Kabels 
Overige Producten 
Account  

Gaming muizen

Een gewone computermuis is niet geschikt om intensief mee te gamen, een gaming muis is dat wel. Dit specifieke product is toegesneden op twee belangrijke aspecten bij spelen: nauwkeurige positionering en snelle bewegingen. U heeft de keus uit een bedrade of draadloze aansluiting. Een extra aandachtspunt vormt de ergonomie, grootte en vorm, om overmatige belasting van de hand en pols te voorkomen. Met de juiste gaming muis kunt u zich volledig concentreren op het spel zelf en de vermoeidheid vermijden of vertragen. Lees meer

Optisch of laser?

U heeft de keus uit twee soorten verbindingen. De eerste uitvoering is die waarbij aan de onderzijde ervan een led is aangebracht. De andere variant heeft een laser aan de onderzijde. Voor de game als zodanig maakt het niet veel verschil welke uitvoering u neemt, ook al is de laser technisch gezien nauwkeuriger dan de optische uitvoering. Wel is het verschil tussen beide types van belang voor wat betreft de gebruikte ondergrond. Heeft u een glazen tafelblad of een blad met spiegelend oppervlak, dan kunt u geen optische gaming muis gebruiken. Een lasertype werkt daarentegen wel in dat geval.

Bedieningsknoppen oftewel switches

Een belangrijk aandachtspunt zijn de switches. Door het vele klikken tijdens het spelen is dit slijtage-oorzaak nummer één. Er zit kwaliteitsverschil in de knoppen tussen de diverse fabrikanten. Enerzijds qua levensduur (bij een type Corsair gaan de switches 50 miljoen clicks lang mee) maar anderzijds ook qua respons op de activering (het horen van een duidelijk kik en de snelheid van feedback). Ze zijn inmiddels zo geavanceerd dat de zwaarte van de klikken zich laat instellen. Bij het befaamde merk Razer heet dat Adjustable Click Force Technology. Ook de feedback is dan instelbaar. Het aantal programmeerbare switches verschilt per type en ligt tegenwoordig tussen de vier en negentien. Enkele typen zijn voorzien van topkwaliteit Omron switches. Er zijn zelfs merken die ze met verwisselbare switches leveren.

Ergonomische gaming muizen

Niet alleen de vingers lijden tijdens het gamen, ook de handrug en de pols. Om tijdens urenlang gamen de belasting van al die spieren, aangeduid als de verzamelterm RSI, te minimaliseren zijn er ook ergonomische modellen. Dat wil zeggen dat de vorm rekening houdt met de houding van de hand en pols tijdens het gamen. Daarbij is er ook nog een stuk subjectiviteit. De één geeft de voorkeur aan een conventionele gaming muis, de ander aan een rechtopstaande zoals de goede oude joystick. Daarnaast moet ook bij een ergonomische uitvoering toch nog altijd gelet worden op de grootte. Voor handen met een afstand van pakweg 20 centimeter tussen middelvinger en pols kunt u het beste een full size uitvoering nemen. Bij een afstand van minder dan 15 centimeter is een mini-uitvoering aan te bevelen en voor tussenliggende waarden een compacte gaming muis. Zo voorkomt u vermoeidheid.

Precieze positionering en bewegingssnelheid

Voor prettig gamen is het noodzakelijk dat de gaming muis vooral nauwkeurig te positioneren is en tevens snel te bewegen. Beide parameters worden uitgedrukt in dpi, dots per inch. Het aantal punten per 2,54 cm moet voor de nauwkeurigheid zo klein mogelijk zijn en voor de bewegingssnelheid juist zo groot mogelijk. Deze tegenstrijdige eisen laten zich echter redelijk makkelijk oplossen doordat het aantal dpi instelbaar is. Dit aantal dpi heet resolutie en is wellicht verwarrend als u het vergelijkt met het vergelijkbare begrip bij beeldschermen en foto’s. Houd hier rekening mee.

Uw gaming muis online kopen

Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een product of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Muis

Klantenservice & Informatie