Overige Producten 
Kabels 
Account  

Bouwlamp

Verantwoord klussen met een bouwlamp

Wilt u klussen of verbouwen, dan is niet alleen voor de donkere plekken in het gebouw goed licht gewenst, maar ook zeker in het algemeen in het voorjaar en najaar als de dagen wat korter zijn. Verantwoord klussen of verbouwen is steeds werken met voldoende, of beter nog, goed licht. Een bouwlamp is daarbij onontbeerlijk, omdat deze goed fel gefocust licht geeft via een straler en tevens robuust is oftewel een stootje kan hebben. De bouwlamp met voldoende lichtsterkte alleen is al een stap in de goede richting, maar zeker ook de plaatsing van de lamp. Wat heeft u immers aan een bouwlamp als u deze zodanig plaatst dat u nog steeds half in de schaduw werkt of last heeft van tegenlicht in het vensterglas? Uit veiligheidsoogpunt willen we de lamp met voedingskabel niet als obstakel hebben. De lamp hoog plaatsen of dicht bij de muur, indien mogelijk plus de voedingskabel strak over de vloer leggen of langs de muur, voorkomt dat het klussen een bittere nasmaak krijgt. Onderschat evenmin de hitte van sommige soorten lampen! Raak het even met uw vingers aan en u kunt meteen minutenlang koud water erop gieten om te voorkomen dat de verbranding gaat blaren. Ze worden gloeiend heet!

Verschillen in bouwlampen

De ene bouwlamp is niet de andere, ook al hebben ze gemeen dat ze robuust zijn en fel gericht licht geven. Om het reeds eerder besproken verbranden van de vingers of andere lichaamsdelen te voorkomen bij diverse soorten lampen, zijn er tegenwoordig ook LED-bouwlampen op de markt. Deze worden nauwelijks warm. Bij bouwlampen is, het mag nauwelijks verbazen, de lichtsterkte een belangrijk keuzecriterium. Er zijn drie soorten lampen: halogeen, spaarlamp en LED. Halogeen heeft een heel grote lichtsterkte van meer dan 8000 lumen, maar heeft als nadeel dat die gloeiend heet wordt. Bovendien gaat een halogeenlamp bij lange na niet zo lang mee als een led lamp of spaarlamp. Een spaarlamp heeft een lichtsterkte van “net” boven de 1000 lumen. De LED bouwlamp varieert van 400 tot 3500 lumen. Zeker bij de hogere lichtsterktes wordt een grotere focussering van het licht bereikt door toepassing van goed weerkaatsende oppervlakken van de armatuurbinnenkant en krachtige chip-LEDS met een gezamenlijk groot vermogen van 50 Watt of meer. Deze combinatie maakt dat er een grote intensiteit van het licht wordt verkregen, verblindend groot zelfs: letterlijk als u recht die lamp kijkt! Ledlampen zijn het zuinigst in verbruik, dan volgen de spaarlampen en halogeenlampen sluiten de rij.

Specificaties

We zagen al de bouwlamp LED die ook SMD LED lamp genoemd wordt. SMD staat voor surface mounted device en betekent in dit geval dat er superkrachtige mini LEDS gebruikt zijn. Verder zagen we nog de bouwspaarlamp en bouwlamp halogeen. We hebben zelfs een variant, waarin nog een gewone lamp kan met grote fitting/E27. Daarnaast onderscheiden de lampen zich in draagbaarheid en standvastigheid, letterlijk. De kleinere modellen zijn alleen draagbaar of om op te hangen. De ietwat grotere modellen zijn voorzien van een rubberen of kunststof handgreep en metalen statief, zodat ze zowel verplaatst als steevast ergens neergezet kunnen worden. De bouwlamp op statief is weliswaar laag aan de grond, maar moet toch nog steeds goed aan de kant gezet worden op een stevige ondergrond om er niet over te struikelen. Bouwlampen zijn ook verschillend als het gaat om de voeding. Ze zijn er als lamp op LR6 AA-batterijen, bouwlamp op accu of bouwlamp op lichtnet. Sommige LED-bouwlampen op lichtnet zijn zelfs van een USB laadpoort voorzien om bijvoorbeeld smartphones op te laden. Een ander aandachtspunt vormt de water/stofbestendigheid. Deze wordt uitgedrukt met een IP nummer. Zo betekent IP44 dat de lamp spatwaterdicht is, IP 54: spatwaterdicht en stofvrij, en IP65: beschermd tegen waterstralen en stofbestendig.

Ons assortiment

Ons assortiment omvat diverse bouwlampen op statief: halogeen en voornamelijk LED. Dit soort lampen heeft over het algemeen kabels met een lengte tot 2 meter, maar we hebben ook enkelen die 5 meter zijn. Mocht de lengte niet voldoende zijn, hebben we ook kabelhaspels voor u. De lichtsterkte van de LED lampen varieert van 650 tot 3500 lumen. Die van de halogeen lamp is 8550 lumen. De spaarlamp wordt geleverd met 120 lumen. De LED-modellen variëren in waterbestendigheid van IP44 tot en met IP65. De halogeenuitvoering en spaarlamp zijn beiden IP54. Qua vermogen bevinden de LED-lampen zich in het bereik van 8 Watt tot en met 50 Watt. De halogeenlamp heeft 400 Watt! Dat betekent dat de LED-lampen in energieklasse A zitten en de spaarlamp in klasse B. Dan komt u in ons assortiment nog diverse oplaadbare accu bouwlampen tegen met laadstation of oplader, sommigen met sigarettenaansteker aansluiting. De beschermingsgraad van die lampen is IP44. Ook behoort een conventionele bouwlamp nog tot ons assortiment die voorzien is van een staaldraadkooi om de lampbehuizing heen. Bij ons vindt u de juiste bouwlamp voor uw karwei. Het klussen kan beginnen!

Uw bouwlamp online kopen

Een bouwlamp koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over bouwlampen of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie