Overige Producten 
Kabels 
Account  

Afzuigkap filter

Afzuigkap filter kiezen, waar moet u op letten?

Het meest bekende onderdeel is het koolstoftype, omdat het regelmatig - al naar gelang hoeveel de afzuiging gebruikt wordt - moet worden vervangen. In low budget wasemkappen gebruikt men vilt of papier. In duurdere modellen worden exemplaren gebruikt die afwasbaar zijn in de vaatwasser. Deze zijn synthetisch of kunnen zelfs van metaal zijn. Ook maakt het verschil of u vet kookt/braadt of vrijwel alleen gerechten bereidt waar waterdamp vrijkomt. In het eerste geval zult u vaker onderdelen moeten vervangen. Gezien het principe van een circulatiekap is het vervangen of schoonmaken van het vetfilter (dat niet hetzelfde is als een koolstoftype) daar nog veel belangrijker dan bij de andere typen wasemkap. U wilt namelijk schone lucht de keuken in geblazen krijgen en geen geur. Dit type wordt ook wel actief genoemd, omdat actieve kool gebruikt wordt die vet/stof/water-partikeltjes aan zich bindt.

Soorten en onderdelen

We hebben diverse universele types. Sommigen zijn zelfs voorzien van een verzadigingsindicator, die verkleurt wanneer het afzuigkap filter bijna vol is en vervangen moet worden. Tussen de onderdelen bevinden zich ook de brandvertragende uitvoeringen. Er zijn ook types met bacterieremmende werking, die de groei van bacteriën afremmen. Speciaal voor de recirculatiekappen bieden we specifieke recirculatiemodellen aan, die ook alleen in dit type afzuiging mogen worden gebruikt. Naast de afzuigkap filter voor koolstof en vet hebben we ook nog andere onderdelen. Verlichting behoort daartoe. Lampen van 25W en 40W met normale fitting (E14 fitting). Deze lampen zijn speciaal voor afzuigkappen bedoeld en niet als gangbare verlichting in huis. Naast het afzuigkap filter behoren ook een lampje, afvoerbuis en slang tot ons assortiment.

Onderhoud van de wasemkap

Onderhoud is heel belangrijk bij dit type afzuigapparatuur, omdat het aangezogen mengsel van stof en vet namelijk ontvlambaar is. De wasemkap hangt immers boven de kookplaat met hoge temperaturen, waardoor het stof tot ontbranding gebracht kan worden. Veelal kunnen deze producten tegenwoordig in de vaatwasser worden gewassen. Wanneer dat niet het geval is, kan het worden schoongemaakt door bakpoeder er overheen te strooien en dan wasmiddel er overheen te gieten. Vervolgens even heet water laten lopen over dit doek, zodat het bakpoeder en wasmiddel vermengd worden. Dan pakweg tien minuten laten staan, zodat het mengsel kan intrekken en vervolgens afborstelen. Laat het drogen en plaats het daarna weer terug.

Uw afzuigkap filter online kopen

Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een product of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie