"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Kaartlezer

Hama Reader 35in1 Usb 2.0 - Hama
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 15,99

Waarvoor heb ik een card reader nodig?

Veel laptops en PCs hebben tegenwoordig een ingebouwde card reader, waardoor u gemakkelijk uw geheugenkaart in de computer kunt steken om deze uit te lezen. Heeft uw laptop of PC dat echter niet, dan is dit probleem met een card reader van Allekabels gemakkelijk op te lossen. Wij hebben card readers in verschillende soorten en maten, voor het uitlezen van SD kaarten tot SIM kaarten. Kies bijvoorbeeld voor een USB card reader om uw bestanden binnen no time over te zetten op uw computer. Deze steekt u eenvoudig in een USB poort, met de meeste card readers kunt u dan meteen aan de slag. Het werkt eigenlijk net zoals een USB stick.

Optimale snelheden behouden

We gaven al aan dat het overzetten van bestanden vanuit uw camera of smartphone met een bijgeleverde USB kabel vaak de langzaamste manier is. Als u nu net een geheugenkaart met een zo hoog mogelijk schrijf- en leessnelheid heeft aangeschaft, is het natuurlijk zonde als u daar geen gebruik van maakt tijdens het opslaan van uw bestanden op uw computer! Check daarom goed de specificaties van uw card reader voordat u deze aanschaft. Heeft u USB 3.0 poorten op uw computer, dan behaalt u de hoogste snelheden natuurlijk ook met een USB 3.0 kaartlezer. Heeft u een UHS-II geheugenkaart aangeschaft? Dan kunt u daar alleen het maximale uithalen met een UHS-II kaartlezer. Uiteraard heeft Allekabels deze voor u in het assortiment.

Inbouw kaartlezer

Heeft uw laptop of PC geen ingebouwde kaartlezer, maar ziet u het niet zitten om met een USB card reader aan de slag te gaan? Raakt u altijd alles kwijt, en is zo’n losse kaartlezer dus niet de meest verstandige keuze voor u? Denk dan eens aan een inbouw kaartlezer. Bouwt u deze in uw laptop of pc, dan kunt u vanaf dat moment eenvoudig uw kaarten direct in de computer uitlezen en bestanden van de kaart afhalen of juist bijschrijven. Let wel goed op voor welk type kaarten de kaartlezer geschikt is, we hebben ze namelijk in verschillende soorten in ons assortiment.

Tips voor het gebruik van een kaartlezer

Wanneer u fervent fotograaf bent, is een kaartlezer ontzettend handig om uw foto’s snel over te zetten naar uw computer. In ons assortiment vindt u daarom verschillende SD kaartlezers, Micro SD kaartlezers en CF kaartlezers. Heeft u al eens eerder gewerkt met een kaartlezer, dan weet u vast wel hoe eenvoudig u vergeet uw geheugenkaartje uit de card reader te halen. Wilt u de volgende keer gaan fotograferen, dan staat u voor een onaangename verrassing als de camera aangeeft dat de geheugenkaart ontbreekt! Een goede tip is daarom om altijd een reserve geheugenkaart in uw cameratas te bewaren. Gelukkig heeft Allekabels ook verschillende geheugenkaarten en kaarthouders in het assortiment, bestel deze dus gelijk even mee. Daarnaast nog een extra tip: Formatteer regelmatig uw geheugenkaart nadat u er bestanden heeft afgehaald met uw card reader. Alleen dan is de geheugenkaart echt weer helemaal “schoon” en blijft er niets op de kaart achter. Zo heeft u het langste plezier van uw geheugenkaart, en daarmee ook van uw card reader.