Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Toetsenbord kabel

PS/2 toetsenbord kabel - Goobay
Vandaag besteld, dinsdag in huis
€ 3,19
PS/2 toetsenbord kabel - Goobay
Vandaag besteld, dinsdag in huis
€ 3,19
PS/2 toetsenbord kabel - Delock
Vandaag besteld, dinsdag in huis
€ 20,69
USB naar PS/2 verloopstekker - Allteq
Vandaag besteld, dinsdag in huis
€ 2,99

PS/2 of USB toetsenbord kabel

Voor kabels van toetsenborden kunnen we twee soorten aansluitingen onderscheiden. Het toetsenbord kan op een computer worden aangesloten met een PS/2 of een USB aansluiting. Een PS/2 aansluiting was voorheen de standaard voor een toetsenbord kabel. Dit type aansluiting is vernoemd naar het PS/2 computersysteem van IBM die hier voor het eerst gebruik van maakte. Tegenwoordig zien we dat steeds meer fabrikanten van computers USB voor de aansluiting van het toetsenbord prefereren. Een ouder type toetsenbord kan echter nog altijd een kabel met PS/2 aansluitingen nodig hebben om aangesloten te worden. Moderne laptops hebben vaak niet meer de optie om van een PS/2 toetsenbord kabel gebruik te maken. Desktop computersystemen hebben daarentegen meestal nog wel een PS/2 female aansluiting. Toch kiezen de meeste mensen er tegenwoordig voor om hun toetsenbord met behulp van USB aan te sluiten.

Toetsenbord kabel met PS/2 aansluiting

Een ouderwetse toetsenbord kabel is voorzien van twee PS/2 male aansluitingen. Dit zijn ronde stekkers met zes pinnen in het midden en enkele inkepingen in de buitenkant die ervoor zorgen dat de aansluiting van de kabel maar op één manier mogelijk is. Dezelfde soort aansluitingen en kabels worden ook voor muizen gebruikt. De ingang van een muis op een computer is groen gekleurd en de ingang voor het toetsenbord violet. Soms hebben de stekkers op een toetsenbord kabel ook de bijpassende kleur om duidelijk te maken waar deze voor bedoeld zijn. De meeste kabels op deze pagina kunt u echter voor zowel het aansluiten van een toetsenbord als een muis gebruiken. Het type kabel met deze aansluitingen wordt ook wel een PS/2 kabel genoemd. Let wel op dat voor het aansluiten van een toetsenbord op een computer een kabel met twee male PS/2 aansluitingen vereist is. Indien de toetsenbord kabel een male en female aansluiting heeft, dan betreft het een verlengkabel waarmee u de afstand van toetsenbord tot computer overbrugt.

USB verlengkabels voor toetsenborden

Toetsenborden met een USB aansluiting worden meestal geleverd met een vaste kabel voor het aansluiten. Toch kunt u voor deze modellen nog altijd een toetsenbord kabel nodig hebben. Het kan immers gewenst zijn om een extra lange kabel aan uw toetsenbord te bevestigen die u in staat stelt om op grote afstand van uw computer te zitten. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer u films of series via uw computersysteem afspeelt en de bediening wilt regelen terwijl u lekker op de bank voor de televisie kunt blijven liggen. Het is dan namelijk niet ideaal als u steeds moet opstaan om de film te pauzeren of als u een nieuwe aflevering van een serie wilt opzetten. In dat geval komt de USB toetsenbord verlengkabel goed van pas. Deze kunt u aansluiten op uw USB toetsenbord om de toetsenbord kabel een aantal extra meters te verlengen. Bent u van plan om de lengte meer dan vijf meter te maken? Dan kunt u een toetsenbord kabel kopen met een ingebouwde versterker zodat het verzonden signaal over de verlengde kabel sterk genoeg blijft.

Aansluiting veranderen met verloopstekker

Indien u een USB toetsenbord kabel heeft, maar een PS/2 aansluiting op uw computer, dan is het toch mogelijk om deze aan te sluiten namelijk met een verloopstekker. De variant die u in dit geval nodig heeft is een toetsenbord kabel naar USB. Om een toetsenbord met USB kabel op een PS/2 aansluiting te zetten moet u een verloopstekker kopen met een USB female en een PS/2 male aansluiting. Als u juist de aansluiting andersom wilt hebben dan kiest u een verloopstekker met een PS/2 female en een USB male aansluiting. Deze laatste optie heeft u bijvoorbeeld nodig als u een ouderwets toetsenbord met een PS/2 aansluiting op een laptop wilt aansluiten. Moderne laptops hebben namelijk geen aansluitingen waar u dit type kabel in kunt pluggen. De laptop heeft enkel USB aansluitingen en wanneer uw bekabeling is uitgerust met een PS/2 stekker dan is de verloopstekker noodzakelijk om de hardware op het computersysteem aan te kunnen sluiten.

Muis en toetsenbord kabel met splitter

Een handige oplossing die u in het assortiment van Allekabels kunt vinden is de splitter kabel. Hiermee kunt u op een enkele PS/2 aansluiting zowel een toetsenbord als een muis aansluiten. U kunt zien dat de twee female PS/2 aansluitingen op de toetsenbord kabel beiden een andere kleur hebben. In de groene stekker komt de aansluiting van de muis en in de violet stekker de aansluiting van het toetsenbord. Het kan wel zijn dat u aparte drivers moet installeren om de aansluiting met dit type toetsenbord kabel, voor zowel de muis als het toetsenbord, functioneel te krijgen op uw computer. Het is een slimme manier om zo min mogelijk poorten op uw computer bezet te houden. Met alle verschillende soorten hardware die we tegenwoordig op een computer gebruiken zullen de USB en PS/2 poorten namelijk al snel allemaal bezet zijn. De splitter kabel waarmee een muis en toetsenbord op een enkele poort aangesloten kunnen worden is dan een handig hulpmiddel.