Overige Producten 
Kabels 
Account  

Kookwekker

Soorten kookwekkers

Een kookwekker kiezen is niet al te lastig. Uiteraard kunt u kijken naar de prijs, maar er zijn meer keuzemiddelen. Zo kunt u kijken naar de vormgeving. Zoekt u een strak vormgegeven exemplaar of toch meer een grappig model? We hebben alles in huis. Qua techniek kennen we 3 soorten wekkers om mee te koken: digitaal, mechanisch en LED. De digitale uitvoeringen geven de tijd weer in een verlicht schermpje en werken meestal op een batterij. De meest bekende versie is het type eierwekker dat met de hand is aan te draaien tot de gewenste tijd. Nieuw zijn de LED kookwekkers in ons assortiment die gebruik maken van LED-technologie.

Hoe kies ik het juiste type?

In ons assortiment vindt u wekkers om mee te koken in diverse uitvoeringen. Waar let u op bij uw online aankoop? In de eerste plaats gebruiksgemak. De mechanische kookwekkers, de zogenoemde opwindversies, zijn het eenvoudigst, echter ook wat minder nauwkeurig. Voor timing op de seconde kiest u liever een digitale wekker. Het instellen is iets moeilijker, maar zeker niet onoverkomelijk. De bijgevoegde instructie wijst u de weg. Voor LED geldt hetzelfde. De eierwekkers hebben een beperkte insteltijd tot 60 minuten, de digitale kookwekkers gaan meestal tot 99 minuten. Wat betreft design heeft u de keuze uit strak en functioneel. Wilt u een echte eyecatcher in uw keuken, dan zijn er ook grappige uitvoeringen in de vorm van bijvoorbeeld een tomaat of kip.

Hoe werkt een kookwekker?

U stelt het wekkertje in op de gewenste tijd en wacht af tot er een signaal wordt afgegeven. Meestal is dat een geluidssignaal, maar er zijn ook kookwekkers met lichtsignalering. Dat is voor u het teken dat die soufflé of dat braadstuk lang genoeg in de oven heeft gestaan. Bij de mechanische keukenwekkers stelt u handmatig de tijd in door aan het apparaat te draaien en bij de digitale timers tikt u net als mijn een gewone wekker de tijd vooruit tot deze het gewenste aantal minuten of seconden aangeeft. De meeste digitale wekkers zijn voorzien van een magneet aan de achterzijde waardoor ze eenvoudig op oven of ander oppervlak in de keuken te bevestigen zijn. Bijna elke kookwekker kunt u ook eenvoudig op een plat vlak zoals het keukenblad plaatsen.

Meer toepassingen

De kookwekker is gewoon een handig en multifunctioneel accessoire voor in de keuken. Maar denk ook eens aan andere toepassingen. Een handzame timer komt immers ook op andere plekken van pas. Om bij te houden of de kinderen hun tanden lang genoeg poetsen of om een vergadering kort te houden. Als stopwatch tijdens het wandelen? Ooit al eens nagedacht over het organiseren van een kookwekkerwedstrijdje? Dat kan zowel binnenshuis plaatsvinden, maar natuurlijk ook buitenshuis. Een kookwekker kunt u immers overal mee naar toe nemen omdat het apparaatje bijna altijd op batterijtjes werkt. The sky is the limit qua toepassingsmogelijkheden van de kookwekker. Koopt u een kookwekker, schieten u beslist nog meer toepassingen te binnen.

Uw kookwekker online kopen

Een kookwekker koopt u online bij Allekabels, wij helpen u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een kookwekker of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie