Kabels 
Overige Producten 
Account  

Serverkast

Serverkast of patchkast?

We hebben het over serverkasten en patchkasten, maar wat is nu precies het verschil? Een groot verschil is er niet echt, maar het verschil dat er is, ligt hem dan wel in de grootte. Een patchkast is een ondiepe kast (max 600mm diep) met een glazen deur. We noemen deze maat ook wel patchkasten, omdat dit formaat vaak gebruikt wordt voor patch-oplossingen. Daarbij komt geen extreme warmte kijken, waardoor het niet nodig is om gebruik te maken van een serverkast. Deze is een stuk dieper en hierbij wordt meestal gebruik gemaakt van een geperforeerde deur om de warmte te laten ontsnappen. Uiteraard zijn er kasten in allerlei verschillende vormen en maten. Met verschillende accessoires kunt u vervolgens uw serverkast zo inrichten als u zelf het prettigst vindt.

Welke afmeting is geschikt voor mijn toepassing?

In de basis zijn alle serverkasten en patchkasten hetzelfde, maar uiteraard zijn er wel verschillende afmetingen. Eerder gaven we al het verschil aan in diepte tussen een serverkast en een patchkast. Daarnaast zijn er kasten in verschillende hoogtes, waarbij een speciale manier van aanduiden wordt gebruikt. De hoogte wordt aangeduid in U (Unit) of HE (Hoogte Eenheid). Daarbij geldt deze standaard: 1U = 1HE = 1,75 inch = 4,445 cm. Kiest u bijvoorbeeld voor een 47U serverkast, dan staat dat gelijk aan 47HE en kunt u hierin 47 Units plaatsen. Bij de leverancier van servers of switches wordt vaak al aangegeven hoeveel U de apparatuur is, zo kunt u dus gemakkelijk berekenen hoe groot uw serverkast of patchkast moet zijn.

Het inrichten van een serverkast

Voor het inrichten van een patchkast zijn veel verschillende accessoires verkrijgbaar. Met behulp van kooimoeren kunt u de gewenste accessoires in uw patchkast bevestigen. Hoe u de serverkast het beste kunt inrichten, is volledig afhankelijk van wat u zelf praktisch vindt en waar de serverkast zich bevindt. Uiteraard is ook de toepassing van de serverkast van belang. Zo kunt u in een drukke kantoorruimte beter kiezen voor een kast met glazen deur, om het brommende geluid van uw apparatuur te dempen. Ook beschermt een glazen deur uw apparatuur tegen stof en invloeden van buitenaf. Staat de serverkast in een afgelegen ruimte, dan is een geperforeerde deur natuurlijk prima. Voor het verminderen van stof zijn ook speciale filters verkrijgbaar, die de luchtcirculatie in de kast verbeteren en het binnenkomen van stof zo veel mogelijk tegenhouden.

Meer accessoires

Serverkasten hebben doorgaans zowel aan de voorkant als aan de achterkant een deur, zodat de apparatuur vanuit meerdere kanten goed te bereiken is. Verder kunt u ervoor kiezen ventilatoren in de kast te bouwen voor een betere afvoer van de warmte van de apparatuur. En uiteraard is het mogelijk om uw serverkast verder uit te rusten met lades en documenthouders, zodat u in uw serverruimte al uw benodigde papieren en spullen bij de hand heeft. Wilt u de optie om uw serverkasten gemakkelijk te verplaatsen? Dan kunt u deze voorzien van zwenkwielen voor een mobiele kast. En houdt u van orde in de chaos van alle kabels die in een patchkast voorkomen? Dan biedt Allekabels u ook nog verschillende oplossingen voor het opruimen of bundelen van uw kabels.

Uw patchkast online kopen

Een patchkast koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een patchkast of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie