Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Speaker beugel

Muurmontage - Hama
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 24,49
Muurmontage - Goobay
  • Kleur:
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 12,69
Luidspreker Beugel voor speakers - 2 stuks - Muur
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 9,99
Speaker beugel - Velleman
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 31,79
Speaker beugel - HQ-Power
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 14,99
Speaker beugel - HQ-Power
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 13,79
Speaker beugel - Allteq
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 9,99
Speaker beugel - HQ-Power
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 26,49
Soundbar beugel - Cavus
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 34,00
Speaker beugel - Nedis
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 44,49
Soundbar beugel - Nedis
1-2 dagen levertijd
€ 31,79
Speaker houder - HQ-Power
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 8,49
Luidsprekerstatief - Hoogte: 113 - 200 cm
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 28,49
Speaker beugel - Nedis
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 46,99
Speaker statief - Hama
3-5 dagen levertijd
€ 134,99

Het plaatsen van speakers

Bij een homecinema set horen luidsprekers die een goede plaats moeten hebben zodat u optimaal van een surround filmtrack kunt genieten. Heeft u gekozen voor een installatie met vijf speakers, dan heeft u de navolgende speakers. De middenvoor speaker verzorgt het grootste deel van de dialoog in de film. Voor een natuurlijke beleving is het belangrijk dat deze speaker direct onder het beeld- of projectiescherm geplaatst wordt. De linker- en rechtervoorspeakers verzorgen een groot deel van de muziektrack en de effecten in de film. De linker- en rechter achterspeakers worden gebruikt om de soundtrack en de geluidseffecten te ondersteunen en geven u de beleving dat u midden in een scene zit. De zesde speaker is de lage tonen effectspeaker. Omdat het menselijk oor niet in staat is om de richting van lage tonen te bepalen, is dit de enige speaker waarvan de plaatsing niet kritisch is. Veel mensen plaatsen deze speaker naast de zitbank of aan de zijkant van de kamer. Afhankelijk van uw beschikbare ruimte en de speakers is het mogelijk om alle speakers op een optimale plaats op te stellen.

Een speakerbeugel gebruiken

Niet iedereen heeft de ideale woonkamer of is bereid om de indeling helemaal on te gooien. Toch is er in bijna iedere woonkamer een goed resultaat te behalen, mits u gebruikmaakt van de juiste hulpmiddelen om de speaker goed op te stellen of op te hangen. De middenvoorspeaker van een homecinema set kunt u onder of net boven uw flatscreen tv plaatsen. Heeft u een beamer, plaats dan de middenvoor speaker in het midden net onder het projectiescherm. Heeft u geen plek waar u de speaker neer kunt zetten, dan kan een kleine speakerbeugel de ideale oplossing zijn om deze speaker aan de muur te monteren. Heeft u gekozen voor full range links en rechts voorspeakers, dan zijn dit vaak vrijstaande speakers. Om doorklinken via de vloer naar de buren te voorkomen, raden wij luidsprekerdempers aan. Deze dempers hebben een heel klein contactvlak en verbreken op deze manier de akoestische koppeling met de vloer waardoor deze veel minder geluid zal overbrengen naar bijvoorbeeld de benedenburen.

Speakerbeugel of statief

Heeft u gekozen voor kleine voorspeakers, dan is er de keuze om deze op een statief te plaatsen of aan de wand te hangen. Heeft u de ruimte, dan raden wij aan om de speakers op een statief te plaatsen. Hierdoor kunt u de speakers op enige afstand van de muur opstellen, waardoor ze akoestisch los van de wand komen wat in veel gevallen een beter resultaat op levert. Bepaalde types basreflexboxen maken juist gebruik van de muur en hebben een optimale afstand tot de muur. In de gebruiksaanwijzing kunt u lezen wat deze afstand is. Is deze afstand klein, dan is een speakerbeugel die aan de wand gemonteerd wordt vaak de beste keus. Om de twee achterboxen in ondersteunende rol spelen is de plaatsing wat minder kritisch. Als u een zitbank tegen de muur heeft staan, dan kunt u de twee achterboxen aan de muur hangen. Let er wel op dat ze naar de personen op de bank toe stralen en er niet langs. Heeft de bank een dikke rugleuning of staat de bank een eind van de muur af, dan kunt u de achterboxen het beste op twee statiefjes plaatsen.

Openbare gelegenheden

In winkels, horeca en sportscholen is het praktisch niet haalbaar om boxen neer te zetten. Daarom worden in deze gelegenheden de boxen met een speakerbeugel hoog aan de wand gehangen. Dit is vaak niet de meest gunstige akoestische keuze, maar heeft wel als voordeel dat het geluid over het meubilair en de aanwezige mensen heenstraalt. Hier wordt het geluid redelijk gelijkmatig over de ruimte verdeeld. Vaak is het handig om een verstelbare speakerbeugel te kiezen, zodat u de horizontale en verticale hoek kunt aanpassen om het geluidsbeeld in de ruimte naar wens aan te passen. Let bij het uitzoeken van een speakerbeugel goed op het maximale gewicht dat een beugel mag dragen. Een speaker weegt meer dan u denkt en daarom is het belangrijk om het gewicht van speaker in de gebruiksaanwijzing op te zoeken of met bijvoorbeeld een personenweegschaal op te meten. Sommige speakers vragen om een speakerbeugel die speciaal is afgestemd op de luidspreker. Denk hierbij aan de kleine en compacte Sonos luidsprekers. Speciaal voor dit merk luidspreker hebben wij een speakerbeugel die precies past. Is een speakerbeugel die aan de muur bevestigd wordt geen optie, kijk dan of u uw speakers aan het plafond kunt ophangen. Voor dit doel verkopen wij de plafond speakerbeugel.