"
Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Buislamp

Led T5 - Avide
  • Lichtkleur:
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 9,29
Buislamp Kabel T5 LED - AC Plug
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 2,39

Wanneer heb je een led buislamp nodig?

Veel mensen die met brocante meubels bezig zijn, herkennen meteen de Philips Philinea S14s en S14d verlichtingsbuisjes. Deze gloeilamp in buisvorm is in het verleden bijzonder populair geweest vanwege zijn mooie zachte licht. De S14s en S14d buisjes zijn terug te vinden in oude badkamermeubels, kaptafels en als keukenverlichting. Het grote nadeel van het S14s en S14d gloeidraad is het hoge stroomverbruik bij de lage lichtopbrengst. In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw - toen elektriciteit nog goedkoop was en er nog geen milieuheffingen bestonden - was dat geen probleem. Ondanks de mooie vorm en het zachte licht passen deze buisjes door hun hoge verbruik niet meer in een modern en energiebewust huishouden. Gelukkig is er met de komst van de moderne led verlichtingstechnologie een energiezuinige oplossing op de markt gekomen, de led buislamp. Deze heeft exact dezelfde vorm en aansluitpunten als de ouderwetse Philips Philinea S14 gloeidraad buisjes. De moderne led buislamp bevat geen gloeidraad, maar energiezuinige leds die eenzelfde mooie diffuse verlichting geven als het origineel.

Verschillende soorten

Er zijn van oudsher verschillende types in omloop, ieder met hun eigen toepassing. Door de ontwikkeling van bijvoorbeeld de miniatuur TL buisjes zijn daar weer nieuwe types bijgekomen. Door deze wirwar van types is het soms lastig om te bepalen welk type u heeft zodat u meteen het juiste type kunt bestellen. Daarom zetten we de meest gebruikte types led buislamp op een rijtje. Een daarvan is de S14s. Dit buisje heeft twee aansluitingen, aan iedere kant een. Let bij het uitnemen van het oude buisje erop dat beide aansluitingen gelijktijdig uit de houder verwijderd worden. De S14s aansluitingen worden door twee veren op zijn plaats gehouden, dus u moet wat kracht uitoefenen voordat het buisje uit zijn houder loskomt. Een ander type is de S14d. Deze heeft één aansluiting in het midden van het buisje. U kunt dit buisje het beste verwijderen door de buisje met twee handen vlak bij het midden beet te pakken en vervolgens voorzichtig uit de houder te trekken. Hierdoor loopt u de minste kans dat u de het buisje breekt.

Bestellen van de juiste buislamp

Wilt u een vervanging voor een ouderwetse buislamp bestellen, let dan op zowel de aansluiting als op de lengte. Heeft u een variant met twee aansluitingen, bestel dan de S14s Heeft u eentje met één aansluiting, bestel dan de S14d. Let er bij het bestellen van een vervangend product op dat er meerdere lengtes in omloop zijn. Voor de led vervanger verkopen wij de lengte 300 millimeter (30 centimeter) en 500 millimeter (50 centimeter). Even het bestaande buisje nameten, voordat u een vervangend led buislamp bestelt. Omdat het originele buisje in principe een gloeilamp is en geen TL buis is het geen chemisch afval. Veel mensen denken dat ze het buisje dan in de glasbak horen te gooien, maar dat is een misverstand. Het glas heeft een andere samenstelling en smeltpunt dan glazen flessen. Daarom moet het oude buisje gewoon in de bak met overige huishoudelijk afval. Gelukkig gaan de led varianten behoorlijk lang mee.

T5 led buislampje

U kunt bij ons kiezen uit vervangende T5 buisjes waarmee u uw oude T5 TL vervangt voor een energiezuinig en duurzaam led alternatief. U kunt ook kiezen om uw oude T5 armatuur volledig te vervangen door een complete T5 led buislamp vervanger. Wat de beste keus is, hangt af van uw situatie en budget. Wat zeker is, is dat u met een led buislamp tot 30% kunt besparen op uw energiekosten ten opzichte van de traditionele T5 TL buizen. Let er bij het vervangen op dat een traditionele TL buis een 360 graden uitstraling heeft. Een deel van het licht zal daardoor verloren gaan. Ook al zit er een reflector achter de TL buis, deze reflector zal nooit 100% van het licht reflecteren. Een led buislamp heeft afhankelijk van het type een uitstralingshoek van tussen de 150 en de 280 graden. Het licht is dus gerichter en hierdoor kunt u kiezen voor een led buislamp met minder lumen dan de oorspronkelijke TL buis. Dit levert u alleen maar meer voordeel op. Let op: Breng oude TL buizen altijd naar de milieu straat, ze kunnen kwik bevatten.