Kabels 
Overige Producten 
Account  

Led verlichting

Top 10 Led verlichting

 
 

Zo kiest u het juiste led verlichting product

Verreweg de meeste consumenten zijn online op zoek naar led lampen voor gebruik in bestaande armaturen. Wij hebben dan ook in onze online shop de diverse fittingen helemaal bovenin geplaatst, zodat u snel de juiste keuze kunt maken. Weet u niet precies welke fitting u gebruikt? Geen punt, we leggen hierna de verschillende types kort uit. Verder kunt u aan de hand van de afbeeldingen ook vaak een goede keuze maken. Bent u echter op zoek naar speciale uitvoeringen, zoals strips of lichtslangen? Onder het kopje led verlichting hebben wij alle in ons assortiment voorkomende soorten overzichtelijk bij elkaar gebracht. Alvast een tip vooraf bij het zoeken: als u denkt dat u hiervoor uw oude armatuur moet aanpassen, dat is tegenwoordig niet meer nodig. Voor alle “gewone” gloeilamp draaifittingen, TL en halogeen fittingen bijvoorbeeld zijn er nu types beschikbaar die u in uw bestaande fitting kunt gebruiken. Het enige dat echt verandert zijn uw energiekosten, die dalen.

Led fittingen, vorm en techniek

Alle voorkomende fittingen die in gebruik zijn bij de huidige generatie led verlichting vindt u in ons assortiment terug. Helemaal vooraan vindt u de bekende E27 (grote) schroeffitting en de E14 (kleine) schroeffitting. Die laatste moet u niet verwisselen met de nog kleinere E10 fitting die in gebruik is bij kerstlampjes en hobbyartikelen bijvoorbeeld in de modelbouw. Verder treft u in ons assortiment de hele familie G steekfittingen zoals de G4, G9 en G13. Dit zijn de steekvoet of bipin fittingen. De G4 is bijzonder compact en vindt u in kleine armaturen terug. Bepaalde G types zoals de GU10 worden ook wel bajonetfitting of bajonetsluiting genoemd. Een andere veelvoorkomende fitting is de T5 fitting, in gebruik bij TL buizen. Ook de “buis” is nu verkrijgbaar met deze techniek. U kunt deze gewoon in het bestaande armatuur gebruiken. Hetzelfde geldt voor de S14 fitting. Het gemak dient de mens: led verlichting in de TL houder prikken en klaar.

Soorten led verlichting

Bij de indeling van soorten hebben wij gekozen voor praktische waarde en dus voor een zo snel mogelijk zoekresultaat. U vindt aparte assortimenten voor elke soort product als strips en lichtslangen, maar ook voor afzonderlijke groepen met spots, bouwlampen etc. Binnen elke groep vindt u vervolgens aan de rechterkant diverse filters, waarmee u uw keuze kunt fine tunen. Overigens hebben wij wel diverse soorten feest- en kerstverlichting bij elkaar geplaatst die allemaal geschikt zijn voor (en vaak zelfs voorzien van) led lampen. Daar waar nodig wordt ook een meer technische zoekhulp aangeboden, zoals bijvoorbeeld bij de filament een indeling in wattage. U vindt er ten slotte ook enkele standaard indelingen (zoals dimbaar/niet dimbaar) en bepaalde types voeding (denk bijvoorbeeld aan batterijvoeding of netvoeding).

Led verlichting bezig met duurzame opmars

De oude vertrouwde gloeilamp (veelal een “peertje”) mag sinds 2012 niet meer verkocht worden wegens het lage rendement en hoge milieubelasting. Halogeen licht is een qua rendement verbeterd type, maar ook het gebruik hiervan wordt vanaf 2016 door de overheid ontmoedigd door meer fiscale druk en dus hogere aanschafprijs. Het gebruik van kwik bij spaarlampen, technisch gezien TL, is tegenwoordig écht uit den boze. De geruime tijd zeer populaire spaarlamp bevat vandaag de dag dan ook nog maar een zeer kleine hoeveelheid kwik in de vorm van een amalgaamverbinding. Bij het breken van een spaarlamp kan zodoende geen kwik meer vrijkomen. Al deze soorten leggen het echter af tegen led verlichting. Hoewel de voordelen in de vorm van lichtopbrengst en energiekosten al lang bekend zijn, zijn de overige voordelen op het gebied van design en toepasbaarheid inmiddels ook bij het grote publiek helder.

Online uw led verlichting en toebehoren kopen

Wanneer u als vakman dan wel als hobbyist met licht aan de slag gaat, zoekt u behalve naar lampen vaak ook specifieke onderdelen. Drivers bijvoorbeeld fungeren als transformator van 230 volt naar bijvoorbeeld 12 volt. Dimmers en ledstrip dimmers worden inmiddels ook met grote regelmaat toegepast thuis of op de werkplek. Controllers en connectoren, wij hebben ze overzichtelijk voor u bij elkaar verzameld. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een product of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.
Klantenservice & Informatie