Kabels 
Overige Producten 
Account  

Bluetooth Receiver

Types Bluetooth receivers

Er zijn verschillende types Bluetooth receivers. Met een standaard uitvoering maakt u van uw speaker een draadloze speaker, maar ook kan een pc of laptop worden voorzien van Bluetooth-mogelijkheden. Ook in de auto heeft een Bluetooth receiver verschillende toepassingen, van muziek tot handsfree bellen. Zo maakt u waar u wilt een draadloze verbinding mogelijk, voor het streamen van al uw audio.

Bluetooth speakers

Met een standaard Bluetooth receiver maakt u van uw speaker of home entertainment systeem een draadloze audio ontvanger. Het apparaat wordt meestal met een 3.5 mm jack of met een tulp-kabel gekoppeld aan een speaker, afhankelijk van de mogelijkheden die worden geboden. Via een smartphone of tablet wordt dan audio gestreamd naar de receiver, die dan uw favoriete muziek weer afspeelt op uw speaker.

Bluetooth receiver voor de pc of laptop

Een andere optie is een USB Bluetooth receiver. Deze kunnen worden gebruikt in een pc of laptop die normaal gesproken geen eigen Bluetooth-verbinding kunnen leggen. Dankzij het USB-apparaatje kan dan verbinding worden gemaakt met andere apparaten, zoals een andere pc, een smartphone, een tablet, of een controller van een console. Deze USB’s werken niet zomaar op elk besturingssysteem. Let daarom goed op de aangegeven geschikte besturingssystemen.

In de auto

Met een Bluetooth receiver voor in de auto streamt u eenvoudig muziek vanaf uw telefoon naar de autoradio. Met een 3.5 mm jack kabel wordt de verbinding gemaakt tussen de receiver en de autoradio, waarna u met een smartphone of tablet met Bluetooth-ondersteuning audio kunt streamen. Omdat deze ontvangers ook zijn voorzien van een USB-voeding, kunt u tegelijkertijd uw telefoon opladen. Zo geniet u de hele weg van uw eigen muziekcollectie.

Bluetooth versies

De snelheid van de dataoverdracht van een Bluetooth receiver is afhankelijk van de Bluetooth-versie. Op het moment is versie 4.x de snelste versie, maar oudere standaarden zijn ook nog verkrijgbaar. Naast snelheid, zijn in sommige versies nog enkele andere verbeterpunten doorgevoerd:
  • Versie 2: Datasnelheid tot 3 Mbit/s en lager stroomverbruik dan versie 1.
  • Versie 2.1: Ten opzichte van versie 2 verbetert zowel de snelheid als het lage stroomverbruik.
  • Versie 3: Datasnelheid tot 24 Mbit/s.
  • Versie 4: Datasnelheid tot 24 Mbit/s, maar energiezuiniger dan versie 3.

Online een Bluetooth receiver kopen?

Een Bluetooth receiver koopt u online bij Allekabels. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u hem morgen al in huis! Reken af via onze beveiligde betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Heeft u nog vragen over onze producten of de bezorging? Onze klantenservice staat graag voor u klaar! Voor zowel uw telefonische als schriftelijke vragen kunt u bij ons terecht.

Klantenservice & Informatie