Overige Producten 
Kabels 
Account  

Hoortoestel Batterij

Hoortoestel batterij, hoe kiest u er een?

Een hoortoestel batterij of knoopcel is schijfvormig, niet groter dan een kleine knoop van een gemiddelde pyjama. Dit soort knoopcellen wordt toegepast in veel draagbare elektronische apparaten die een zeer gering stroomverbruik hebben, zoals met name digitale horloges, hoorapparaten en andere zogenoemde wearables. De behuizing is met de pluspool en het dekseltje met de minpool verbonden van het apparaat waarin hij wordt geplaatst. Zoals bij alle batterijen het geval is, staat ook bij knoopcellen de ontwikkeling niet stil. Zo zijn er naast de oorspronkelijke koolstof-zinkknoopcellen ook typen op basis van alkaline, lithium, NiMH, lithium-ion, zink-lucht en meer. Hoewel er veel soorten in allerlei maten en met uiteenlopende spanningen bestaan, hebben ze maar een beperkt aantal afmetingen en voltage. U vindt deze op deze pagina in het assortiment van diverse merken en in diverse verpakkingen.

IEC code

Knoopcellen zijn er in vele maten en uitvoeringen. De nominale spanning van een knoopcel kan variëren van 1,2 tot 3 Volt. Gelukkig hebben al deze verschillende knoopcellen een uniek nummer vastgelegd in de IEC-norm die wereldwijd geldt. Dat betekent dat bijvoorbeeld alle IEC bruin 312 batterijen van alle merken dezelfde diameter en dikte hebben,. Let er dus bij het kopen van een knoopcel op dat u kiest voor het juiste typenummer. Een knoopcel met een ander nummer past niet, of kan door zijn andere spanning het apparaat zelfs beschadigen. De types die u kunt tegen komen: IEC type 10 geel, IEC type 13 oranje, IEC type 312 bruin en IEC type 675 blauw. Wilt u helemaal zeker gaan, check dan voor het bestellen in de beschrijving van uw hoorapparaat de IEC code van uw oude gehoorapparaat batterij

Hoortoestel accessoires

Wij hebben diverse accessoires voor hoorapparaten in ons assortiment. Zo vindt u bij ons een handig, uiterst compact bewaardoosje met kettinkje. Verder een batterijtester die voor het testen van deze types geschikt is. Erg handig is ook een magneetpen, waarmee u de kleine batterijtjes heel gemakkelijk oppakt. Nooit meer zoeken op de vloer naar gevallen kleine batterijtjes. Ten slotte kunt u bij ons terecht voor een compleet schoonmaaksetje. U kunt er ook nog eens een aantal hoortoestel batterijen in bewaren.

Hoorbatterij tips

De vergoeding voor hoorapparaten valt in de meeste gevallen deels onder uw basisverzekering. Voor de niet vergoede kosten kunt u wellicht een beroep doen op uw eventuele aanvullende verzekering. De eigen bijdrage die u betaalt voor gehoorapparaten, kunt u overigens helaas niet aftrekken van de belasting. De kosten voor de batterijen mag u in principe wel aftrekken. Wilt u zeker weten of de kosten in aanmerking komen voor belastingaftrek? Dien dan een aanvraag in bij uw belastingkantoor.

Klantenservice & Informatie