Welke soort elektrische voeding kiezen voor kerstverlichting binnen?

Onze kerstverlichting binnen is verkrijgbaar in een aantal voedingsvarianten: batterij in verschillende voltages, adapter in verschillende voltages en 230 V lichtnet. De keuze van het type voeding is afhankelijk van uw wensen. Kerstverlichting op batterij is bijvoorbeeld niet aan de plaats van een lichtnet stopcontact gebonden, terwijl verlichting met adapter of op 230 V lichtnet liefst in de buurt van een stopcontact geplaatst wordt. Wilt u spelende kinderen beschermen tegen aanraking met het lichtnet, kies dan voor een laagspanning batterijvoeding. Led verlichting met effecten werkt ook vaak op een lagere spanning, hier wordt gebruikgemaakt van een adapter voor 12 V of 24 V spanning. Geen zin om tijdens de kerstdagen de kans te lopen batterijen te moeten vervangen, kies dan één van de varianten kerstverlichting die via het lichtnet werken.

Wit, kleur of bont - met of zonder effecten

Was in het verleden de kaarsvorm gloeilamp in wit of gekleurd de nummer één keuze, tegenwoordig met de moderne led kerstverlichting binnen zijn veel meer varianten mogelijk. Niet alleen de uni wit in warm witte of koud witte uitvoering, diverse uni kleuren, multicolor of instelbare kleurpatronen. Ook effecten als twinkelen, vuurvlieg, knipperen, looplicht etc. zijn te verkrijgen. Voor de duidelijkheid staan de te kiezen effecten in de specificaties bij ieder lichtsnoer vermeld. Wilt u werk uit handen genomen krijgen, kies dan kerstverlichting binnen met bijvoorbeeld timer of lichtsensor. Bij de timerversie gaat de verlichting na een ingestelde tijd vanzelf uit en bij de versie met lichtsensor gaan de lampjes branden als het donker begint te worden. Mooi en gemakkelijk gaan dus heel goed hand in hand.

Lengte van het lichtsnoer

Een nog niet genoemd maar heel belangrijk keuze item, is de lengte van het lichtsnoer. Niets is vervelender dan kerstverlichting die te kort of te lang is. Wij bieden daarom veel van onze uitvoeringen in verschillende lengten aan. Bij ieder artikel staat daarom netjes vermeld hoe lang het verlichte deel van het lichtsnoer is. Afhankelijk van de fabrikantgegevens staat ook de lengte van het aansluitsnoer en de afstand tussen de lampjes onderling vermeld. Als u de betreffende kerstverlichting aanklikt ziet u de beschikbare gegevens. Het kan zijn dat u gebruik wilt maken van een snoer dat op het lichtnet aangesloten dient te worden terwijl er geen stopcontact direct in de buurt is. Dit probleem kan opgelost worden door gebruik te maken van een verlengsnoer. Voor de veiligheid dient een verlengsnoer iedere paar jaar of bij beschadiging vervangen te worden. Door kabelbreuk en kortsluiting kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Daar staat natuurlijk niemand op te wachten.

Bijzondere uitvoeringen kerstverlichting binnen

We hebben al gezien dat er qua voeding, kleuren en soorten lampjes de nodige variëteit is. Hier houdt het echter niet mee op. Naast de lampjes in diverse uitvoeringen zijn er namelijk heel speciale modellen verkrijgbaar. Wat te denken van snoeren met verlichte kerstballen, bladvormen, hartjes, sterretjes, poppetjes, diertjes, sneeuwmannetjes en nog veel meer. Of onze verlichte guirlandes, netten, bomen en natuurlijk ook prachtig verlichte kerststerren. Voor mensen die ook buiten kerstverlichting willen aanbrengen hebben we een speciale collectie samengesteld. Het spreekt voor zich dat deze uitvoeringen kerstverlichting binnen en buiten gebruikt kunnen worden. Lees voor de specificaties aandachtig de beschrijvingen bij de producten.