Kabels 
Overige Producten 
Account  

HDMI Kabel


VorigeResultaten 1 tot 100 van totaal 374 productenVolgende

Welke versie HDMI kabel moet ik hebben?

Bij de audio- en videoapparatuur vinden steeds nieuwe ontwikkelingen plaats die hogere eisen stellen aan het verbindende medium, de kabel. In de loop der jaren zijn dan ook opvolgende versies ontwikkeld. Onze HDMI kabels zijn van het type 1.4 en hoger, waardoor ze gespecificeerd zijn als Ultra HD. Ondersteund worden 4K* (3840x2160 pixels), 3D weergave, ARC* (Audio Return Channel), HDCP* en internetverkeer. De artikelen met 2.0b ondersteunen daarboven ook HDR* (High Dynamic Range). Ondanks de veelheid aan versies blijft de eigenlijke keuze beperkt tot twee mogelijkheden, waardoor het maken van een juiste keuze niet ingewikkeld is. Alleen als u HDR ondersteuning wenst, kiest u het beste voor versie 2.0b en in alle andere gevallen voldoet 1.4. Hier hoeft u dus geen moeilijke afwegingen te maken.
*Deze termen lichten we in de laatste alinea voor u toe

Verschillende apparaten - verschillende connectoren

Niet-mobiele apparatuur is altijd voorzien van de bekende grotere connectoren. Voor mobiele apparatuur zijn er echter twee andere typen connector ontwikkeld: mini- en micro-HDMI. Deze zijn onder andere te vinden op digitale camera’s. Er is een veelheid aan producten verkrijgbaar die het u mogelijk maken toestellen met verschillende connectormaat met elkaar te verbinden. Heeft u dergelijk artikel of verloopstuk nodig, zorg dan voordat u een keuze maakt dat u bepaalt welke connectortypen u nodig heeft en of dit een male of female uitvoering moet zijn (een female ingang vereist bijvoorbeeld een male connector). Het kan ook zijn dat een andere standaard omgezet moet worden in HDMI of omgekeerd. Hiervoor hebben wij ook een ruim assortiment aan producten zoals o.a. verloopstekkers, verloopsnoeren en omvormers. Via het filtermenu kunt u steeds de gewenste combinatie vinden.

HDMI kabelkwaliteit – hoe belangrijk is deze?

Mensen die ervaring hebben met analoge signalen weten dat de kabelkwaliteit direct de beeld- of geluidskwaliteit beïnvloedt. Bij digitale signalen functioneert dit iets anders. Hier is meer sprake van alles of niets. Het werkt of het werkt niet. Bij een korte HDMI kabel, waarbij een thema als signaaldemping van minder belang is dan bij een lange variant, zullen goedkope en dure uitvoeringen eenzelfde beeld- en geluidskwaliteit opleveren. In het geval van langere afstanden en in omgevingen waarbij veel stoorsignalen aanwezig zijn zal een duurdere uitvoering met betere geleiders en optimale afscherming zeer zeker een goede investering zijn. Niet voor een beter beeld of geluid, maar omdat een minder hoogwaardig product hier simpelweg minder goed functioneert. Buiten kabels in verschillende lengtes vindt u in ons assortiment ook HDMI versterkers of verlengers om het signaal over langere afstand te kunnen behouden.

Enkele termen kort toegelicht

4K: Ook wel Ultra HD genoemd. Heeft vier keer zoveel pixels als HD. De resolutie is hierdoor beduidend groter, wat vooral bij grote schermen voor een mooier beeld zorgt. ARC: Audio Return Channel. Dit geeft aan dat er zowel audiosignalen heen als terug door de HDMI kabel gestuurd kunnen worden. Het voordeel is dat er in bepaalde gevallen een extra audioverbinding kan komen te vervallen. HDR: High Dynamic Range. Hiermee kan een contrastrijker beeld verkregen worden. Donkere delen worden donkerder en heldere delen helderder. HDCP: High-bandwidth Digital Content Protection. Dit is een beveiligingstechniek ter bescherming van auteursrechten. Noodzakelijk voor het afspelen en streamen spellen en films.

Klantenservice & Informatie