Kabels 
Overige Producten 
Account  

Scart Kabel

De scart kabel, wie kent hem niet…

In 2018 bestaat scart 40 jaar. De scart standaard werd in 1978 ontworpen en is de afkorting van een even fraaie als vooral ook niet uit te spreken Franse technische benaming. Daar gaan we u niet mee vervelen, wel noemen we nog even de naam waaronder scart ook (een beetje) bekend stond: euroconnector. Voordat scart werd gebruikt, bestond er in Europa namelijk geen standaard voor dit soort kabels die in alle landen werd gebruikt, vandaar de naam euroconnector. Die u overigens nu weer vergeten kunt, omdat iedereen nog steeds de term scart gebruikt. Voor zo lang het duurt dan, want HDMI en DVI verdringen langzaam maar zeker scart.

Scart kabels thuis en voor de professional

Omdat scart verbindingen nogal eens “via een omweg” verlopen (denk aan de oude videorecorder verstopt achter in de kast), hebben wij voor alle voorkomende situaties wel een scart kabel in ons assortiment. Vanaf een halve meter tot een scart kabel van 20 meter, met haakse en met rechte stekkers en inclusief alle verloopstukken zoals een scart splitter en scart verloopstekker: wij hebben ze. Naast scart kabels voor thuisgebruik heeft Allekabels ook een aanbod scart kabels voor professioneel gebruik. Dit zijn extra geïsoleerde kabels, die zorgen voor een optimale data overdracht via scart en met minimaal verlies. Kies dus voor deze vergulde kabels van o.a. Prowire als u uw scart kabels op professionele basis gebruikt.

Scart naar HDMI en scart naar VGA

Wilt u uw scart signaal omzetten naar een andere videostandaard? Tegenwoordig is de scart naar HDMI adapter de meest bekende. Veelal gebruikt om het analoge signaal van videorecorders om te zetten naar HDMI voor de nieuwste TV's. Voor het afspelen van beeld van een digitale tv ontvanger met HDMI op een oudere TV met scart kunt u gebruik maken van een HDMI naar scart adapter. Daarnaast bieden wij ook de volgende adapters aan:
  • scart naar S-video;
  • scart naar VGA;
  • scart naar component;
  • scart naar composiet;
  • scart naar jack.

Splitters en adapters

Allekabels heeft naast enkelvoudige scart kabels ook kabels waarmee je je scart-signaal splitten kunt. Handig als u voor meerdere beeldschermen één video-signaal wilt gebruiken. Knutselt u liever uw eigen scart kabel? Ook dan hebben we alle materialen die u nodig heeft, zoals de juiste losse scart stekkers. Ook kunt u bij ons alle benodigde producten kopen voor het gebruik van scart bij computerschermen. Scart heeft daartoe RGB geïmplementeerd op een wijze die vrijwel identiek is aan de opbouw van VGA. U ziet dan ook nog steeds grafische kaarten en oudere beeldschermen die nagenoeg uitsluitend met scart goed zijn aan te sturen.

Uw scart kabel online kopen

Een scart kabel koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een scart kabel of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie