Kabels 
Overige Producten 
Account  

Bluetooth muizen

U kunt een bluetooth muis eenvoudig draadloos koppelen aan een computer of ander apparaat met dito ondersteuning. U plugt de bijgeleverde ontvanger in een USB-poort en u kunt binnen enkele seconden draadloos aan het werk. Bij Allekabels vindt u een uitgebreid assortiment, waaronder gaming modellen en types met verschillende nauwkeurigheden op het gebied van DPI. Bekijk direct ons complete assortiment. Lees meer

Bluetooth muis of infrarood?

Computermuizen worden vaak aangesloten via een USB-stekker of ze werken draadloos. De draadloze verbinding gebeurt niet zoals bij een draadloze router via wifi, maar meestal via infrarood licht (IrDA) of bluetooth (radiogolven). Deze laatste heeft een paar typische kenmerken. Het bereik van draadloos infrarood is kort en ligt ergens tussen 1 en maximaal 5 meter. Een bluetooth muis kent echter een bereik van circa 15 meter. Draadloos infrarood vereist verder een directe zichtlijn tussen de communicerende apparaten. Met de andere techniek heeft u deze beperking niet, omdat het radiogolven in plaats van lichtgolven gebruikt. U kunt deze dan ook prima in een minder ideale positie gebruiken. Voor wat betreft de overdrachtssnelheid is er niet echt een verschil: de meest voorkomende effectieve snelheid voor beide technologieën is ongeveer 3 Mbps.

Laser uitvoering of optische variant?

In ons assortiment vindt u laser uitvoeringen en optische varianten. Het voordeel van een laser model ten opzichte van een LED uitvoering is, dat de laser ook gebruikt kan worden op bijvoorbeeld spiegelende oppervlakten. Heeft u een trendy glazen of kunststof bureaublad, kies dan voor een laser. Daarnaast heft deze het voordeel dat die veel nauwkeuriger is dan de optische variant. Daardoor is hij goed geschikt voor werken met CAD-programma’s en voor het spelen van games. Optische en laser uitvoeringen zijn minder gevoelig voor vuil op de ondergrond en slijten tevens minder snel dan de ouderwetse kogeltypes.

Voor gamers

Wie games speelt, heeft met beweging en precisie te maken. De mate van nauwkeurigheid en tevens snelheid wordt aangegeven in DPI (dots per inch). Voorbeeld: bij een game uitvoering die is ingesteld op 1200 DPI verplaatst de cursor 1200 pixels op het scherm, wanneer u hem 1 inch verplaatst op uw bureaublad. Een hoge DPI betekent dan ook meer snelheid. Voor meer precisie moet de DPI echter laag worden ingesteld. Dat is afwijkend van de betekenis ervan bij de resolutie van een foto of scherm. U kunt de DPI instellen via het product zelf als er een DPI switch aan boord is, en anders gewoon standaard via het computersysteem, Windows, Mac, Linux etc.

Bedieningselementen

Verder kunt u letten op het aantal bedieningselementen dat een bluetooth muis heeft. De meeste hebben 3 knoppen: links, rechts en een scrollwiel. Hoewel 2 knoppen en een scrollwiel voldoende zijn, zijn 4 knoppen soms handig als u bepaalde functies vaak gebruikt en graag direct bij de hand heeft. Veel types hebben deze extra knoppen beschikbaar, bijvoorbeeld om in een browser een pagina vooruit of terug te gaan. Bij gaming zijn extra knoppen eigenlijk vanzelfsprekend om effectief te kunnen gamen.

Uw computermuis online kopen

Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een product of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Muis

Klantenservice & Informatie