Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

USB video

USB videokaarten, wat kunt u ermee?

Grafisch werk zoals video editing vraagt om meerdere beeldschermen. Maar ook andere toepassingen, privé of op het werk, hebben vaak baat bij meer en flexibele schermruimte. Niet iedereen weet dat een USB videokaart niet één, maar wel 6 extra monitoren kan aansturen. Daarnaast is het ook zo dat u met een USB videokaart uw computer niet enkel uitbreidt met een monitorpoort, maar in sommige gevallen ook met een Gigabit LAN-interface en een extra USB 3.0-interface. Bij diverse modellen kunt u overigens een HDMI-monitor en een VGA monitor op de adapter aansluiten.

USB 3 aansluiting

Onze USB videokaarten worden geleverd met een USB 3.0 aansluiting. Het grote verschil tussen USB 2 en USB 3 is de snelheid van data overdracht bij een USB videokaart. De USB 2 max 480 Mbps ca 48 MB/s en de USB 3 max 4.8 Gbps ca 480 MB/s. USB 3 is dus tien maal (10X) sneller dan USB 2. De hoge snelheid van USB 3 haalt u alleen als uw PC of laptop ook een USB 3 poort heeft. U kunt dit eenvoudig controleren. De USB 2 poort en stekker zijn grijs of zwart aan de binnenzijde en de USB 3 poort en stekker zijn blauw aan de binnenzijde. Gelukkig is het geen probleem om USB 2 en 3 apparaten door elkaar te gebruiken. U kunt dan data overzetten met de snelheid van USB 2. Om van de hoge date snelheid van USB 3 te profiteren is het noodzakelijk, dat zowel uw USB videokaart als uw computer met een USB 3 aansluiting zijn uitgerust. Ook is er inmiddels USB 3.1 (ook bekend als SuperSpeed+). De overdrachtssnelheid is verdubbeld van 5 gigabit/s naar 10 gigabit/s. USB 3.1 maakt gebruik van dezelfde kabels als USB 3.0, tegelijkertijd is er een nieuwe stekker aan toegevoegd.

HDMI, DisplayPort en VGA

Onze USB videokaarten ondersteunen meerdere standaarden. DisplayPort wordt voornamelijk gebruikt voor de overdracht van beeld, maar kan ook geluid overbrengen tussen bijvoorbeeld computer en beeldscherm. Een grote concurrent van DisplayPort is High-Definition Multimedia Interface (HDMI), een aansluiting voor audio- en videosignalen in ongecomprimeerde digitale vorm. Op die manier elimineert u analoge omzetting. In tegenstelling tot de voorganger Digital Visual Interface (DVI) ondersteunt HDMI ook geluid. VGA ofwel Video Graphics Array is een standaard voor het analoog weergeven van beelden op een computermonitor. Er wordt echter steeds meer gebruik gemaakt van nieuwe standaarden (zoals DVI, HDMI en DisplayPort. Wellicht wordt HDMI naast de standaard voor hoge definitie multimedia-apparatuur ook de nieuwe digitale standaard voor computermonitoren.

Systeemeisen USB videokaart

Het is belangrijk dat u op de betreffende productpagina checkt voor welk systeem of systemen uw USB videokaart geschikt is. Voor zowel Windows als MacOS, maar ook voor andere besturingssystemen gelden specifieke vereisten voor wat betreft een USB videokaart. Op deze pagina wordt ook de resolutie aangegeven, evenals de beschikbare aantallen en types poorten waarop de monitoren kunnen worden aangesloten. Op elke productpagina zijn al deze gegevens overzichtelijk weergegeven.

Uw USB videokaart online kopen

Een USB videokaart koopt u online bij Allekabels. Of u nu een USB videokaart zoekt met VGA, HDMI of DisplayPort, bij Allekabels helpen wij u graag bij de juiste aankoop. Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Heeft u nog vragen over een USB videokaart of over de bezorging? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het product bestelt dat u zoekt.