Kerstfiguur

Kerstfiguren in allerlei vormen

Vroeger waren er vrijwel alleen traditionele kerstfiguren. Zo kon u de kerstman, een rendier of een sneeuwpop zien staan voor het raam of in de tuin van diverse huizen. Met de verlichting aan tijdens de donkere avonduren waren deze kerstfiguren niet te missen. Tegenwoordig zijn de figuurtjes er in verschillende soorten en maten. De traditionele kerstfiguren zijn niet verdwenen, maar er zijn er wel een hoop bijgekomen. Wat dacht u van een ijsbeer met een sjaaltje om, een pinguïn die haar zoontje bij zich draagt, een arrenslee die geparkeerd staat of een hond met een kerstmuts op. Het lijkt wel alsof het nooit apart genoeg kan zijn met al deze verschillende figuren. Met een kerstfiguur brengt u uw versiering tot leven en tovert u een lach op het gezicht van iedereen die langs uw huis loopt.

Bouw uw eigen kerstdorp

Als u gaat winkelen, dan ziet u dat vele winkelketens flink uitpakken in de dagen voor Kerst. Niet alleen met allerlei kerstproducten, maar ook met hele kerstdorpjes. U begeeft zich als het ware in een sprookje of pretpark. Het voelt als een beleving. Alsof kerst overal om u heen is en u in het middelpunt staat. Die sfeer kunt u zelf ook thuis maken. Wij hebben kerstfiguren die vallen onder het wintertafereel. Wat dacht u van een gezellig huisje met een sneeuwpop, een ouderwetse draaimolen of een schaatsbaan met spelende kinderen. Deze kerstfiguren zijn allemaal voorzien van verlichting. Sommige hebben zelfs verschillende kerstliederen om de sfeer compleet te maken. U kunt kiezen of deze wintertaferelen op netstroom of batterijen werken. Creëer uw eigen gezellige kerstdorp.

Kerstfiguren op netstroom of batterij

De meeste kerstfiguren in ons assortiment zijn voorzien van netstroom. Dat heeft voornamelijk ermee te maken dat er vele lampjes zijn verwerkt in de producten. Als al deze lampjes dan op batterij zouden moeten werken, zou uw kerstfiguur binnen een mum van tijd geen licht meer geven. Dat zou zonde zijn. U bent dan ook telkens de batterijen aan het vervangen, terwijl u lekker wilt genieten met uw gezin. De varianten op batterijen werken op AA of AAA batterijen. En bij sommige varianten heeft u de keuze of u netstroom of batterijen wilt gebruiken. Als u een kerstfiguur met netstroom koopt, let er dan op dat de kabel lang genoeg is voor de plek waar u dit product wilt neerzetten of ophangen. De lengte van de netstroomkabel vindt u meestal terug in de specificatie van het kerstfiguur.

Kerstfiguur: Verschillend licht, verschillende sfeer

Als u ons assortiment aan kerstfiguren bekijkt, zal het u opvallen dat het soort licht per kerstfiguur kan verschillen. Dit staat nog los van de soort lamp: gloeilamp of LED. Zo zijn er verschillende bonte kleuren, maar over het algemeen zit in ons assortiment het verschil tussen warm wit en koud wit. Vroeger waren gloeilampen warm wit en had LED koud wit licht, maar tegenwoordig heeft ook LED warm wit. Welk soort wit licht u wilt hebben, hangt een beetje af van de sfeer die u wilt creëren. Logisch gezien roept warm wit een warme, knusse en gezellige sfeer op. Houdt u meer van een abstractere en toch gezellige versiering, dan is koud wit ideale combinatie met een vrolijk kerstfiguur. Met koud wit licht kunt u met uw kerstfiguur buiten winterse sferen oproepen die passen bij de wintermaanden.

LED in vergelijking met gloeilamp

Vroeger kon met niet kiezen tussen een gloeilamp of LED verlichting. Dat is nu wel anders en het gaat zelfs zo ver dat gloeilampen steeds meer hun plekje moeten afstaan aan LED. Dat komt omdat LED energiezuiniger is. Dat is tijdens de kerstdagen met al die extra verlichting in en om uw huis wel fijn om te weten, zodat u zich niet gedurende de Kerst al zorgen hoeft te maken over een veel te hoge energierekening. Daarnaast is LED ook duurzamer en wordt dit lampje ook niet zo warm als een gloeilamp. Brandgevaar is met LED vrijwel uitgesloten. Daarmee heeft LED in diverse opzichten voordelen: energiezuiniger, beter voor het milieu en ook nog eens veiliger in gebruik. En aangezien er warm en koud wit mogelijk is met LED, zijn de kerstfiguren bijna allemaal voorzien van dit soort lampjes.

Uw kerstfiguur online kopen

Een kerstfiguur koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een kerstfiguur of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie