Overige Producten 
Kabels 
Account  

Knoopcel Batterij


VorigeResultaten 1 tot 100 van totaal 127 productenVolgende

Wanneer gebruikt u een knoopcel batterij?

U komt de kleine knoopcel batterij in zeer veel verschillende apparaten tegen. De platte, schijfvormige batterij heeft weliswaar verschillende afmetingen, maar is nooit groter dan een knoop van een hemd. Deze vorm heeft behalve de geringe afmetingen nog een aantal voordelen. Zo is de behuizing van een knoopcel batterij met de pluspool en het dekseltje met de minpool verbonden van het apparaat waarin hij wordt geplaatst. Er hoeven dus geen veermechaniekjes en dergelijke te worden geplaatst om de knoopcel batterij te verbinden. Ze hebben behalve geringe afmetingen ook een gering gewicht, iets dat met name in wearables een groot voordeel is. Helaas heeft het handzaam formaat ook twee nadelen. Ten eerste worden ze onderling snel verwisseld en een tweede nadeel is dat kleine kinderen ze nog wel eens inslikken. Let hier dus goed op: niet verwisselen en niet laten rondslingeren met kinderen in de buurt.

Knoopcel batterij herkennen aan de IEC code

Knoopcellen zijn soms erg lastig om ze onderling te onderscheiden en de juiste knoopcel batterij te bestellen. Gelukkig hebben al deze verschillende knoopcellen een uniek nummer vastgelegd in de IEC-norm die wereldwijd geldt. In Nederland wordt op de hantering van de IEC norm toegezien door het NEN, het Nederland Normalisatie Instituut. Dat betekent dat bijvoorbeeld IEC knoopcel batterij CR2032 en IEC knoopcel batterij LR44 van alle merken dezelfde diameter en dikte hebben. Let er dus bij het online kopen in ieder geval op dat u er een koopt met het juiste typenummer, merk en dergelijke zijn van minder belang. Een batterij met een ander nummer past niet, of kan door zijn andere spanning het apparaat zelfs beschadigen. Wilt u helemaal zeker gaan, check dan voor het bestellen van uw batterij de beschrijving van uw apparaat de IEC code van uw gewenste knoopcel batterij.

Knoopcel ontwikkelingen en accessoires

Wij hebben diverse accessoires voor hoorapparaten in ons assortiment. Zo vindt u bij ons een handig, uiterst compact knoopcel batterij doosje met kettinkje. Verder een batterijtester die voor types knoopcel batterij geschikt is. Erg handig is ook de batterij magneetpen, waarmee u de kleine batterijtjes heel gemakkelijk oppakt. Nooit meer zoeken op de vloer naar gevallen kleine batterijtjes. De nominale spanning van een cel kan variëren van 1,2 tot 3 Volt. Dit is ruim voldoende voor de meeste toepassingen zo is inde loop der jaren gebleken. Echter: zoals bij alle batterijen het geval is, staat ook bij knoopcellen op andere gebieden de ontwikkeling niet stil. Zo zijn er naast de oorspronkelijke koolstof-zinkknoopcellen ook typen op basis van alkaline, lithium, NiMH, lithium-ion, zink-lucht en meer. En, hoe kan het ook anders, inmiddels zijn er ook duurzame, oplaadbare knoopcel batterijen.

Alkaline. zilver, kwik en zink

Een alkaline knoopcel batterij biedt meestal minder vermogen en een minder stabiel voltage dan een zilveroxide of lithium knoopcel batterij. Ze zijn dan ook vaak goedkoper. Een zilver knoopcel batterij heeft een zeer stabiele uitgangsspanning, behalve aan het (abrupte) eind van de levensduur. De spanningskarakteristiekvan deze knoopcel batterij kan wel nogal variëren. Een kwik knoopcel batterij levert ook een stabiele spanning, maar is nu verboden in veel landen als gevolg van hun toxiciteit en milieu-impact. Een zink-lucht batterij gebruikt lucht als depolariseermiddel en heeft een veel hogere capaciteit dan de diverse andere soorten knoopcellen.

Enkele typische toepassingen

Ook vanwege de soms extreem lange levensduur worden cellen vaak gebruikt. Een typische toepassing van een knoopcel batterij is als energievoorziening voor de geheugeninstellingen van een digitaal apparaat. Ook wanneer deze toestellen van de netvoeding worden afgekoppeld, blijven de instellingen behouden. Deze toepassing wordt vaak backup batterij genoemd, maar eigenlijk is dat iets anders. Een backup dient immers in geval van nood en een digitaal geheugen moet gewoon altijd van stroom worden voorzien, in dit geval dus door een knoopcel. Een dergelijke batterij kan vele jaren dienst doen, voordat de batterij de geest geeft. Vaak wordt dan aan een flink defect gedacht, terwijl u enkel het celletje hoeft te (laten) vervangen. Vanwege de lange levensduur komt u ze ook tegen in alarminstallaties. In hoortoestellen komt u tegen IEC type 10 geel, IEC type 13 oranje, IEC type 312 bruin en IEC type 675 blauw.

Uw knoopcel batterij online kopen

Een knoopcel batterij koopt u online bij Allekabels. Hoewel er veel soorten knoopcellen in allerlei maten en met uiteenlopende spanningen bestaan, hebben deze batterijen maar een beperkt aantal afmetingen en voltage. U vindt ze hier van diverse merken en in diverse verpakkingen. Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Heeft u nog vragen over een batterij? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bij ons bestelt.

Klantenservice & Informatie