Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB Verlengkabel

USB verlengkabel: verlengen of veranderen?

Een USB verbinding aanpassen gebeurt regelmatig, zowel thuis als op het werk. De reden die het meest voorkomt om een USB verlengkabel aan te schaffen is, uiteraard, een bestaande USB kabel verlengen. Let daarbij goed op de techniek achter de kabel die u wil verlengen. Betreft dat een USB 3 kabel, dan kunt u geen USB 2 kabel gebruiken zonder dat u eventueel aan functionaliteit verliest. Overigens hoeft dat niet, maar wilt u helemaal zeker zijn koop dan gewoon een USB verlengkabel met dezelfde specificaties als de kabel die u wil verlengen. Het enige dat u vervolgens nog hoeft te doen, is het bepalen van de totale lengte van de USB verbinding. Trek daarbij de lengte van de bestaande USB kabel af en u heeft de lengte van de USB kabel. Als er nog geen bestaande USB kabel voorhanden is, koop dan liever één enkele kabel aan een stuk in plaats van meerdere kabels die u aan elkaar koppelt. De tweede reden voor het kopen van een USB verlengkabel is het aanpassen van een bestaande kabel, met name van de connector.

Rechte of haakse USB kabel verlengen? USB kabel met HUB

Soms is het nodig om een rechte USB kabel te vervangen door een kabel met een haakse connector. Dat heeft er vooral mee te maken dat spullen bijvoorbeeld in een kast moeten worden geplaatst of zo plat mogelijk tegen een muur. U kunt er dan voor kiezen om een nieuwe USB kabel op lengte te kopen met de juiste haakse connector. Ook kunt u een verloopplugje kopen waarmee de bestaande USB kabel met rechte connector verandert in een USB kabel met haakse plug. Overigens kan deze laatste oplossing dan nog net te groot blijken, u moet dat even opmeten voordat u een dergelijk product online bestelt. Een andere mogelijkheid is om een USB kabel met HUB aan te schaffen waarbij u dan vanuit de HUB een (kort) USB kabeltje met de juiste connector linkt met de apparatuur. Ook is het mogelijk om een USB verlengkabel in te bouwen, bijvoorbeeld in een kast waardoor de connector altijd snel bereikbaar is. Ook kunt u een USB kabel of USB verlengkabel wegwerken in een kabelgoot en hoeft u deze niet in te bouwen.

USB kabel met ferrietkern en versterker

We hebben het hier over enerzijds filteren (ferrietkern) en anderzijds optimaliseren (versterker). Ferriet is een keramisch materiaal dat hoogfrequente stoorstromen in kabels kan onderdrukken. Het werkt als een laagdoorlaatfilter of met een wat oudere term een smoorspoel. Soms is er daardoor een verdikking in de kabel te zien meestal vlak voor de plug, vaak wordt de ferrietkern ook geïntegreerd in de connector zelf. Elektrische storingsinvloeden van buitenaf worden op deze wijze in een USB verlengkabel geminimaliseerd. Behalve storing filteren, kan een zwak signaal ook worden versterkt middels een USB kabel met versterker. Ook hier ziet u, net als bij de ferrietkern, vaak een verdikking in de USB verlengkabel maar de functie hiervan is volledig anders. Een dergelijke kabel versterkt met name het signaal dat door lange kabels van tientallen meters moet en daardoor aan power inboet. Let wel even op, niet elke USB verlengkabel met versterker is geschikt voor elke functie. Zo is bijvoorbeeld de juiste werking met beveiligingscamera’s niet altijd gegarandeerd. Check altijd de productinformatie of vraag na bij onze klantenservice of de USB verlengkabel voldoet.

UTP en glasvezel

Het snel koppelen van een USB verlengkabel is de meest gebruikte oplossing voor het verlengen van een USB kabel. Behalve het daadwerkelijk langer maken met een extra USB verlengkabel kan een USB verbinding ook worden verlengd door het gebruikmaken van een ander soort verbinding. Zo kan bijvoorbeeld een UTP kabel als USB verlengkabel worden gebruikt door een set van USB zender en USB ontvanger. De RJ45 connector wordt op die wijze gekoppeld aan een USB connector. Er zijn ook uitvoeringen die gelijktijdig een HDMI verbinding verlengen, de combi USB/HDMI zien we immers regelmatig bij media-apparatuur. Een zeer geavanceerde (en dus niet goedkope) uitvoering zien we in de USB verlenger via glasvezel. Hiermee kunnen USB camera’s over zeer lange afstanden worden aangestuurd zonder kwaliteitsverlies. Denk aan USB verbindingen met lengtes van 100 meter, een afstand die met een normale USB verlengkabel zonder versterker altijd tot enig kwaliteitsverlies zal leiden.

Uw USB verlengkabel online kopen

Een USB verlengkabel koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een USB verlengkabel, bijvoorbeeld over een USB verlengkabel met versterker. Of heeft u vragen over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen over alle USB kabels en USB verbindingen zijn wij altijd bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie