"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Cassette Adapter

Tape: de klassieker

Tape, of beter magnetische tape, was lang dé standaard voor opnames van allerlei soort. Voor audio had je, nadat eerst nog een spoelenrecorder of bandrecorder werd gebruikt, vanaf 1962 de zogenoemde compact cassette. Philips ontwikkelde deze in Hasselt, vlak over de Nederlands-Limburgse grens. De naam werd al snel ingekort tot cassette en deze cassette was tot aan de introductie van de beschrijfbare cd het meest gebruikte middel om muziekopnames te bewaren. Deze 30 jaar aan ongekende populariteit van “het cassettebandje” heeft ervoor gezorgd dat er vandaag de dag nog steeds miljoenen van die tapes rondzwerven. Een vergelijkbaar verhaal geldt voor video, waar de VHS cassette zo halverwege de jaren 70 van de vorige eeuw dezelfde diensten verleende maar dan op het gebied van het bewaren van beeld op magnetische tape. Voor de volledigheid: ook de floppy disk in alle varianten bestond uit schijven met magnetisch materiaal. Met een cassette adapter kunt u in ieder geval de hiervoor genoemde compact cassettes en VHS cassettes afspelen op modernere afspeelapparaten dan wel overzetten naar meer moderne media.

Cassette adapter MP3

Er heerst verwarring over wat een cassette adapter voor compact cassettes nu precies doet. Welnu, er zijn 2 varianten cassette adapter. Cassettebandjes digitaliseren doet u met een cassette naar MP3 adapter. U kunt de inhoud van oude cassettebandjes veilig stellen door ze over te zetten naar MP3. U sluit de cassette adapter aan op uw PC en de cassette adapter zet de audiobestanden over naar MP3. Overigens kunt u de cassette adapter ook gebruiken als cassettespeler. Voeding geschiedt via batterijen of via de USB aansluiting van uw PC of laptop. Dan is er nog een tweede variant: de autoradio cassette adapter. Hiermee koppelt u apparaten met een hoofdtelefoon uitgang aan een cassettespeler zoals die nog steeds in veel auto’s te vinden is. Op deze wijze kunt u dus MP3’s of andere digitale bestanden via een cassette adapter op een ouderwetse radio afspelen.

VHS cassette en DV cassette

Er zijn nog genoeg mensen die wel ergens een oude vertrouwde VHS speler hebben staan. Misschien niet altijd aangesloten, maar wel in een kast “voor het geval dat”. Plus daarnaast vaak nog wat oude VHS banden. Wilt u deze banden afspelen? Allekabels helpt u een handje. Natuurlijk hebben we klassiekers voor u als VHS naar VHS-C adapters, waarmee u eenvoudig oude VHS-bandjes uit uw videocamera in een ouderwetse videorecorder afspeelt. De adapter spoelt zelf de tape in de gewenste positie en heeft daarom een penlite batterij aan boord. Het apparaat is ook geschikt voor S-VHS-C. Overigens hebben wij ook nog steeds digitale video cassettes in ons assortiment. Bij Allekabels bestelt u eenvoudig DV cassettes online.

Cassette adapter reiniger

Een van de nadelen achter de techniek van het gebruik van magnetische tape was dat de lees- en schrijfkoppen van de apparaten vuil konden worden. Niet alleen kon er allerlei vuil naar binnen, ook het afspelen van de tapes werkte op den duur verontreinigend. Er zijn meerdere methodes om deze koppen weer schoon te krijgen. Een van de meest eenvoudige methodes was het “afspelen” van een zogenoemde reinigingscassette. In plaats van magnetische tape zit er in de cassette een reinigend band. Een VHS speler reinigen doet u met een VHS cassette reiniger en het onderhoud van een cassetterecorder doet u met een cassetterecorder reiniger.

Uw cassette adapter online kopen

Een cassette adapter koopt u online bij Allekabels, wij helpen u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een cassette adapter of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.