Kabels 
Overige Producten 
Account  

Energiemeter

Energy Meter Premium € 22,88
Gerelateerde Categorieën

Wat doet een energiemeter?

Voor huisaansluitingen werd nog niet zo lang geleden meestal een analoge meter als energiemeter gebruikt. Veel netbeheerders en energieleveranciers zijn inmiddels bezig digitale energiemeters te introduceren. We hebben het dan vaak over slimme meters. Zo’n slimme energiemeter registreert, net als de conventionele meter, het verbruik van de afnemer en stuurt verbruiksgegevens naar het energiebedrijf. Zo beschikt de energieleverancier op elk gewenst moment over de juiste gegevens. Het mechanische telwerk is vervangen door elektronica met meestal een LCD-scherm. Niet alleen de energieleverancier kan slim bezig zijn, u kunt dat natuurlijk zelf ook allemaal doen met de slimme energiemeters in ons assortiment. U duwt ze bijvoorbeeld in het stopcontact en u checkt uw energieverbruik van uw apparatuur. Meten is weten geldt immers voor iedereen. Er bestaan ook bidirectionele elektriciteitsmeters. Daarbij draait de teller terug indien stroom teruggeleverd wordt aan het net.

KWh meter professioneel en privé

Een KWh meter (ook wel kilowattuurmeter, stroommeter of elektriciteitsmeter genoemd) meet het elektriciteitsverbruik van een woning, bedrijf of apparatuur. Wat wordt er nu precies gemeten? In ieder geval is de spanning redelijk constant in een groot deel van Europa: 230 volt. Het elektrisch vermogen vervolgens is het product van deze elektrische spanning en elektrische stroom. Voor wisselspanning komt daar nog de faseverschuiving tussen spanning en stroom bij. Dit wordt dus gemeten bijvoorbeeld door de energiemeter die te vinden in de meterkast en is een onderdeel van de elektrische installatie. Allekabels heeft diverse vergelijkbare digitale energiemeters in haar assortiment die hetzelfde doen, alleen dan in een thuissituatie.

3 fase of toch 1?

U kunt het stroomverbruik over 3 fases verdelen, waardoor elke afzonderlijke fase minder belast wordt. Bij zo’n aansluiting komt over 3 verschillende lijnen 230 volt binnen, waarbij de spanning tussen de lijnen 400 volt is. Dit komt omdat de spanning tussen de 120 graden ten opzichte van elkaar is verschoven. U kunt dus beter een 3 fase meter nemen als u een 3 fase aansluiting heeft. Allekabels heeft diverse 3 fasen energiemeters in haar assortiment. Voor de rest zijn er 1 fase meters.

Energiemeter geschikt voor DIN rail

Sommige meters zijn geschikt om aan een DIN rail te bevestigen. Een DIN rail is een gestandaardiseerd type rail dat gebruikt kan worden voor het bevestigen van zekeringen, klemmen en schakelapparatuur. Meestal gebeurt dit tegen de achterwand van een installatiekast. De drie meest voorkomende profiel types zijn: O of Ω profiel, C profiel en G profiel.

Uw energiemeter online kopen

Een energiemeter koopt u online bij Allekabels. Of u nu een energiemeter voor een lage of hoge stroomsterkte zoekt, bij Allekabels helpen wij u graag bij de juiste aankoop. Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Heeft u nog vragen over een energiemeter of over de bezorging? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het product bestelt dat u zoekt.

Klantenservice & Informatie