Kabels 
Overige Producten 
Account  

Headset

Headset: welk type zoekt u?

Vreemd genoeg zijn er ook headsets zonder microfoon. Maar eigenlijk zijn dat gewoon koptelefoons of hoofdtelefoons. Sets met microfoon zijn kortom de standaard. Vrijwel iedereen selecteert een model op de vorm en functie van het koptelefoongedeelte. Aan de kwaliteit van de microfoon wordt vaak wat minder aandacht besteed. Afgezien van de kleine earbuds en de zogenoemde in ears wordt vrijwel steeds gekozen tussen een on ear of over ear. Bij een on ear headset zitten de schelpen van de koptelefoon op uw oren. Dat betekent dat u nog steeds omgevingsgeluid kunt horen. Bij een over ear headset is dat veel minder het geval. Gebruikt u uw headset dus in een rumoerige omgeving en bent u daar gevoelig voor, kies dan voor een over ear type.

Diverse toepassingen voor headset

Welke headset u het beste kunt kiezen, hangt sterk af van de toepassing waarvoor u de set wil gebruiken. Een DJ headset bijvoorbeeld kan een hoog volume verdragen én is tegelijkertijd goed afgeschermd tegen hard omgevingsgeluid. Een gaming headset hoeft dat soort volumes niet te weerstaan, maar is vaak ontworpen om een zo ruimtelijk mogelijk geluid weer te geven. Gebruikt u de set daarentegen in een kantoor is de combinatie van omgevingsgeluid en verstaanbaarheid door de microfoon van groot belang. Ten slotte is sport een vierde domein waar een headset vaak wordt gebruikt. Weinig gewicht en draagcomfort zijn daar de sleutelbegrippen, de microfoon zal hier minder vaak worden gebruikt tenzij u natuurlijk topsport bedrijft of het gehijg van uw sportpartner gewoon leuk vindt om te horen.

Aansluiting en connectoren

Een ander onderscheidend kenmerk bij headsets is de wijze waarop hij verbonden wordt met uw geluidsinstallatie of ander apparaat dat muziek of een spel weergeeft. Ten eerste kunt u daarbij kiezen tussen een exemplaar met snoertje of een draadloze headset. Een bluetooth headset bijvoorbeeld kunt u tegenwoordig draadloos koppelen aan steeds meer apparaten zoals smartphones, tablets, game consoles en uw tv. Kiest u voor een model met kabel, moet u altijd goed kijken naar welke connector uw set heeft. Is het een standaard jack van 6,3 mm (een kwart inch) of is het de kleine jackplug van 3,5mm? U kunt hiervoor trouwens verlooppluggen kopen van minijack naar jack of omgekeerd. Verder moet u kijken of het een 4-polige of 3-polige verbinding betreft. De 4-polige stekker wordt vaak gebruikt wanneer een koptelefoon samen met microfoon moet worden aangesloten.

Kanalen en diameters

De meeste sets zijn stereo, maar u kunt ook headsets geschikt voor surround sound krijgen. Dit wordt in de specificaties vaak aangegeven met aantal kanalen. Stereo is bijvoorbeeld 2.0, surround bijna altijd 5.1 of 7.1. Soms ziet u ook de diameter terug van het koptelefoondeel. Vaak wordt gesteld dat hoe groter de diameter van de luidsprekers, hoe beter de laagweergave. Dat hoeft echter niet zo te zijn. Bovendien: wie wil nu zoveel mogelijk laag horen en de rest van het frequentiespectrum niet? Dat zullen er niet zoveel zijn. Andere details waar u op kunt letten is afstandsbediening voor volumeregeling en de wijze van opladen wanneer het een draadloos systeem betreft. Al deze specificaties vindt u terug op elke productpagina.

Uw headset online kopen

Een headset koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over koptelefoons of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie