Overige Producten 
Kabels 
Account  

Loeplamp

Loeplampen: beter lezen, beter zien, beter doen

Loeplampen worden vaak gebruikt als leesloep. Hoewel de meeste mensen daarbij denken aan gebruik door senioren en/of mensen met een verminderde oogfunctie, is dat in de praktijk bij lange na niet altijd het geval. De loeplampen en leesloepen van Allekabels zijn voor veel doeleinden geschikt, zeker ook in professionele situaties of bij andere hobby’s dan enkel lezen. Vrijwel al onze loupelampen hebben diverse instelmogelijkheden. Naast lenzen met verschillende dioptrieën waarover u hierna meer leest, zijn er handige hulpmiddelen bij de afzonderlijke modellen. Diverse loeplampen zijn bijvoorbeeld voorzien van een afdekklep, als bescherming tegen zonlicht en stof, wanneer de loeplamp niet gebruikt wordt. Zo komt de lens niet telkens onder het stof te zitten. Diverse armaturen kunnen op tafel worden gezet of aan de wand worden gemonteerd met een wandhouder. Maar er is meer.

De loeplamp: veel meer dan enkel leesloep

Nog niet zo lang geleden werd in een standaard thuissituatie een gewoon vergrootglas gebruikt in combinatie met een losse leeslamp. U kent het plaatje beslist. Krant of boek plat op tafel, loep erboven, lamp ernaast en de lezer krom voorovergebogen. Maar er zijn ook andere oplossingen, waarbij u deze functies op een flexibele wijze kunt combineren. In ons assortiment vindt u onder andere inklapbare leesloepen die u op een oog klemt en loupes die u al dan niet vast op tafel plaatst. U kunt daar natuurlijk nog steeds elke willekeurige verlichting naast plaatsen, maar handig is dat niet altijd. Daarom hebben we LED loeplampen, dit zijn loupelampen met ledverlichting. Dit soort lamp met vergrootglas wordt in de meest uiteenlopende situaties gebruikt. Vandaar dat de leesloepen van Allekabels er in zo veel verschillende uitvoeringen zijn. We noemen hierna enkele andere typische toepassingen.

Speciale loupelampen: hoofdloep en derde handje

Wilt u alle bewegingsvrijheid behouden, bijvoorbeeld omdat u uw beide handen nodig hebt voor een klus en dus geen lamp of loep kunt vasthouden? Dan kunt u ook een hoofdloep gebruiken. Hoofdloepen hebben wij in diverse uitvoeringen. Zowel een bril vergrootglas als een hoofdloep die het zijzicht voor u afsluit (zoals ook een duikbril doet), zitten in ons assortiment. Dit type loeplamp voor op het hoofd heeft ook wel wat weg van een duikbril of, iets moderner, een virtual reality bril. Ze werken op batterijen, dus zonder kabel, zodat u zo mobiel mogelijk blijft. Voor wat betreft mobiliteit: Allekabels heeft ook verrijdbare loeplampen in haar assortiment. Een andere handige combi is de loupelamp met derde handje. Zo is er ook een gecombineerde lamp met vergrootglas, derde handje en soldeerbouthouder. Een ideale combi van hulpmiddelen, niet alleen perfect bij soldeerklussen.

Eschenbach en andere loeplampen van hoge kwaliteit

Wij hebben een brede range aan loupelampen. Dat begint bij een eenvoudige lamp met vergrootglas tot een high end Eschenbach loeplamp. De Duitse firma Eschenbach werd in 1913 opgericht en loopt sindsdien voorop in de ontwikkeling van innovatieve hulpmiddelen voor beter zicht. Dit type loeplamp is niet goedkoop, maar wel het geld dubbel en dwars waard. Zo is de LED verlichting volledig stil, zonder trillen en individueel afstelbaar. De lenzen van de loep zijn topkwaliteit, iets dat met name merkbaar is bij de randen. U kunt dit een beetje vergelijken met multifocal brillen, waarbij het meeste verschil ook in de randen van het vergrootglas zit. Het glas van Eschenbach loeplampen is krasbestendig en meestal vervaardigd van onbreekbaar PXM materiaal.

Dioptrieën van loeplampen met vergrootglas

De dioptrie is een eenheid voor de sterkte van een lens of spiegel. Een lens van 3 dioptrie vergroot 1.75 keer. Hiermee is deze geschikt om bijvoorbeeld kleine letters te lezen of postzegels te bestuderen. Een lens van 5 dioptrie vergroot 2.25 keer. Deze wordt ook gebruikt om mee te lezen, maar wordt meer gebruikt bij elektronicareparaties en modelbouw. Ook professionals in de gezondheidszorg en schoonheidsspecialisten kopen vaak een loeplamp met een dergelijke lens. Voor veel zaken is dit ruim voldoende. Een 6 dioptrie lens vergroot 2.5 keer en 8 dioptrie vergroot 3 keer. Hiermee worden de kleinste details zichtbaar. Een 8 dioptrie loeplamp wordt veelal gebruikt in de gezondheidszorg en voor elektronicareparaties aan bijvoorbeeld printplaten. Een lens van 12 dioptrie vergroot 4 keer. Deze is geschikt voor erg gedetailleerd werk met zeer kleine onderdelen.

Reserveonderdelen en accessoires

Heeft u al een loupelamp, maar wilt u bepaalde onderdelen vervangen? Ook daarvoor kunt u terecht bij Allekabels. Een reserve lens van 3 dioptrie, of reservelampen in verschillende wattages en uitvoeringen. Naast reserveonderdelen voor al onze loeplampen vindt u ook vele handige aanvullende accessoires in ons resterend assortiment. Wandhouders, tafelstandaarden of rolstatieven: alle manieren om uw werkplek optimaal in te richten en van verlichting te voorzien. Of u nu een eenvoudig model loupelamp wilt kopen of een model met veel instelmogelijkheden en accessoires zoekt, bij Allekabels helpen wij u graag bij de juiste aankoop.

Uw loeplamp online kopen

Een loeplamp koopt u online bij Allekabels. Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u uw loupelamp morgen al in huis! Heeft u nog vragen over een loeplamp of de bezorging? Onze klantenservice is tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen over loupelampen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het product bestelt dat u zoekt.

Klantenservice & Informatie