Kabels 
Overige Producten 
Account  

Wifi Versterker

Beter bereik met een wifi versterker

Wifi maakt het mogelijk dat we met een tablet of smartphone overal in huis zorgeloos van internet gebruik kunnen maken en zorgt er ook voor dat we geen netwerkkabel meer hoeven aan te sluiten op onze laptop of pc. Bij een internetcontract levert uw aanbieder een internetrouter die vrijwel altijd voorzien is van de mogelijkheid tot draadloos internet. Het zendvermogen van een router heeft een wettelijk maximum zodat routers in huizen die naast elkaar staan elkaar niet snel in de weg zitten. Op deze manier kan iedereen in zijn eigen huis van een goede wifiverbinding genieten. Om een goede wifiverbinding tussen uw smartphone en de wifirouter op te bouwen is het belangrijk dat uw smartphone een voldoende sterk signaal van de router ontvangt en vice versa. Omdat het zendvermogen van een wifirouter beperkt is, is ook het bereik van de verbinding beperkt. Een wifisignaal wordt nog verder verzwakt door objecten, zoals wanden, vloeren en andere objecten die zich tussen uw router en smartphone bevinden. Zijn er in uw omgeving meerdere apparaten actief, dan kunnen deze ook een nadelige invloed hebben op uw verbinding.

Oplossen van beperkt wifibereik

Bevindt u zich in de buurt van uw wifirouter, dan zou u een goede verbinding moeten hebben. Is dit niet zo dan maakt u heel waarschijnlijk gebruik van een overbezet wifikanaal. Stel uw router in op een ander wifikanaal. Een dual band router die gebruikmaakt van de 5 GHz band waar veel meer kanalen beschikbaar zijn, biedt ook vaak een oplossing. Heeft u in de buurt van uw router een goede wifiverbinding maar een slechte of trage verbinding op een grotere afstand van uw router, bijvoorbeeld op zolder of op de eerste verdieping, dan ligt dit niet aan uw wifirouter. De oorzaak van een slechte verbinding ligt dan in een wifisignaal dat door obstakels zoals muren, vloeren, HR glas en metalen oppervlakken wordt verzwakt. De oplossing voor dit probleem is het plaatsen van een wifi versterker. Dit is een handig apparaatje dat het signaal van de router opvangt en versterkt weer uitzendt. Hierdoor wordt het bereik van uw netwerk eenvoudig een stuk groter. Met een versterker kunt u eenvoudig plaatsen waar u een slecht of geen wifisignaal hebt van een goede dekking voorzien.

Features

Een van de belangrijkste features is single of dual band wifi. Heeft u een single band router die alleen op 2,4 GHz werkt, dan kunt u een voordelige 2,4 GHz single band wifi versterker kopen. Heeft u een dual band 2,4, 5 GHz router, dan is het de extra kosten waard om een dual band wifi versterker te kopen. Het gebruik van de 5 GHz band heeft een aantal voor- en nadelen. Het voordeel van de 5 GHz band is dat deze meer kanalen heeft dan de 2,4 GHz band, waardoor de kanalen minder druk bezet zijn. Een tweede voordeel is de hogere overdrachtssnelheid van deze 5 GHz band die u terugziet bij het uitwisselen van grote bestanden tussen apparaten onderling. Een nadeel van deze 5 GHz band is de hogere demping door objecten. In de praktijk houdt dit in dat het bereik kleiner is en u eerder een wifi versterker nodig heeft bij het gebruik van de 5 GHz band. Daarnaast heeft u de keuze uit een aantal andere features zoals het aantal netwerkpoorten, de maximale datadoorvoersnelheid en modellen die geschikt zijn om buiten op te hangen.

Plaatsen van een wifi versterker

Voor dit apparaat is het belangrijk dat deze een goede verbinding kan maken met uw internetrouter. Plaats de wifi versterker daarom niet op een plaats waar u een slechte wifiverbinding heeft. Om te bepalen waar een goede plaats is voor uw versterker neemt u uw smartphone of tablet en loopt richting de plaats waar u het signaal wilt verbeteren. Kijk waar het signaal slecht wordt en loop dan rustig terug, richting uw wifirouter tot u weer een goed wifisignaal heeft. Dit is een goede plaats om de versterker te plaatsen. De versterker kan vanaf deze plaats een goede verbinding maken met uw wifirouter en het bereik uitbreiden richting de plaats waar u graag een goede wifidekking wilt hebben. Nadat u de juiste plaats heeft bepaald, moet u het toestel in uw netwerk opnemen. Veel moderne routers hebben een WPS (Wifi Protected Setup). Met deze simpele optie drukt u op de WPS-knop op de router en daarna op de WPS-knop van de werkende wifi versterker. Het contact wordt gelegd en de wifi versterker wordt automatisch met uw router gekoppeld.

Tips

Wanneer u een wifi versterker geïnstalleerd heeft dan zult u in de lijst met netwerken zien dat uw netwerk een zusje gekregen heeft. Dat is het versterkte netwerk van de wifi versterker. Die heeft meestal de naam van uw basis netwerk met een extensie. “_RPT” en “_EXT” worden vaak gebruikt. Wanneer u voor het eerst met een apparaat aan het versterkte netwerk koppelt dan kunt u de keuze daarvoor automatisch opslaan. Het netwerk wordt dan zogezegd “onthouden”. De volgende keer zal automatisch verbinding gemaakt worden met het netwerk dat het sterkste signaal heeft. Het is overigens ook mogelijk om het netwerk van de wifi versterker dezelfde naam te geven als uw basis netwerk, maar dat kan in sommige gevallen, en bij bepaalde apparatuur die aan het netwerk gekoppeld wordt wel eens problemen veroorzaken waardoor de router opnieuw opgestart moeten worden. Het is dus verstandiger om de twee netwerknamen intact te laten. Geef ze desnoods een andere, logischere, naam wanneer u een extra repeater plaatst. Kies dan bijvoorbeeld de toevoeging “_TUIN”, _ZOLDER of iets dergelijks.


Klantenservice & Informatie