Overige Producten 
Kabels 
Account  

Kerstballen

Voordat we onze kerstbomen versierden met kerstballen, hingen we allerlei andere ornamenten in de boom. Slingers, appels en figuurtjes, die nu ook nog vaak onderdeel vormen van de versiering. Echter is de basis van vrijwel iedere boom de echte kerstbal geworden, die sinds 1831 bestaat. Deze toen nog glazen bal is geïnspireerd op de oudere ‘heksenbal’. Heksen zouden geen spiegelbeeld hebben, waardoor de weerspiegeling van de bal gebruikt kon worden om heksen te herkennen. Ook zou een heks of een boze geest die de bal aanraakte, gevangen worden in de bal. Dit bijgeloof verdween, maar ballen werden nog steeds vaak ter decoratie opgehangen. Historici denken ook wel dat de ballen later in de boom werden gehangen, omdat cadeautjesdieven dan zouden worden tegengehouden omdat ze hun eigen spiegelbeeld in de bal zien.

Materiaal

Naast glazen kerstballen zijn veel huishoudens overgestapt op de plastic kerstbal. Dit biedt veel voordelen. Zo zijn ze een stuk minder breekbaar, wat vooral handig is met kleine kinderen of huisdieren. Honden en katten willen nog wel eens betoverd raken door de uitstraling van een kerstboom en duiken er vol overgave in. Het materiaal is ook veel lichter dan glas, waardoor de takken van de boom minder buigen en er meer ballen in kunnen worden gehangen. Naast kunststof zijn kerstballen ook nog steeds verkrijgbaar in glas, of schuim. De schuimen versie wordt vooral gebruikt als ‘sneeuwbal’.

Kerstballen in alle kleuren en maten

De klassieke kleuren van Kerstmis zijn rood, groen en goud. Echter zijn er in de loop der jaren veel kleuren bij gekomen, zodat in elke woonruimte een geheel eigen stijl kan worden gecreëerd. Vooral roze en blauwe uitvoeringen maken hun opmars. Daarnaast zijn kerstballen in allerlei maten te krijgen. Leuk voor in een echte kerstboom of in een kunstboom. Niet alleen voor in de kerstboom, maar ook om kerststukken mee te maken. Vooral in kleinere appartementjes waar geen (grote) boom past, is dit een uitkomst. Een vaas vol mini kerstballen geeft gelijk een feestelijke uitstraling.

Opbergen

De meeste setjes kerstballen worden geleverd in een plastic of kartonnen doos. Hierin kunt u uw verzameling bewaren, maar wanneer u een aantal verschillende setjes heeft in verschillende formaten dozen, dan kan het nogal lastig opbergen worden. U kunt ook kiezen voor een kerstbal opbergbox. Deze speciale opbergdozen zijn voorzien van een speciale ronde inzet om ballen veilig in te bewaren. Omdat ze stapelbaar zijn, kunnen de grootste verzamelingen worden opgeborgen!

Kerstballen online kopen

Uw kerstballen koopt u online bij Allekabels. Als wij uw gekozen product(en) op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u uw bestelling morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Wij helpen u graag verder bij de juiste aankoop. Heeft u nog vragen over een product of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is op werkdagen tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, ook in het weekend!

Klantenservice & Informatie