Kabels 
Overige Producten 
Account  

Oplader


Opladers voor alle soorten aansluitingen

Langzaam maar zeker verdwijnen de wegwerpbatterijen uit deze wereld en dat is maar goed ook. Oplaadbare accu’s en batterijen nemen hun plaats in. Er zijn dan ook steeds meer apparaten die u kunt opladen met een charger. Denk aan alle mogelijke computer-, multimedia en communicatieapparatuur, maar ook steeds meer huishoudelijke apparaten kunt u opladen. Oudere apparaten hebben vaak nog een mini USB-aansluiting, maar bijvoorbeeld voor de meeste huidige Windows- en Android-apparaten kunt u gebruikmaken van een micro USB oplader. Steeds meer fabrikanten stappen over op USB C. Dit is een recente soort USB-aansluiting, die dunner is, maar ook sneller data kan verwerken dan de oudere versies. Daarbij kan deze kabel altijd in beide richtingen worden ingestoken. Ook voor een USB C smartphone oplader kunt u terecht bij Allekabels.

Mobiele opladers, auto chargers en powerbanks

Naast alle chargers voor thuis zijn er ook nog opladers voor onderweg. Voor in de auto kunt u altijd gebruikmaken van een auto oplader. Zo kunt u uw telefoon opladen, of die van uw medepassagiers. Op die manier komt u onderweg niet met een lege telefoonaccu te zitten. Voor onderweg zijn ook powerbanks enorm handig. Mocht u pech krijgen onderweg en kunt u geen autolader meer gebruiken, dan kunt u toch de accu van de telefoon opladen met een powerbank. Net als bij opladers voor de netstroom zijn er nogal wat verschillende powerbanks. Deze mobiele smartphone opladers hebben bijvoorbeeld verschillende oplaadcapaciteiten, aangegeven met ‘mAh’. Stel een telefoon heeft een accu van 3000 mAh, dan kan een powerbank met 12000 mAh deze vier keer opladen, voordat de powerbank zelf leeg raakt. Bent u lang onderweg, dan is zo’n charger om mee te nemen een ideale uitkomst.

Quickcharge, hoe werkt het?

Diverse apparaten ondersteunen Quickcharge waarmee een accu extra snel kan worden opgeladen. Dit heet ook wel snellader. Hiervoor is echter wel een geschikte lader nodig, en in veel gevallen ook een USB-kabel die dit ondersteunt. In het assortiment van Allekabels vindt u niet alleen snelladers voor thuis in het stopcontact, maar ook voor in de auto. Wilt u uw telefoon of een ander apparaat snelladen? Kijk dan goed in de specificaties, of dit wordt ondersteund. Quick Charge (of afgekort QC) is inmiddels aan de derde generatie toe. Hiermee kan tot 40% sneller worden opgeladen dan met de vorige versie. QC 2.0. Let wel op, apparaten zoals uw smartphone moeten geschikt zijn voor QuickCharge. Omdat het snellaadprincipe werkt door wattage en voltage efficienter in te zetten, zal een apparaat dat niet geschikt is voor hoge wattages zichzelf beveiligen en het aantal watt naar beneden bijstellen.

Opladers met meerdere USB-poorten

De smartphone oplader die bij uw toestel wordt geleverd, heeft in vrijwel alle gevallen één USB-ingang om de accu mee op te laden. Er bestaan echter ook smartphone opladers met meerdere USB-poorten. Op het moment dat er meer apparaten worden ingestoken aan de smartphone oplader, heeft de tweede poort dan wel een lagere laadstroom. Afhankelijk van het apparaat dat u wilt opladen, heeft u een sterkere laadstroom nodig. Hoe hoger de laadstroom, hoe sneller het apparaat wordt geladen. Tablets hebben een grotere accu dan de gemiddelde smartphone, waardoor deze ook prettiger laadt met een sterkere charger. Vooral als u het product ook gelijktijdig wilt gebruiken tijdens het opladen, dan is een sterkere laadstroom nodig. Let hierbij met name bij smartphone opladers en bij tablet opladers, omdat deze toestellen zich van generatie tot generatie snel ontwikkelen.

Powerbank: smartphone oplader en tablet oplader in één

Een powerbank gebruikt u wanneer u geen andere optie heeft om uw apparaten aan de stroom te hangen. Dat zal vaak een situatie onderweg zijn, zoals in de trein of in de auto wanneer u geen autolader bij de hand heeft. Wanneer u een powerbank gebruikt om uw apparaten op te laden, let dan wel even erop dat u de juiste oplader gebruikt. Gebruikt u de foute, zal het apparaat weliswaar niet snel stuk gaan, maar duurt het opladen wel veel langer. Behalve de batterijcapaciteit kunt u bij een powerbank nog uit veel meer opties kiezen. De soort aansluitingen en het aantal aansluitingen bijvoorbeeld. Verder kunt u ook kiezen voor een bepaald design. Er zijn met name veel zeer kleine powerbanks in ons assortiment die gemakkelijk in een broekzak passen.

Online uw oplader kopen

Bij een smartphone oplader is het vooral belangrijk om te letten op de laadstroom. Hoe hoger deze is, hoe sneller uw toestel wordt opgeladen. Een oplader koopt u online bij Allekabels. Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u hem morgen al in huis! Heeft u nog vragen over het smartphone opladers, andere chargers of over de bezorging? Onze klantenservice is tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw vragen per mail zijn wij bereikbaar!