Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB C naar micro USB kabel

De toestellen in het top segment van de mobiele markt zijn vrijwel zonder uitzondering voorzien van een USB C aansluiting. De verwachting is dat nieuwe smartphones in het midden en lagere prijssegment snel zullen volgen. Ook zijn computers en laptops tegenwoordig voorzien van dit type USB aansluiting. Dit zorgt ervoor dat u waarschijnlijk regelmatig een adapter of kabel nodig heeft die een USB C naar micro USB verbinding mogelijk kan maken. Deze zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en verschillende lengtes. Lees meer

Verschillen tussen USB C naar micro USB

De introductie van USB C op smartphones en tablets zorgt ervoor dat er een behoefte is ontstaan voor USB C naar micro USB kabels en adapters. De ontwikkelingen op het gebied van smartphones, computers en camera’s volgen elkaar in een razendsnel tempo op. In 2015 is daarom de USB C aansluiting geïntroduceerd om deze technologische vooruitgang te ondersteunen. De overstap veroorzaakt de noodzaak voor USB C naar micro USB producten die een verbinding tussen apparaten met verschillende soorten aansluitingen mogelijk kunnen maken. De connectoren verschillen in vorm van elkaar en kunnen niet in hetzelfde aansluitpunt geplugd worden. Dit verschil is de voornaamste reden waarom u een USB C naar micro USB adapter nodig heeft. Er zijn echter nog meer verschillen tussen de twee USB aansluitingen. De USB C aansluiting kan bijvoorbeeld 10 tot 20 keer zoveel data per seconde overdragen en ook het opladen van de accu verloopt sneller. Belangrijk om te weten is dat bij het gebruik van een USB C naar micro USB kabel of adapter u gebonden bent aan de maximale prestaties van micro USB, die uiteraard nog steeds ruim voldoende zijn.

Waarvoor wordt USB C naar micro USB gebruikt?

USB C naar micro USB wordt gebruikt om twee apparaten met de twee verschillende soorten aansluitingen met elkaar te verbinden. Heeft u bijvoorbeeld een laptop met de nieuwere USB C aansluiting en een smartphone die hier nog niet van is voorzien, dan kunt u een verbinding tussen deze twee apparaten opzetten met een USB C naar micro USB kabel. Omdat het om twee USB (oftewel Universal Serial Bus) aansluitingen gaat, kan communicatie tussen de apparaten gewoon geschieden ondanks dat u met twee verschillende connectoren te maken heeft. Een ander goed voorbeeld waarin USB C naar micro USB gebruikt wordt is het overzetten van foto’s op een camera naar uw smartphone. Een veelvoorkomende situatie is namelijk dat uw smartphone een USB C aansluiting heeft, terwijl op de camera enkel een micro USB kabel kan worden aangesloten. Het delen van foto’s tussen de twee apparaten is dan alleen mogelijk met een kabel of adapter USB C naar micro USB. Dat is echter een fluitje van een cent.

Adapter of kabel? Welk product kan je het beste kiezen?

U heeft de keuze tussen adapters en kabels. Een USB C naar micro USB kabel komt goed van pas wanneer u twee apparaten met elkaar wilt verbinden die deze verschillende aansluitingen hebben. Denk bijvoorbeeld aan een laptop met USB C aansluiting en een smartphone met een micro USB aansluiting. De kabel stelt u in staat om makkelijk een directe USB C naar micro USB verbinding op te zetten. Hetzelfde doel kan bereikt worden met een USB C naar micro USB adapter. Dit product wordt echter ook gebruikt om op een slimme manier verschillende aansluitingen te realiseren. Met een micro USB naar USB C adapter kunt u bijvoorbeeld op een ouderwetse micro USB aansluiting een nieuwe USB C kabel aansluiten. De adapters hebben altijd een male en een female aansluiting, terwijl de kabels juist twee male aansluitingen hebben. Als u daarop let, koopt u altijd de juiste kabel.

Let op type en versie voordat je koopt

Bij een micro USB aansluiting denken de meeste mensen aan de kleine connector die op alle smartphones was terug te vinden was. Wat niet iedereen weet is dat er verschillende soorten micro USB aansluitingen bestaan. Hier moet u dan ook goed opletten voordat u een USB C naar micro USB product koopt. In de specificaties staat duidelijk aangegeven welk type connector het product heeft. Er wordt onderscheid gemaakt in de types 2.0, 3.0 en 3.1. De micro USB type 2.0 komt het meest voor. Een eigenschap van deze producten is een overdrachtssnelheid van 480 MB/s. Dan is er nog de USB type 3.0 die eigenlijk nooit echt van de grond is gekomen. Niet veel smartphones en tablets zijn dan ook van micro USB 3.0 aansluitingen voorzien. Wel zijn er camera’s en externe harde schijven met deze aansluiting. Voor deze apparaten komt de overdrachtssnelheid, die maar liefst 5 GB/s bedraagt, goed van pas. Als laatste is er nog de micro USB 3.1 aansluiting, de tweede generatie van USB 3.0, die met 10 GB/s dezelfde snelheid als USB C haalt.

USB C naar micro USB producten in toekomst overbodig

Door de overgangsfase zijn USB C naar micro USB producten nodig om een verbinding te maken tussen apparaten met verschillende soorten aansluitingen. Het is wel duidelijk dat alle fabrikanten overstappen op het gebruik van USB C aansluitingen. Zelfs Apple gaat hierin mee met hun smartphones, terwijl dit voorheen nooit het geval was. In de toekomst zullen daarom naar verwachting alle apparaten van een USB C aansluiting worden voorzien. Totdat er weer een nieuwe techniek wordt ontwikkeld die een ander type aansluiting nodig heeft. Totdat deze tijd is aangebroken komt de USB C naar micro USB kabel en adapter nog altijd goed van pas. U moet immers nog een aantal jaar overbruggen voordat enkel nog smartphones, laptops en tablets met een USB C aansluiting bestaan. De USB C naar micro USB producten die bij Allekabels verkrijgbaar zijn, kunt u daarom nog een lange tijd gebruiken.

USB C naar micro USB kabel online kopen

Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een USB C naar micro USB kabel of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

USB C Kabel

Klantenservice & Informatie