"

Kerst kandelaar kiezen, waar op letten?

Als we kijken naar de vele kandelaren in ons assortiment, dan zijn er bijzondere varianten beschikbaar. Bij de antieke kerst kandelaren spreken we over armen. Meestal lopen die armen in een boog, waarbij aan beide uiteinden een kaars of lampje zit. De moderne varianten zijn vaker voorzien van een plateau waar diverse kaarsjes naast elkaar staan, elk afzonderlijk van elkaar. Sommige kerst kandelaren hebben 15 lampjes waardoor een hele lichtbundel ontstaat, andere zijn subtieler met 3 of 5 lampjes. De zeven- en negenarmige kandelaars hebben tevens een symbolische betekenis. Ongeacht hoeveel lampjes u op uw kerst kandelaar wilt hebben, een kerst kandelaar brengt sfeer in huis tijdens de Kerstdagen. Waar u verder op moet letten (vorm, materiaal, voeding) leggen we hierna uit.

Vorm en materiaal

De meest standaard kandelaar die u met de Kerst voor een raam ziet staan, is de driehoekige versie. Maar het kan ook zijn dat u wel eens een anders soort Kerst kandelaar wilt en dus niet zo’n standaard uitvoering. U wilt een speciale kandelaar die anders is dan normaal, waarmee u de Kerst accentueert. Zo bieden wij klassiek ogende kandelaars, bijvoorbeeld houten kandelaars die plat, rond of driehoekig zijn qua vorm. Maar naast de kandelaars van hout, hebben we ook kerst kandelaars van de materialen kunststof, metaal, messing en net echt ogende zilveren kandelaars kunt u bij ons vinden. Naast deze uitvoeringen, hebben wij ze ook in de vorm van een boom of voorzien van rijke versieringen. Ook is er keuze tussen het aantal lampjes (kaarsjes) voor uw kandelaar.

Kerst kandelaar op batterij of netstroom

Als u uw kerstverlichting binnen op een vaste plek wilt gebruiken in de buurt van een stopcontact, kunt u gewoon kerstverlichting op netvoeding gebruiken. Houd bij de aanschaf van uw decoratie wel rekening met de lengte van de aansluitkabel. Het beste kunt u van tevoren weten hoeveel afstand er tussen het stopcontact en de plaats van de kerstversiering zit. Maar als u uw kerstverlichting regelmatig wilt verplaatsen, geen kabels in het zicht wilt hebben en daarbij zelf kan bepalen waar u uw kerst kandelaar wilt plaatsen, dan kunt u bij ons terecht voor kerstverlichting op batterijen. Het enige dat u dan nog hoeft te doen is om de zo veel tijd de batterijen vervangen, zodat uw kandelaar weer licht schijnt zoals u gewend bent.

Voordelen van LED

Een kerstkandelaar voor het raam biedt tijdens de koude wintermaanden een warm ogende decoratie voor zowel binnen als buiten. Een groot deel van de kerst kandelaars uit ons assortiment zijn LED kerst kandelaars. De kerst kandelaars hebben lampjes in de vorm van een vlam, waardoor de kaarsuitstraling compleet is. Dit type verlichting is energiezuiniger dan gloeilampen, waardoor ze goedkoper zijn in verbruik. Daarbij hebben ze geen warmteontwikkeling, iets dat ze nog eens extra veilig maakt. LED verlichting gaat ook nog eens langer mee. LED is 8x energiezuiniger en gaat tot gemiddeld zo'n 40 à 50x langer mee dan traditionele kerstverlichting. Hiermee komt de gemiddelde levensduur uit op zo'n 50.000 branduren. Deze verlichting is daarmee bijzonder zuinig ten opzichte van andere soorten verlichting. Dit is geschikt voor verlichting die de hele dag aan staat, bijvoorbeeld in zakelijke omgevingen zoals winkels en horeca. Daarbij worden LED kerst kandelaars niet warm.