Kerstballen kiezen

Elke kerstboom krijgt met de versiering een eigen identiteit. U kunt meegaan met de jaarlijkse trend, waarbij het elk jaar weer een verrassing is wat de nieuwe collectie wordt. Maar u kunt ook kiezen voor een eigen standaard collectie die u elk jaar weer gebruikt in uw kerstboom. Zo maakt u uw kerstboom tijdloos en kunt u altijd nog overwegen om jaarlijks te variëren. Niet alleen door de juiste kleurkeuze, ook door de combinatie van grote en kleine kerstballen wordt de kerstboom levendig. Als u dan nog aan de top van de kerstboom een mooie piek plaatst, dan is de boom zo goed als af. Wilt u één kleur aan kerstversiering of vindt u het moeilijk om te kiezen? Allekabels heeft diverse gekleurde kerstbalpakketten inclusief een piek.

Glas of plastic

Vroeger waren er alleen maar glazen ballen. Als deze op de grond vallen, dan breken ze letterlijk in duizend stukjes. U moet dus heel voorzichtig omgaan met de kerstboom of elk jaar nieuwe kerstballen kopen om de gesneuvelde aan te vullen. Gezien huishoudens vaak kleine kinderen en huisdieren hebben, zullen er altijd wel een of meerdere kapotvallen. Kerstballen plastic zijn vooral om die reden steeds populairder. Als ze uit de kerstboom vallen, dan zullen ze eerder stuiteren dan kapotvallen. Daarnaast is er een ruimer aanbod aan plastic producten met allerlei versieringen, zoals glitter en afbeeldingen.

Kleurencombinatie

De klassieke kleuren zijn rood, goud en groen. Maar ze zijn tegenwoordig te krijgen in alle kleuren die u maar kunt bedenken. Van felle kleuren tot pastelkleuren. Traditioneel is meestal de kleurencombinatie van rood en zilver. Tegenwoordig kunt u de combinatie aan kleuren letterlijk zo bont maken als u zelf wilt. Elk jaar lijkt er een nieuwe trend te ontstaan of lijken trends na een aantal jaren weer terug te komen. De ene keer is het hip om alleen met pastelkleuren te versieren. Het andere jaar is de antiek-look weer trendy. Weer een ander jaar moet de kerstboom versierd zijn met alle kleuren van de regenboog. U kunt meegaan in die trend om elk jaar weer massa’s kerstversiering te kopen of u houdt het bij de oude vertrouwde versiering. U kunt bij ons diverse pakketten kerstballen krijgen. Bent u een creatief persoon, dan kunt u ook bij ons blanco ballen kopen om zelf te bewerken.

Gebruik voor ander soort decoratie

Traditioneel hangen we kerstballen in de kerstboom. Maar er is veel meer mogelijk, ze kunnen voor allerlei decoraties gebruikt worden. Zo worden ze vaak in een kerststukje verwerkt. Maar wat dacht u van een kerstkrans die u versiert met ballen, lampjes en eventueel een mooi gekleurd lint. Iets dat u ook eens kunt proberen is om een vaas te vullen met kerstlampjes en -ballen. U zult verbaasd zijn wat voor een warm effect dat geeft. Pak bijvoorbeeld een snoer met kerstlampjes, bevestig dit snoer langs het raam en hang er wat kerstversiering aan. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om kerstballen te gebruiken voor versiering. Altijd handig als u er over heeft die niet meer in de boom passen. Er zijn allerlei decoraties denkbaar die bijdragen aan de gezellige sfeer rond de kerstdagen.

Kerstballen veilig opbergen

Heeft u glazen kerstballen? Deze zijn erg kwetsbaar en breken snel in talloze stukjes. Maar ook uw plastic ornamenten kunnen beschadigd raken of worden platgedrukt als u deze op zolder opbergt. U krijgt meestal bij uw kerstbalpakket wel een kartonnen doos met vakjes, maar vaak zijn die doosjes na een tijdje kapot of heeft u ze zelfs al weggegooid. Welke soort u ook heeft, wees er zuinig op en berg ze veilig op met onze kerstbalopbergboxen. Deze opbergboxen voor uw kerstversiering zijn van hard plastic en kunnen dus wel tegen een stootje. Uw kerstversiering is netjes en geordend opgeborgen door de speciale ronde inzet om de ballen in te bewaren, zodat u zeker bent dat u elk jaar weer uw complete verzameling kunt gebruiken om uw kerstboom mee op te tuigen.