Overige Producten 
Kabels 
Account  

Auto Luidspreker

Welke auto luidspreker heeft u nodig?

Auto luidsprekers zijn er in vele uitvoeringen. Als u enkel een defecte luidspreker in uw auto wil vervangen, kunt u eenvoudig in de handleiding van uw voertuig of online bij de fabrikant het typenummer van de betreffende auto luidspreker opzoeken en een vervanging met dezelfde maat en specificaties bestellen. Uiteraard kan dat ook bij ons. Wilt u uw car audio verbeteren? Dan komt er iets meer bij kijken. U moet dan vooral letten op zaken als frequentiebereik, impedantie en vermogen, maar ook op meer praktische zaken als afmetingen van de luidspreker, wijze van inbouw en dergelijke. Wij behandelen eerst deze praktische zaken rondom vervangen of upgraden van bestaande auto luidsprekers. Daarna zoomen we wat meer in op car audio details.

Afmetingen, inbouw en opbouw van auto speakers

De meeste mensen kiezen ervoor om, wanneer de auto speaker defect is, deze te vervangen door hetzelfde type. Dat heeft als grote voordeel dat de hiertoe benodigde handelingen beperkt blijven tot wat schroefwerk en aansluitingsdraden opnieuw verbinden. U bent dan met een uurtje werk wel klaar. Moet er een andere afmeting auto luidspreker worden ingebouwd? Er zijn zowel opbouw als inbouw auto speakers voor uw auto te koop. Hoewel opbouw auto speakers wat makkelijker te monteren zijn, kiezen de meeste mensen toch voor inbouw auto speakers ook als deze iets groter zijn dan de oorspronkelijke auto luidsprekers. Weliswaar moet u eventueel een iets grotere uitsparing (laten) maken in autodeur of hoedenplank voor een inbouw auto speaker, maar uiteindelijk zijn de auto speakers op die manier wel bijna onzichtbaar en vallen niet op.

Uw luidspreker auto set samenstellen

Om zowel lage als hoge tonen te kunnen weergeven worden verder vaak meerdere auto speakers gebruikt. Bij gebruik in een auto zijn die vaak in één en hetzelfde chassis gemonteerd om zo ruimte te besparen. Dit systeem heet coaxiaal. Hoewel het één luidspreker lijkt, zijn het er dan toch 2 of soms 3 in een. Erg handig! Hoge tonen worden naar een kleine zogenoemde tweeter gestuurd die zich in het midden van de auto luidspreker bevindt. De lage tonen worden weergegeven door de eigenlijke auto speaker. Vrijwel al onze sets auto luidspreker zijn een 2 weg systeem. Naast deze combispeaker kunt u ook 2 verschillende speakers gebruiken voor hoog en laag. Een dergelijk 2 weg auto luidspreker systeem scheidt de lage bastonen en de hoge tonen van elkaar door middel van een filter. Wilt u extra lage tonen weergeven, lager dan pakweg 80 Hz? Een baspijp in de auto leggen helpt een beetje, maar niet echt. Beter kunt u dan naast de set auto luidsprekers een subwoofer auto aanschaffen. Een subwoofer auto wordt afzonderlijk aangesloten en gemonteerd. Check of uw autoradio over een separate subwoofer auto uitgang beschikt.

Impedantie en vermogen van auto speakers

Let er bij het online bestellen van uw auto luidspreker of subwoofer auto goed op dat u speakers met de juiste impedantie bestelt. Impedantie betekent de “weerstand” (aangegeven in ohm) die optreedt wanneer een auto luidspreker met een versterker wordt verbonden. Hoewel de meeste mensen denken dat teveel weerstand schade veroorzaakt, is dat juist andersom. Is de weerstand te laag, kan de versterker worden beschadigd omdat deze veel meer vermogen wil afgeven en daardoor oververhit raakt. Is de weerstand van de auto luidspreker hoger dan de versterkerweerstand raakt niets beschadigd, maar gaat het allemaal gewoon wat minder hard. Vinden de buren fijn. Let er op dat u een auto luidspreker koopt die voldoende vermogen aankan. Doet u dat niet, gaat zo´n auto speaker vervormen als u de autoradio hard zet. Bestel nooit een speaker met minder vermogen dan de versterker.

Inbouw accessoires voor auto speakers

Natuurlijk houdt het assortiment van Allekabels niet op bij auto speakers alleen. We hebben alles in huis om de audio in uw auto van een hoog niveau te maken. We hebben de juiste auto speaker kabel voor een veilige installatie van uw nieuwe auto speakers. Sluit vervolgens de radio ook goed aan met een autoradiokabel en vind tal van handige autoradio accessoires waarmee u uw audiosysteem nog verder optimaliseert. Maak wel van tevoren een plan en win eventueel wat extra informatie in: auto speakers inbouwen is soms best lastig vanwege de bekabeling die moet worden doorgevoerd. Hoewel niet veroorzaakt door luidsprekerbekabeling, is brom door een aardlus knap irritant. Het inbouwen van de auto luidsprekers zelf valt meestal voor wat betreft werkzaamheden erg mee, omdat er al uitsparingen in de deuren of hoedenplank zijn voorzien. Ook de aanpassing van de auto speakers is meestal standaard 4 Ohm vanwege de geringe voedingsspanning die een gewone 12V auto accu levert.

Uw auto luidspreker online kopen

Een auto luidspreker koopt u online bij Allekabels, wij helpen u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een auto luidspreker of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie