Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB C Kabel - Power delivery

Een pluspunt van USB C is de USB power delivery (PD) voorziening. Dit is een oplaadprotocol waarbij – zonder aparte adapter of lader – apparaten via USB PD kunnen worden opgeladen. Het geleverde vermogen is hoger dan bij standaard laadtechnologie. Lees meer

USB power delivery en USB C

USB power delivery (USB PD) is mogelijk door het gebruik van high-speed USB C-connectoren en -kabels. Met oudere connectoren zoals USB A is het weliswaar mogelijk om apparaten van voeding te voorzien. De techniek hierachter kan echter niet goed met hogere vermogens overweg. Ook is deze niet in staat om schakelingen en temperatuur te bewaken.

Geschikt voor veel apparaten

Door het grote scala aan mogelijkheden is het belangrijk dat een USB C-apparaat weet waar een bepaalde aansluiting voor gebruikt kan worden. Daarom is in elke USB C-stekker een chip ingebouwd. Beschikt een USB C-product over USB power delivery, dan achterhaalt deze de juiste hoeveelheid stroom aan de hand van interne power delivery profielen.

Snel en veilig

Met USB power delivery is het overbelasten van een apparaat niet mogelijk ondanks dat er in theorie meer stroom kan worden toegevoerd. Zo heeft een laptop bijvoorbeeld geen afzonderlijke laadaansluiting meer nodig. Behalve de toegenomen efficiëntie en veiligheid van de stroomvoorziening gaat het laden van een apparaat ook nog eens een stuk sneller. USB power delivery apparaten kunnen ten slotte zelfs stroom delen zodat ook hiervoor geen extra aansluitingen nodig zijn.


Klantenservice & Informatie