"
Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Thermometer

Thermometer - Hama
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 3,19
Thermometer - Nedis
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 4,79
Raamthermometer - Hama
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 4,79
Digitale thermometer - Allteq
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 4,00
Thermometer - Nedis
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 7,99

Welke analoge thermometer of digitale thermometer heeft u nodig?

Een analoge thermometer komt u vaak tegen bij klussen in huis, zoals keuken of hobbyplek. Op een droge plek of een plaats waar hooguit een beetje vocht komt, kunt u bijna elke analoge thermometer gebruiken. Wordt het echter ronduit nat, dan wordt het een ander verhaal. In ons assortiment hebben wij diverse watertemperatuurmeters. Sommige zijn bedoeld voor in een zwembad, drijvend en al dan niet met chloorverspreider. Ze zijn er ook met een afstandsbediening, vooral ook geschikt voor vijvers. Voor het kinderbadje hebben wij natuurlijk het obligate badeendje met thermometer. Ten slotte is er voor de vochtige ruimtes ook een aquariumthermometer. Overigens is die niet bedoeld voor in het water, maar voor aan de buitenkant van de bak. Hij meet dus ook de omgevingstemperatuur, iets dat in veel situaties een handige toevoeging is.

Warm of echt koud? Welk meetinstrument werkt het best bij kou?

Alle koelkasten, vrieskasten en zelfs de meeste koelboxen hebben een knop om temperatuur mee in te stellen. Dat wil echter nog lang niet zeggen dat dit ook altijd de temperatuur is die in het apparaat op dat moment heerst. U kunt dan ook niet altijd op de instelknop vertrouwen. Daarvoor is de koelkastthermometer erg handig. Deze meet de actuele temperatuur in de koelbox of koelkast, zodat bacteriën geen kans krijgen. Verder weet u ook precies of uw biertje al koud genoeg is of niet. Een bijzondere versie hiervan is de vrieskastthermometer. Deze bevriest niet, althans niet zodanig dat ie beschadigd wordt en niet meer werkt.

Geen analoge thermometer nodig, kies dan een digitale thermometer

Een digitale thermometer komt u op veel plekken tegen. Vaak zijn het kleine, handzame kastjes met een externe sensor aan een kabeltje. Ze zijn ideaal voor gebruik thuis en op het werk, in principe overal daar waar u wil weten of de temperatuur niet te hoog of te laag is. De meeste digitale temperatuurmeters meten zowel de binnen- als de buitentemperatuur. Soms kunt u deze kleine metertjes ook in specifieke ruimtes zoals de koelkast gebruiken. Lees daarvoor echter steeds de specificaties op de betreffende productpagina. Ten slotte zijn er ook digitale temperatuurmeters die bijzonder geschikt zijn voor permanente inbouw.

Verschillen

Let als eerst op het verschil tussen een al dan niet analoge thermometer en een temperatuurmeter. Een temperatuurmeter voor in een aquarium heeft volledig andere kenmerken dan eentje voor in de vrieskast, bijvoorbeeld. Ze zijn er kortom in alle soorten en maten, u kent ze ook onder diverse namen zoals weerstation. De meest bekende uitvoering echter is toch wel de ouderwetse rectale thermometer, ook wel staafthermometer genoemd. Deze is geschikt voor rectaal en oraal gebruik, en eventueel ook voor het meten van temperatuur onder de arm. Artsen zeggen echter dat het meten onder de arm niet de meest betrouwbare methode is. Ook oraal meten (onder de tong) is niet de beste methode. Dat is nog altijd het rectaal meten van de temperatuur. Maar laten we wel zijn, dat is niet het bepaald comfortabel! Daarom zijn er tegenwoordig gelukkig genoeg andere types die koorts meten. Denk bijvoorbeeld eens aan een oorthermometer of een voorhoofdthermometer.

Wanneer heb je een thermometer nodig?

U heeft een koortsthermometer nodig wanneer u het gevoel hebt dat u (of iemand anders) verhoging heeft. Koorts gaat gepaard met een onaangenaam warm gevoel, verhoging dus. Toch zijn er ook nog meer symptomen bij koorts. Evenwichtsstoornis, slijmaanmaak en hoestbuien bijvoorbeeld. Heeft u (of iemand anders) daar last van, kunt u een digitale thermometer gebruiken om na te gaan of u wellicht verhoging heeft. Uiteraard is het niet meer dan een instrument dat een indicatie geeft, vervolgens zult u nog altijd actie moeten ondernemen om de symptomen tegen te gaan. Beter nog is het om te proberen te achterhalen wat de oorzaak is van de verhoging. Wanneer u zich niet helemaal kiplekker voelt en de dokter belt, zal de assistente dan ook in eerste instantie vragen of u verhoging heeft, dat geeft immers aan dat er inderdaad iets aan de hand is. Hoe kunt u dit nu het beste meten? Er zijn meerdere methodes hoe u een thermometer kunt gebruiken. Welke u echter nodig hebt, hangt vooral af van hoe u deze wil gebruiken.

Oor- en voorhoofdthermometers

Gaat u voor een meer bijzondere uitvoering, moet u op een aantal zaken letten. Een uitvoering voor het oor of voorhoofd is meestal wat prijziger dan de gebruikelijke koortsthermometer. Ze meten de koorts in het oor, of op het voorhoofd of de slaap. Een digitale thermometer kan soms zelfs meten zonder contact met de huid. Zo kunt u uw baby rustig laten doorslapen terwijl u de temperatuur opmeet met een thermometer. Deze zijn meestal wel minder precies dan een staafthermometer. Oorthermometers meten de temperatuur tegen het trommelvlies. Deze uitvoering kunt u beter niet bij baby’s gebruiken, ze kunnen het oor van de baby beschadigen. Voor wat oudere kinderen is een koortsthermometer in het oor prima. Het is over het algemeen een goed idee om met kinderen te bespreken wat u gaat doen. Niet alleen jonge, maar ook oudere kinderen en zelfs volwassenen kunnen plotse beweging maken ook wanneer u met een thermometer in het oor zit. Dit kan soms gevaarlijke situaties opleveren.

Babythermometers

Als uw kind of baby toch al ziek is, wilt u hem of haar het liefst niet ook nog lastigvallen met een rectale thermometer. Tegenwoordig zijn er daarom speciale babythermometers. Deze zijn er bijvoorbeeld met een leuk figuurtje erop, zodat het kind dit niet direct als vervelend herkent. Voor baby’s zijn er zelfs speenthermometers met een leuk figuurtje zodat het kind dit niet direct als een thermometer herkent. Deze speen steekt u in de mond van de baby. Het kan enkele minuten duren voor er een betrouwbare meting is, houd er dus rekening mee dat uw baby deze vreemde speen moet accepteren en enige tijd in de mond moet houden. Een speenthermometer kunt u beter niet gebruiken als uw baby verkouden is en daardoor een verstopte neus heeft. De baby kan langs de thermometer niet goed door de mond ademen.