Overige Producten 
Kabels 
Account  

Batterij Lader

Vandaag besteld, morgen verzonden
€ 11,99
€ 9,99
Leverbaar: 915
Vandaag besteld, morgen verzonden
€ 29,99
€ 25,99
Leverbaar: 795

Verschillende batterijen, verschillende laders

Er bestaan verschillende soorten batterijen. Niet alle batterijen kunnen worden opgeladen, maar voor enkele soorten is er een oplaadbare variant. Een oplaadbare batterij kan vaak enkele honderden keren worden opgeladen, dus met een setje batterijen kunt u wel een tijd vooruit. Voor een geschikte batterijlader moet u op twee dingen letten: op het type batterij dat in de lader past en op de laadtijd. Normaal vindt u de aanduiding van de benodigde batterij op het product zelf, zo niet dan staat deze in de gebruiksaanwijzing van het apparaat vermeld. Let er bijvoorbeeld op of het type AA batterijen dan wel type AAA batterijen zijn, deze worden vaak met elkaar verwisseld. Ten tweede is de capaciteit van de batterij belangrijk. Wanneer u oplaadbare batterijen voor bijvoorbeeld een fototoestel wilt gebruiken dan is het aan te raden om een zo hoog mogelijk mAh (milliampère-uur) te gebruiken. Anders zijn de batterijen snel leeg en zult u ze al na een korte gebruiksperiode steeds opnieuw moeten opladen. Voor enkele soorten oplaadbare batterijen is het slecht om de batterij weer op te laden, voordat deze helemaal is leeggebruikt. Zo kan het de capaciteit en levensduur van de batterij verlagen. Het kan echter voorkomen, dat u geen tijd heeft om te wachten tot de batterij leeg is. Daarom hebben enkele batterijladers uit het Allekabels-assortiment de functie om batterijen te ontladen. Door eerst volledig te ontladen en daarna weer geheel op te laden, kunt u de levensduur van de batterij verlengen en de capaciteit blijft behouden. U vindt al deze informatie terug op de product pagina van elke batterijoplader. Om het juiste model batterijoplader te kiezen, let u echter eerst op de vorm van de batterij: cilindrisch of blokvorm. De derde soort, celvormige batterijen, laten we hier achterwege.

Batterijlader voor cilindrische batterijen

Cilindrische batterijen herkent u aan de ronde vorm. Ze worden nogal eens onderling verwisseld omdat ze op elkaar lijken. Zo houdt u de verschillende batterijen beter uit elkaar.
  • AA, Penlite of Mignon. Dit is de meest gebruikte variant. Afmetingen 51 × 15 mm. Dit is de meest gebruikte batterij en er zijn dan ook vele AA batterijladers.
  • AAA, Triple A, Potlood, Mini penlite of Micro. Dit type is iets kleiner dan de bekende AA batterij. Afmetingen 44,5 × 10,5. Aangezien ook deze versie zeer veel gebruikt wordt, zijn er de nodige AAA batterijladers
  • AAAA, Quad A of Mini. Nog een slag dunner en iets korter dan de AAA. Afmetingen 42,5 × 8,3 mm.
  • C batterij, baby cel of Engelse staaf. De C-serie is een duidelijk groter model dan de A-serie. Afmetingen 26.2 × 50.
  • D cel, Mono cel. Dit is de grootste van de meest voorkomende cilindrische batterijen. Afmeting 58 × 33 mm.

Batterijlader voor blokvormige batterijen

Blokbatterijen zijn langwerpig en zijn samengestelde modellen. Ze bestaan uit meerdere kleinere cellen, die in één behuizing zijn samengebracht. De spanning is een veelvoud van 1,5 Volt. Ze hebben dus een hogere spanning, dan een cilindrische batterij. Dit zijn de 3 meest voorkomende:
  • 4,5 Volt of platte batterij. Dit type wordt niet vaak meer toegepast. Wij hebben hem wel nog in onze shop;
  • Blokbatterij 6 Volt. Deze blokbatterij werd vroeger veel gebruikt voor sterke zaklampen. Met de komst van oplaadbare varianten en LED zaklampen raakt deze batterij steeds meer in onbruik;
  • 9 Volt batterij, 9 Volt blokje, of "Negen Volt blokje". Dit is een veel voorkomende blokbatterij voor kleine elektronische apparaten zoals rookmelders. Van deze blokvormige batterij hebben wij veel 9v blokbatterij laders in ons assortiment;

Voor in de auto, met USB of setje compleet met batterijen

De batterijladers uit ons assortiment zijn ofwel geschikt voor de netstroom, ofwel voor de aanstekeraansluiting in uw auto. Zo kunt u ook onderweg, bijvoorbeeld op vakantie, uw batterijen opladen. Wij hebben de nodige 12V autoadapter batterijladers in ons assortiment. Ook hebben wij diverse modellen batterijlader met USB aansluiting. Zoals hierboven al omschreven, let er wel steeds op voor welke batterijen de batterijlader geschikt is. De meeste batterijladers zijn geschikt voor diverse modellen, maar nooit voor alle soorten batterijen. Wilt u een batterijlader kopen compleet met oplaadbare batterijen erin? Dan bent u bij Allekabels aan het goede adres. Wij hebben diverse sets batterijladers inclusief batterijen.

Uw batterijlader online kopen

Een batterijlader koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag bij de juiste aankoop. Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Heeft u nog vragen over een batterijlader of over de bezorging? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het product bestelt dat u zoekt. O ja: alle batterijen die leeg of defect zijn, horen bij het klein chemisch afval. Gooi ze niet samen weg met huishoudelijk afval. Geen inzamelpunt in de buurt? Informeer bij uw gemeente waar u lege batterijen kunt inleveren.