Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB Adapter

Wat is een USB adapter precies?

Het tweede woord in USB adapter zegt het eigenlijk gewoon al. Een adapter (ook wel verloopstuk, verloopstekker of omvormer genoemd) is een koppelstuk of hulpmiddel om een verbinding te maken tussen 2 onderdelen die van nature niet in zomaar elkaar passen. Nu kennen we allemaal wel de standaard USB aansluitingen en heeft tegenwoordig ook bijna elke computer of laptop minstens 1 USB poort aan boord. Met andere aansluitingen is dat niet altijd het geval en dat is waar de USB adapter komt kijken. Deze maakt het mogelijk om allerlei aansluitingen om te vormen. Voor elke toepassing heeft Allekabels wat wils.

Van het ene type naar het andere

Met een USB adapter vormt u gemakkelijk een USB aansluiting om naar de passende aansluiting. We hadden het eerder al over het opladen van telefoons, iets wat we veelal via USB doen. Vrijwel alle smartphones (met uitzondering van Apple toestellen) zijn tegenwoordig voorzien van een micro aansluiting. Met een USB naar micro USB adapter sluit u uw smartphone aan op een lader of uw laptop of pc. Niet alleen kunt u uw smartphone hiermee opladen, maar u kunt uiteraard ook bestanden overdragen. Dat geldt ook voor een USB naar mini USB adapter. Veel digitale camera’s en ereaders maken gebruik van deze aansluiting. Overigens geen paniek voor de Apple gebruikers, want ook producten voor de Lightning aansluiting ontbreken uiteraard niet in ons assortiment.

Ander soort aansluiting

Naast USB naar USB adapters zijn er uiteraard ook adapters die het omvormen naar een ander signaal mogelijk maken. Zo zijn er USB adapters waarmee u apparaten met verschillende aansluitingen kunt verbinden. Dit soort adapters zijn ideaal wanneer een bepaalde poort ontbreekt op uw laptop of computer, maar u wel nog een vrije USB poort heeft. Ook hebben we USB adapters auto in ons assortiment. Hiermee tovert u de sigarettenaansteker in uw auto om tot één of meerdere USB poorten. Heel handig om bijvoorbeeld uw telefoon (en die van uw medereizigers als u kiest voor meerdere poorten) op te laden tijdens het rijden. Er zijn zoveel verschillende toepassingen voor USB adapters, u kunt het zo gek bijna niet bedenken. U kunt ze zelfs gebruiken om uw laptop of computer verbinden te laten maken met een draadloos netwerk of ethernet verbinding. Bekijk snel alle verschillende toepassingen uit ons assortiment en bestel de adapter, of meerdere adapters, die u nodig heeft.

Uw USB adapter online kopen

Een USB adapter koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een USB adapter of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.