Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB OTG Kabel

Hoe werkt een USB OTG kabel?

Met een USB OTG kabel kunt u uw smartphone of tablet te gebruiken als USB host. Dit gebeurt door middel van een zogenoemde master/slave constructie, de smartphone of tablet fungeert hierin als master en het USB apparaat als slave. Zodra u twee apparaten koppelt met USB On-The-Go, zet het master toestel de communicatie met de slave in werking. De slave valt hierin bijna volledig terug op het master apparaat, bij het aansluiten van een muis via USB On-The-Go bijvoorbeeld zal het master apparaat de bewegingen van de muis verwerken, niet de muis zelf. Bij data overdracht via een USB OTG kabel leest het master apparaat de data uit en schrijft de data vervolgens ook over naar zichzelf.

Het bepalen van de master en de slave

Er zijn ook apparaten die als master èn als slave kunnen fungeren. Denk bijvoorbeeld aan een printer, die doorgaans wordt aangestuurd door een computer maar ook als master kan fungeren door een USB stick uit te lezen en bestanden rechtstreeks vanaf de stick te printen. De USB OTG kabel kan herkennen of een apparaat zowel master als slave kan zijn. In dit geval bepaalt de kant van de USB OTG kabel die u insteekt welk apparaat de master is en welke de slave. Het apparaat aan aansluiting 1 of aansluiting A wordt de master, het apparaat aan aansluiting 2 of aansluiting B wordt dan vanzelf de slave. Doorgaans gebruikt u uw smartphone overigens als slave, bijvoorbeeld wanneer u deze verbindt met uw laptop of pc om bestanden over te dragen. Als u het toestel na het gebruiken van een USB OTG kabel weer verbindt met een ander USB systeem om het weer als slave te gebruiken, zal het vanzelf weer als slave fungeren.

Toepassingen voor USB OTG kabels: opslag

De meeste moderne smartphones beschikken over de mogelijkheid om USB OTG kabels te gebruiken, maar u kunt dit voor de zekerheid checken in de handleiding of op de verpakking van uw smartphone of tablet. Op de verpakking moet dan het blauw met groene logo van USB On-The-Go vermeld staan. De toepassingen van een USB OTG kabel zijn enorm, en daarnaast ook allemaal enorm handig. Gebruik bijvoorbeeld een USB OTG kabel om een USB stick aan te sluiten. Zo kunt u muziek en films afspelen op uw toestel, zonder dat u deze daadwerkelijk op het toestel hoeft op te slaan. Dit scheelt enorm in opslagruimte. Toch opslagruimte tekort of gewoon behoefte aan het maken van een backup? Met een USB OTG kabel kunt u gemakkelijk een USB stick of externe harde schijf gebruiken voor een backup, zonder dat hier een Cloud aan te pas komt. Voor opslag hebben we naast USB OTG kabels ook USB OTG kaartlezers, waarmee u zonder moeite een SD kaart of micro SD kaart met uw smartphone of tablet verbindt.

Andere handige toepassingen

Een USB OTG kabel kan niet alleen gebruikt worden voor opslag van bestanden, u kunt hiermee zelfs uw toestel aansturen. Stel u bijvoorbeeld eens voor dat uw touchscreen kapot is, u kunt het toestel niet meer besturen. Met een USB OTG kabel kunt u een muis aansluiten en heeft u weer toegang tot uw kostbare smartphone. Geen laptop bij de hand en uw e-mail aan het beantwoorden op uw tablet? Dan kan dat toetsenbord op het touchscreen af en toe een enorme ergernis zijn. Met een USB OTG kabel verbindt u een los toetsenbord met uw tablet, dat typt toch net wat gemakkelijker. Ook voor fervente smartphone- of tabletgamers kan een USB OTG kabel de perfecte oplossing voor een goede game ervaring zijn. Velen voor u verbonden al hun oude bekabelde Xbox 360 controller met hun tablet door middel van USB On-The-Go. U kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk met onze USB OTG kabels. Nog een laatste handigheidje: een USB OTG kabel met powersharing optie. Hiermee laadt u bijvoorbeeld de ene smartphone op met de energie van de andere. Zo kunnen beide telefoons er nog even mee door. Sharing is caring!

Verschillende USB aansluitingen

Dat USB On-The-Go ontzettend handig is, valt niet te ontkennen. Nu moet u alleen nog weten waar u op moet letten bij het kiezen van de juiste USB OTG kabel uit ons assortiment. De meeste smartphones maken gebruik van een micro USB aansluiting, daarmee zit u met uw USB OTG kabel dus vrijwel altijd safe. Sinds kort is echter ook de omkeerbare USB C aansluiting aan een opmars begonnen. Deze aansluiting vindt u bijvoorbeeld al terug op de Nintendo Switch en maakt ook altijd gebruik van de hoogste overdrachtssnelheid van het moment: USB 3.0 of 3.1. Ook hier dient u op te letten bij de aanschaf van uw USB OTG kabel. USB 3.0 kunt u herkennen aan een blauwe connector en zorgt voor de hoogst haalbare overdrachtssnelheid. USB 3.0 is backward compatible met USB 2.0 producten, u kunt dus wel altijd een USB 2.0 apparaat aansluiten op een USB 3.0 poort. De overdrachtssnelheid die dan behaald wordt, is de snelheid van de laagste USB versie. Oudere smartphone of tablet, die nog gebruik maakt van een mini USB of 30-pins aansluiting? Ook hiervoor hebben wij USB OTG kabels in ons assortiment.

Uw USB OTG kabel online kopen

Een USB OTG kabel koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een USB On-The-Go of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie