mogelijkheid om tot 100 W te kunnen verwerken zorgt ervoor dat het mogelijk is dat een computer middels één kabel bijvoorbeeld met een monitor communiceert en deze van elektriciteit voorziet. Er is geen losse systeemkabel en voedingskabel meer nodig. De computer is dan ook stroombron geworden. Het is bij de keuze van een juiste USB C naar USB C kabel wel nog oppassen geblazen, want door het universele karakter van USB is het maximale vermogen van een kabel niet vastgelegd. Bij elke kabel kan dit anders gespecificeerd zijn. USB C naar USB C kabels die voor stroomvoorziening gebruikt worden, dienen voorzien te zijn van chips die met de aangesloten apparaten communiceren over de profielen die ondersteund worden. Worden twee apparaten aangesloten die beide op accu werken, kan gebruikgemaakt worden van de mogelijkheid tot bi-directioneel opladen. De apparaten communiceren dan onderling over welk apparaat het ander apparaat van stroom voorziet, al naar gelang welke combi op dat moment optimaal zal werken.

USB C naar USB C ook voor andere communicatienormen

USB C is meer dan vervanging van USB A en USB B. We hebben al gezien dat USB C naar USB C het welbekende HDMI gaat opvolgen en dat de kabel door de mogelijkheid grotere elektrische vermogens te verwerken ook voor de stroomvoorziening van randapparatuur gebruikt kan worden. De mogelijkheden zijn echter nog groter. Door de zogenoemde Alternate Mode is het gebruik van USB C naar USB C kabels voor andere normen mogelijk geworden. Neem bijvoorbeeld DisplayPort en Thunderbolt3; deze beide interfaces zullen ook van USB C naar USB C gebruik gaan maken. Het universele karakter van USB heeft als gevolg dat er een veelvoud aan verschillende specificaties gaat ontstaan. Ook als u de USB C naar USB C kabel voor het gebruik met een andere norm gaat toepassen dienen de specificaties nauwgezet bekeken te worden om een goed werkende kabel te kiezen. Laat u bij twijfel adviseren door één van onze medewerkers, zij zullen u graag van dienst zijn.

De verschillende versies van USB

We hebben hiervoor gesproken over de verschillende vormen USB connectoren, USB A, USB B, mini USB B, micro USB B en USB C. Deze connectornormen zeggen echter niets over de specificaties van de eigenlijke kabel. De specificaties worden aangegeven door de verschillende versies. Tegenwoordig zijn de versies USB 2.0, USB 3.0 en USB 3.1 actueel. Er zijn in het verleden ook nog USB 1.0 en USB 1.1 versies geweest, maar deze zijn inmiddels ver achterhaald, zodoende besteden we er hier geen aandacht aan. De nummers van de versies geven aan met welke snelheid data verstuurd kunnen worden. Bij USB 2.0 ligt de data-overdracht in de orde van grootte van 500 megabit per seconde, terwijl dit USB 3.0 zo’n 5 gigabit is. USB 3.1 zit zelfs op 10 gigabit per seconde. Het mag duidelijk zijn dat er in de loop der jaren een grote vooruitgang is geboekt. De nieuwe USB C connector is vrijwel gelijktijdig met USB 3.1 geïntroduceerd; hoewel USB C naar USB C en USB 3.1 vaak gecombineerd te vinden zijn, is dit absoluut niet noodzakelijk. Vorm van de USB connector en USB versie staan in principe los van elkaar, hoewel in principe de laatste normen worden aangehouden.

Uw USB C naar USB C kabel kopen

Een USB C naar USB C kabel koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een USB C naar USB C kabel of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt dat volledig aan uw verwachting voldoet en dus direct inzetbaar is.

USB C Kabel

Klantenservice & Informatie