Kabels 
Overige Producten 
Account  

Energiebesparing

Energiebesparing met verlichting

Al jaren is er een ontwikkeling rondom energiebesparing aan de gang door middel van zuinigere en duurzamere verlichting. De aloude gloeilamp en de modernere variant de halogeenlamp worden steeds minder toegepast ten faveure van energiezuinige verlichting. Bij deze energiezuinige verlichting op z’n beurt wordt de spaarlamp weer verdrongen door LED verlichting. Parallel aan de energiebesparing neemt ook nog eens de levensduur van deze producten toe. De langere levensduur zorgt er tevens voor dat de meerprijs van energiezuinige lampen ten opzichte van de minder zuinige varianten meer dan gecompenseerd wordt. Een snelle rekensom laat al de energiebesparing zien. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat minder lichtnet elektriciteit verbruikt wordt.

Meer energiebesparing met lampen

Een andere methode om door energiebesparing minder energie te verbruiken voor verlichting is de lampen alleen dan te laten branden wanneer dit ook echt nodig is. Wij kunnen dit zelf natuurlijk doen, maar er zijn ook enkele technische mogelijkheden waarvoor wij uiteraard allerlei hulpmiddelen in ons assortiment hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een timer, een schemerschakelaar en een sensorlamp. Met een timer kan zeer nauwkeurig ingesteld worden op welke tijdstippen een lamp al dan niet moet branden. Een schemerschakelaar schakelt de verlichting in bij een ingestelde mate van duisternis. Een sensorlamp laat een lamp dan alleen branden als er beweging gedetecteerd wordt, de brandtijd kan meestal ingesteld worden zodat de energiebesparing zo optimaal mogelijk is.

Verborgen stroomverbruik

Tegenwoordig is het vaak niet meer mogelijk elektrische apparaten geheel uit te schakelen. Er is dan sprake van een standbystand. Nadeel hiervan is dat het apparaat continu stroom verbruikt, ook als het apparaat zogenaamd uit staat. Dit vraagt uiteraard om maatregelen om energiebesparing te bereiken. Dit is te bereiken door het tussenschakelen van een zogeheten standbykiller. Dit is een stekker met een schakelaar, waarmee de stroom naar het apparaat toe geheel uitgeschakeld kan worden. Standbykillers zijn er in veel verschillende uitvoeringen van enkele stekker tot stekkerdoos, handbediend en met afstandsbediening. Ons assortiment aan artikelen om dit soort energiebesparing te realiseren, is bijzonder groot. Je vindt altijd wel een product dat bij je wensen past.

Zonne-energie en energiebesparing

Het opwekken van duurzame energie hoeft niet altijd grootschalig te gebeuren, zeker niet vanuit het oogpunt van energiebesparing. Momenteel wordt het zelf duurzaam opwekken van elektrische energie dan ook steeds populairder. Met de solarlampen van Allekabels.nl bijvoorbeeld wekt u zelf de benodigde elektriciteit op middels zonne-energie. Het voordeel van deze lampen is dat er geen 230V aansluiting nodig is, ze zijn dus ideaal voor zowel de tuin als in en om huis. Zonne-energie kan niet alleen gebruikt worden voor verlichting. Energie opgewekt door zonnecellen kan in een accu opgeslagen en gebruikt worden voor uiteenlopende doeleinden. Allekabels.nl heeft ook een druppellader met zonnecellen om uw accu met behulp van energiebesparing in topconditie te houden.

Energiebesparing door intelligente aansturing verwarming

Een slimme thermostaat kan een hulp zijn bij het sparen op uw gasrekening en dus voor energiebesparing. Deze thermostaat is op afstand bedienbaar, heeft een zelflerend vermogen, houdt rekening met de buitentemperatuur, kan de temperatuur per vertrek regelen en heeft een aanwezigheidsdetectie. Het zelflerend vermogen zorgt ervoor dat de verwarming maximaal afgestemd wordt op uw stookgedrag. Door rekening te houden met de buitentemperatuur kan de temperatuur van het verwarmingswater aangepast worden. Temperatuurregeling per vertrek zorgt ervoor dat vertrekken die met minder verwarming toekunnen niet onnodig opgestookt worden. De aanwezigheidsdetectie merkt op of er iemand thuis is en laat de verwarming niet onnodig branden op tijdstippen dat niemand aanwezig is. Overigens zijn er vergelijkbare attributen voor verlichting in ons assortiment.

Bewustwording

Vaak is bewustwording van het energieverbruik al genoeg om zuiniger met energie om te gaan. Met behulp van een energiemeter kan per apparaat het verbruik gemeten en het gebruik geoptimaliseerd worden. Dit soort energiebesparing hoeft vandaag de dag niet meer ingewikkeld te zijn, u hoeft niet meer met meetpennen en dergelijke in de weer. De meest eenvoudige energiemeter stopt u eenvoudig in een stopcontact en het apparaat waarvan u het energieverbruik wil meten stopt u in de energiemeter. Vervolgens leest u het verbruik af. Op die wijze kunt u ook bepalen of het nodig is om met energiebesparing aan de slag te gaan bij het betreffende apparaat of dat het energieverbruik binnen de perken blijft. Metingen kunt u regelmatig herhalen, zeker wanneer nieuwe apparatuur wordt aangeschaft.