Lichtsnoer - led kerstverlichting binnen - 50 lampjes - 3.92 meter - warm wit - 3x AA
  • Lichtkleur:
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 13,79
Clusterverlichting - led kerstverlichting buiten en binnen - 20 lampjes - 1.9 meter - warm wit - 4x AA
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 14,99

Kerstdecoratie met verlichting

Kerstdecoratie zonder verlichting komt zeker nog voor, maar steeds meer worden deze artikelen voorzien van verlichting. Mogelijk maakt dit de ontwikkeling van de led lampen. In tegenstelling tot gloeilampen zijn deze veel energiezuiniger en produceren veel minder warmte. Naast lichtnetvoeding komt batterijvoeding veel voor. Hierdoor is het mogelijk zowat elke kerstdecoratie van licht te voorzien. Ook op batterijen zijn lange gebruikstijden realiseerbaar en het relatieve koele ledlampje kan ook met een gerust hart in bijvoorbeeld een papieren kerstster worden toegepast. Led lampen zijn er ook in meerkleurige RGB of RGBW uitvoering. Hierbij kan door middel van een digitale aansturing de lichtkleur veranderd worden. Dit kan via vooraf vastgelegde patronen of zelf programmeerbaar. Indien u kerstdecoratie met verlichting koopt, kijk of het artikel op de plaats gebruikt kan worden waar u wenst. Een deel is zowel binnen als buiten te gebruiken, maar er zijn ook producten die uitsluitend voor binnen zijn.

Kerstdecoratie buiten, waar op te letten

Gaat u kerstdecoratie kopen voor buiten let erop of het betreffende artikel daarvoor geschikt is. Dus of het bestand is tegen UV straling, temperatuurswisselingen en neerslag. Vooral producten die op elektriciteit werken dienen met zorg gekozen te worden, vocht en elektriciteit zijn immers geen vrienden van elkaar en vormen een duidelijk veiligheidsissue. Let daarom goed op de specificaties en kies zeker indien de kerstdeco op het lichtnet aangesloten wordt voor een uitvoering met minimaal een IP44 classificering. IP44 staat voor plenswaterdicht, in de meeste gevallen is dat voldoende. Bij kerstdecoratie die aangesloten wordt op het lichtnet komt het vaak voor dat van verlengkabels en stekkerdozen gebruik moet worden gemaakt. Vooral aan de buitenzijde van een huis is het aantal stopcontacten zeer beperkt. Ook voor verlengkabels en stekkerdozen dient op de IP classificatie gelet te worden. Omdat deze altijd in contact staan met het 230 V lichtnet en vaak op de grond liggen adviseren we hiervoor artikelen met een IP65 classificatie.

Een digitale kerst

De digitale techniek heeft ook bij kerstdecoratie zijn intrede gedaan. Zo is er kerstboomverlichting die via een app volledig programmeerbaar is in zowel lichtkleur als lichtpatronen. Een andere ontwikkeling is de toepassing van laserprojectie techniek. Verschillende patronen worden achtereenvolgens geprojecteerd op een door u gekozen oppervlak (tot wel 300m2). Bediening gaat makkelijk via de bijgeleverde afstandsbediening of automatisch via een timer of lichtsensor. Doordat u geen lange verlichtingssnoeren of iets dergelijks hoeft te verwerken is de installatie uiterst eenvoudig. De projectoren zijn met een IP44 classificatie volledig geschikt voor gebruik buitenshuis. Als laatste vermelden we de solar gevoede kerstverlichting. De zon zorgt hierbij voor het opladen van de batterijen, waarna u tijdens de avond 3 tot 6 uur van de verlichting kunt genieten. Het aan- en uitschakelen gaat geheel automatisch per lichtsensor.