Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Telefoonhouder auto

Telefoonhouder Auto - Goobay
Vandaag besteld, dinsdag in huis
€ 8,49
Telefoonhouder auto - Allteq
Vandaag besteld, dinsdag in huis
€ 12,69
Telefoonhouder auto - Thumbs up!
Vandaag besteld, dinsdag in huis
€ 16,99

Waarom een telefoonhouder auto?

Veel automobilisten weten dat bellen achter het stuur zonder carkit niet mag. Maar wist u dat het in het hand houden van een telefoon terwijl u rijdt zonder dat u er iets meedoet ook niet mag? Dus ook als u hem gebruikt voor navigatie en hem in de auto tijdens het rijden even oppakt om te kijken waar u bent, dan kan u dat al een bekeuring van minimaal € 230 opleveren. De pakkans wordt steeds hoger. De politie werkt inmiddels met mobiele flitsapparatuur die zo goed is, dat deze ook duidelijk laat zien of een bestuurder een smartphone in zijn of haar hand heeft. Het is dus niet gek dat het totaal aantal boetes hiervoor fors aan het stijgen is. Sinds 1 juli 2019 is het ook verboden om tijdens het fietsen een smartphone beet te houden. Dit kan de overtreder en boete van € 95 opleveren. Wist u dat u voor een fractie van het bedrag van een bekeuring bij ons een telefoonhouder auto kunt bestellen?

Veelgebruikte telefoonhouder auto

In de loop van de jaren hebben fabrikanten verschillende methodes ontwikkeld om een telefoonhouder auto te monteren. De meest gebruikte methode is een zuignap waarmee de telefoonhouder auto op de voorruit vastgezet kan worden. De zuignap is voorzien van een handel. Deze handel zorgt ervoor dat de zuignap hol getrokken wordt, waardoor een vacuüm ontstaat. Door dit vacuüm wordt de zuignap stevig op de voorruit gedrukt. Zet de hendel in de stand waarbij de zuignap plat is en druk de zuignap tegen het raam. Haal de hendel over zodat de zuignap gespannen wordt. De zuignap zit nu stevig op het raam. Let op: een zuignap is alleen geschikt voor montage op een ruit of een bijgeleverde gladde, luchtdichte adapter. Nadeel van de zuignap, hij belemmert enigszins het zicht door het raam. Wilt u een houder die het zicht niet belemmert, kies dan voor een van de onderstaande houder. Een tweede veel gebruikte montagemethode is de montageklem. Deze klemt u eenvoudig vast op een van de lamellen in een ventilatorrooster. Deze houder is geen belemmering voor het zicht. Nadeel van deze houder is een belemmering van de luchtstroom die uit het ventilatorrooster komt.

Alternatieve houders voor in de auto

De zelfklevende telefoonhouder auto wordt met behulp van een plakstrook op het dashboard geplakt. Deze kan op iedere gewenste vrije plek worden geplakt, zodat deze het uitzicht en de luchtstroom uit ventilatorroosters niet belemmert. Nadeel van deze telefoonhouder auto is dat de plakstrook voor eenmalig gebruik is. Zoek dus eerst een handige plek uit, waar u deze houder wilt plakken voordat u de beschermfilm verwijdert en de houder vastplakt. Fabrikanten hebben ook een aantal methodes bedacht om uw smartphone op de houder te monteren. De meest gebruikte methode is de klem, waarbij u uw telefoon tussen twee verende armen klemt. In het begin heeft u hier twee handen voor nodig, maar bij veel houders kunt u met enige oefening uw smartphone met één hand in de houder steken en hierbij de veer van de andere armen spannen. Een tweede methode is de magnetische koppeling. Hiervoor heeft de houder een magneet en wordt er een plaatje meegeleverd dat u achterop uw telefoon plakt of in het hesje stop. U legt uw smartphone eenvoudig op de magneet, waarna de magneet uw smartphone stevig vasthoudt.

Smartphone onderweg

De smartphone is ook onderweg in de auto bijzonder handig. Met ingebouwde GPS en kaarten app heeft deze de functie van een volledig navigatiesysteem en is het vaak niet nodig om een apart navigatiesysteem in een auto in te bouwen. U kunt eenvoudig aangeven waar u heen wilt, uw smartphone geeft u aanwijzingen en brengt u veilig naar uw bestemming. Het enige dat u hoeft te doen is goed op de weg en het andere verkeer letten. Maar de functie van het mobiele apparaatje gaat nog veel verder. verzekeringsmaatschappijen zijn bereid om veilige rijders extra korting te geven als zij een app installeren die aan de hand van GPS en de accelerometers in uw smartphone kunnen meten of u zich aan de plaatselijke maximumsnelheid houdt en hoe snel u optrekt en remt. Zo kunt u als u een rustige rijder bent flink op uw verzekeringpremie besparen. Maar niet alleen automobilisten, ook fietsers hebben hun mobiel ontdekt als handige tool voor het plannen van hun fietstochten en het onderweg geven van routeaanwijzingen.