Kabels 
Overige Producten 
Account  

VGA Kabel


VorigeResultaten 1 tot 100 van totaal 174 productenVolgende

VGA kabels in vele variaties

VGA staat voor “Video Graphics Array” en is een internationale standaard voor het aansturen van beeldschermen. Toch heerst er veel verwarring over. Zo zijn de termen SVGA, XGA, SXGA, UXGA alle verbonden aan een specifieke beeldresolutie. In de praktijk worden de begrippen echter door elkaar gebruikt, waarbij meestal de omschrijving VGA wordt gebruikt. Deze standaard bood oorspronkelijk 640x480 pixels, door diverse technieken zijn veel hogere resoluties mogelijk. Steeds wordt dezelfde D-type connector met 15 pinnen gebruikt en soms een mini VGA-connector. Zoekt u een kabel, let dan vooral op resolutie, lengte en kwaliteit van de kabel. Kies in ieder geval altijd een type dat de gewenste beeldschermresolutie aan kan. Een beamer met resolutie 1920x1200 zal niet of niet goed werken met een kabel die maar 640x480 aankan. Andersom kan een kabel met een hogere resolutie kan wel apparaat met een lagere resolutie aan.

Verschillende lengtes

Allekabels biedt veel verschillende kabellengtes aan, van korte snoertjes tot 30 meter. Hoe langer de kabel is, hoe meer de kwaliteit verstoord kan worden door signalen van andere apparatuur die in de buurt staat. Concreet: hoe langer de VGA kabel, hoe minder goed het signaal wordt. Kies daarom de lengte die u nodig heeft. Er zijn verder in ons assortiment ook kabels die dienen als verlenging. Als de kwaliteit van het signaal van belang is, kiest u zowel voor een standaard kabel als voor een eventuele verlenging een degelijke kabel. Stevige connectoren, een goede afscherming en een betere kern helpen om de kwaliteit te bewaren. Mocht lengte ondanks een goede kabel toch een probleem opleveren, hebben wij ook diverse versterkers in ons assortiment. Bij Allekabels vindt u verschillende lengtes. Veel verkocht is de VGA verlengkabel .

Lange VGA kabels die toch goed werken

Lange kabels uit ons assortiment zijn voorzien van extra bescherming. Zo zorgt een ferrietkern ervoor dat de storingen onderdrukt worden. Ook een vergulde connector beschermt hiertegen, waardoor de kabel een optimaal signaal kan doorgeven. Daarom zijn deze geschikt voor zowel professioneel gebruik als thuisgebruik. Wilt u de kabel die u al heeft, verlengen? Dit kunt u doen met een verlengkabel. Ook is het mogelijk om uw signaal te verlengen met behulp van een netwerkkabel. Dit levert tot wel 150 meter een kwalitatieve verbinding op. Niet elke verbinding is echter even simpel. Soms heeft u een verloopstuk nodig. Bijvoorbeeld voor VGA adapter. Of een aparte uitgang voor bijvoorbeeld audio. U vindt bij Allekabels alle denkbare kabels en opties voor verbindingen op basis van VGA zoals VGA splitters, verloopstukken, omvormers, versterkers en verlengkabels.

Omvormers en adapters

VGA verstuurt een analoog signaal. Tegenwoordig worden beelden echter steeds meer digitaal verstuurd, zoals via DVI, HDMI en DisplayPort. De signalen die analoog en digitaal worden verstuurd, worden op verschillende manieren verwerkt. Daarom kan een analoog signaal niet zomaar worden aangesloten op een digitale poort. Wilt u een analoog beeldscherm aansluiten op een apparaat dat deze aansluiting niet heeft, of juist een modern beeldscherm op een oudere computer? Er bestaan verschillende adapters of omvormers, zodat u uw beeldscherm alsnog kunt aansluiten op deze poort. Zo vindt u in ons assortiment adapters voor VGA naar HDMI en omgekeerd. Deze zijn beschikbaar voor hoge resoluties, tot 1080p, zodat u nauwelijks tot geen beeldkwaliteitsverlies ervaart.

VGA monitorkabel en printerkabel

Voor deze aansluiting wordt altijd dezelfde D-type connector met 15 pinnen gebruikt en heel af en toe een variant hierop, de mini VGA-connector. Weinig is in computer interfacing echter verwarrender dan analoge bekabeling. De connectoren worden nog wel eens verward door consumenten. De oorspronkelijke RS232 standaard regelde de communicatie tussen modem en computerterminal, maar later ook met onder andere beeldschermen. RS232 kan derhalve onderverdeeld worden in Data Terminal Equipment (DTE) en Data Circuit-Terminal Equipment/Data Communication(s) Equipment (DCE). Computers en beeldschermen hebben meestal DTE-connectoren en modems en printers DCE-connectoren. Zo is RS232 in het begin ontworpen voor een grote 25 pins sub-D connector. Later zijn er kleinere seriële poorten met 9 pins RS232 connectoren bijgekomen. Een printeraansluiting via een RS232 kabel bijvoorbeeld kan dus een 9-pins en een 25-pins variant hebben. Met name die laatste connector wordt wel eens verward met de monitor-aansluiting.

Uw VGA kabel kopen

Of u nu kabels of verloopstukken zoekt, bij Allekabels helpen wij u graag bij de juiste aankoop. Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Heeft u nog vragen over een product of over de bezorging? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw online schriftelijke vragen zijn wij natuurlijk bereikbaar.

Klantenservice & Informatie