Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

HDMI splitter

2-poorts HDMI splitter - Goobay
Vandaag besteld, dinsdag in huis
€ 20,59
2-poorts HDMI splitter - Goobay
Vandaag besteld, dinsdag in huis
€ 41,19
4-poorts HDMI splitter - Goobay
Vandaag besteld, dinsdag in huis
€ 25,79
4-poorts HDMI splitter - Goobay
Vandaag besteld, dinsdag in huis
€ 61,79
8-poorts HDMI splitter - Goobay
Vandaag besteld, dinsdag in huis
€ 82,39
4-poorts HDMI splitter - Allteq
Vandaag besteld, dinsdag in huis
€ 46,99
4K HDMI Splitter 2.0 4K
Vandaag besteld, dinsdag in huis
€ 45,99

Apparatuur aansluiten met HDMI splitter

Apparaten sluit u eenvoudig met uw HDMI kabel op elkaar aan. Het is ook mogelijk om apparaten met elkaar door te lussen. Dit gaat als volgt. U heeft bijvoorbeeld een blu-ray disc speler en sluit deze met een HDMI kabel aan op uw audioreceiver. Daarna sluit u de audioreceiver met een HDMI kabel aan op uw flatscreen tv of beamer. De audioreceiver zorgt voor het decoderen van het audiosignaal van de blu-ray disc speler ontvangen wordt. De audioreceiver geeft via een tweede aansluiting het signaal van de blu-ray speler ook weer door naar uw flatscreen tv of beamer, die het beeldsignaal decodeert en weergeeft. Dit doorlussen van het signaal wordt ook daisy chaining genoemd. Om te daisy chainen heeft uw audioreceiver wel een tweede HDMI aansluiting nodig. Daarnaast is het nodig dat het apparaat dat het signaal doorgeeft, in dit geval uw audioreceiver, minimaal dezelfde norm ondersteunt als uw blu-ray speler en uw flatscreen tv of beamer. Alleen dan wordt het beeld met de hoogst mogelijke resolutie weergegeven. Is dit niet het geval dan kunt u gebruikmaken van de HDMI splitter.

Gebruik van HDMI splitter

Als u het signaal tussen verschillende apparaten met HDMI kabels doorlust, dan is het belangrijk om op de versie van de verschillende apparaten te letten. Als er in de keten een apparaat zit met een lagere versie dan kan het voorkomen dat dit apparaat de verbinding naar de lagere HDMI norm overschakelt. Hierdoor kunt u niet de hoogst mogelijke beeldresolutie halen. Dit probleem is eenvoudig op te lossen door het gebruik van een HDMI splitter die een hoge versie ondersteunt. U sluit de splitter aan op de bron en sluit uw audioreceiver en flatscreen tv of beamer aan op de splitter. Op deze manier geeft u aan alle apparaten een signaal met de hoogst haalbare kwaliteit door. Een HDMI splitter is ook een prima manier om meerdere tv schermen of monitoren op één bron aan te sluiten. Denk hierbij aan meerdere monitoren in een restaurant, een kantine, een winkel of thuis in verschillende kamers. Let bij het kiezen goed op de versie die u wilt gebruiken en kies een HDMI splitter die minimaal de gewenste norm ondersteunt.

Versies en normen

De introductie van deze technologie begon met versie 1.0, waarna de norm verder doorontwikkeld is en versies 1.4 en 2.0 hun intrede hebben gedaan. Versie 1.4 is een nog steeds veel gebruikte versie en wordt nog veel bij nieuwe apparatuur toegepast. Een HDMI splitter die de 1.4 norm ondersteunt is geschikt om een full HD 1080p video signaal, 4K bij 30 HZ en 3D video te verwerken. Heeft u apparatuur die de 1.4 norm ondersteunt dan kunt u voor een HDMI splitter volgens de 1.4 norm kiezen. Omdat het een digitaal signaal is, zal het gebruik van deze splitter geen invloed op de beeld- en geluidskwaliteit hebben. Heeft u apparatuur die de HDMI 2.0 norm ondersteunt, kies dan voor een HDMI splitter die deze 2.0 norm ondersteunt. Dit is met name belangrijk voor het goed doorgeven van een beeldsignaal met een HDR 4K resolutie en een 60 Hz refresh rate. Wilt u een signaal doorgeven dat beveiligd is via HDCP, zoals een film op een blu-ray disc, dan is het belangrijk dat de HDMI splitter de juiste HDCP versie ondersteunt.

Compatibiliteit

High-Definition Multimedia Interface is waar deze afkorting voor staat. In deze standaard is niet alleen het overdrachtsprotocol van het digitale beeld en geluid vastgelegd, maar ook de elektrische interface en de connector. Naast de zeven fabrikanten die de standaard bedacht en uitgewerkt hebben, hebben zich inmiddels meer dan tachtig fabrikanten aangesloten. Het grote voordeel voor de consument is, dat apparatuur van verschillende fabrikanten die aan de norm voldoen eenvoudig met een kabel probleemloos te koppelen is. Al de nieuwere versies zijn compatibel met oudere versies geïnstalleerd op oudere apparatuur, maar u kunt dan helaas geen gebruikmaken van de nieuwste functies van de meest recente versie. Ten slotte nog even een misverstand uit de weg ruimen. Heeft u meerdere apparaten die u op één ingang wil aansluiten? Bijvoorbeeld een dvd speler, een blu-rayspeler en een gameconsole die u om beurten op één tv wilt gebruiken? Dan heeft u geen splitter nodig, maar een HDMI schakelaar.