USB C naar USB A kabel - 2.0 - 0.15 meter

Op werkdagen vVoor 22.00 uur besteld, morgen in huis.
USB C naar USB A kabel,
Type: 2.0 - tot 480 Mb/s,
Aansluiting 1: USB C Male,
Aansluiting 2: USB A Female,
0.15 meter.
Productcode: 1351867
voorraad: 604
Onze prijs
Aantal 1-en meer: € 6,99
€ 6,99 (Incl. 21% BTW)
Productcode: 1351867
In winkelwagen
Koop  1 Artikel  voor € 6,99
Meer informatie over dit product

Omdat apparaten vaak voorzien zijn van verschillende soorten aansluitingen om verbinding te maken, is het niet altijd mogelijk om twee apparaten direct met elkaar te verbinden. Zo hebben veel computers en laptops vaak 1 of meerdere USB-A-aansluitingen, maar is er geen beschikking over een poort voor een type-C-stekker. De C-aansluiting wordt daarentegen dan wel weer vaak gebruikt voor smartphones, tablets en andere toestellen. Om toch de koppeling tussen een C- en een A-aansluiting te kunnen leggen, kan er gebruik worden gemaakt van de Delock USB-C naar USB-A-kabel (0.15 meter).

Technische eigenschappen

Deze compacte kabel heeft een lengte van 15 centimeter en is bedoeld voor het verbinden van apparaten met een C-aansluiting en een A-stekker. Hiervoor is het snoer uitgerust met een female aansluiting waarop een standaard type-A-connector kan worden aangesloten. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een externe harde schijf of een geheugenstick te koppelen aan een C-poort. De andere stekker die aan de Delock USB-C naar USB-A-kabel (0.15 meter) gemonteerd is, is een type-C stekker. Dit is een compacte stekker met een omkeerbare connector.

Overige eigenschappen

De connector van de C-stekker is plat, heeft een breedte van 8,4 millimeter en is slechts 2,6 millimeter dik. Doordat er geen verschil is tussen een boven- of onderkant, kan de stekker op twee manieren in de daarvoor bestemde aansluiting worden geplaatst. Dit product maakt gebruik van versie 2.0 voor de overdracht van gegevens. Door deze eigenschap kunnen bestanden en gegevens tussen twee apparaten met een snelheid van maximaal 480 Mbit per seconde verwerkt worden. Hiervoor moeten beide aangesloten apparaten wel voorzien zijn van versie 2.0 of hoger.

Extra informatie

De kabel kan ook gebruikt worden in combinatie met aansluitingen die beschikken over versie 1.1. De overdracht van gegevens zal dan met een maximale snelheid van 12 Mbit per seconde verlopen. Naast de overdracht van gegevens kan deze verloopkabel ook gebruikt worden voor het opladen van de accu van smartphones of tablets. Hiervoor kan dit product een maximaal vermogen van 2,5 watt aanleveren, een spanning van maximaal 5 volt en een stroomsterkte van maximaal 0,5 ampère. De kabel is direct klaar voor gebruik, hiervoor hoeven alleen de gewenste apparaten met elkaar te worden gekoppeld.

Andere producten in deze categorie
Klantenservice & Informatie