Kabels 
Overige Producten 
Account  

Led verlichting & Lampen

Waarom kiezen voor led verlichting?

Led staat voor Light Emitting Diode. Een dergelijke lamp is tot 90% energiezuiniger dan een halogeen- of gloeilamp en heeft ook een langere levensduur (tot wel 10 keer). Daarbij zijn ze veiliger, omdat er geen warmte gedistribueerd wordt. Ook zijn deze varianten milieuvriendelijker, aangezien er geen chemicaliën in verwerkt zijn. Het grote voordeel van led verlichting in bijvoorbeeld vloerspots is dat deze schokbestendiger zijn dan halogeen inbouwspots. Daardoor kunt u er overheen lopen of rijden met zware voertuigen. Een andere reden is het stijlvolle en sfeervolle licht dat een led geeft. Led lampen zijn in het algemeen wel iets duurder in de aanschaf dan de andere modellen, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de voordelen.

Grote of kleine fitting? Of toch een andere fitting?

Verreweg de meeste consumenten zijn online op zoek naar led lampen voor gebruik in bestaande armaturen. Deze kunt u in ons assortiment gemakkelijk vinden, doordat wij ze op basis van fittingtype gesorteerd hebben. Allekabels biedt producten met de bekende schroeffitting (Edison fitting) aan in zowel de E27, E14 als E10 uitvoering. Een E27 lamp heeft een grote fitting en E14 is een led lamp met een kleine fitting. Een specifieke uitvoering betreft de miniatuurfitting of E10 fitting. Deze zeer kleine fitting treffen we onder meer aan in signaallampjes, fietslampjes, modelbouw en kerstverlichting.

Behalve schroeffittingen zijn er ook veel modellen met een bajonet of met bipin fitting. Ze worden onderling nogal eens verwisseld bij het bestellen, let dus goed op dat u de juiste fitting kiest. Belangrijk hierbij is de afstand tussen de beide polen, die wordt in het typenummer weergegeven. G4 en GU4 hebben 4mm, GU5.3 en GX5.3 hebben 5.3 mm en GU10 heeft 10mm als tussenruimte. Onderling verschillen ze ook nog qua lengte van de voetjes. Check dus uw lamp, fitting en bijbehorend typenummer goed voordat u bestelt! Een andere veelvoorkomende fitting is de T5 fitting, in gebruik bij TL buizen. Ook de “buis” is nu verkrijgbaar met deze techniek. U kunt deze gewoon in het bestaande armatuur gebruiken. Hetzelfde geldt voor de S14 fitting.

Lichtopbrengst, dimbaarheid en kleur

We zijn gewend om bij het kopen van een lamp te kijken naar hoeveelheid watt. Elk lichtbron (gloei-, halogeen-, spaar- en led lamp) heeft echter een andere lichtopbrengst bij hetzelfde wattage. Hierdoor is het soms lastig om de juiste lamp te kiezen wanneer u een overstap maakt van de ene soort naar de andere soort lichtbron. Om een goede vergelijking mogelijk te maken, zijn de fabrikanten verplicht om de lichtopbrengst in lumen op de verpakking te zetten. Hoe hoger de lumenwaarde, des te meer lichtopbrengst. U vindt de betreffende lichtopbrengst bij elk product aangegeven. Daarnaast kunt u ook een keuze maken voor onze dimbare led verlichting. Zo kunt u de lichtsterkte zelf aanpassen aan iedere situatie. Ten slotte is ook de lichtkleur een belangrijk punt bij het maken van uw keuze. U kunt kiezen uit helder wit of warm wit, maar ook voor peertjes waar kleurfilters in worden gebruikt. Ook zijn er RGB varianten, bijvoorbeeld bij de led strips, die u zelf met behulp van een afstandsbediening in diverse kleuren kunt instellen.

Soorten led verlichting en toebehoren

Naast vervangende lampen voor uw bestaande armaturen, kan het natuurlijk ook zo zijn dat u op zoek bent naar een compleet verlichtingsproduct dat voorzien is van led verlichting. U vindt aparte assortimenten voor elk soort product, waaronder strips en lichtslangen, maar ook spots, bouwlampen, panelen en andere producten. Ook wanneer u op zoek bent naar energiezuinige feest- of buitenverlichting helpen wij u graag verder. Verder bieden wij de benodigde accessoires, zodat u direct alles in huis heeft. Zo vindt u drivers, die fungeren als transformator van 230 volt naar bijvoorbeeld 12 volt. Dimmers voor uw led verlichting maar ook toebehoren voor het aansluiten van led strips, zoals profielen, controllers en connectoren, kunt u bij ons gemakkelijk vinden en mee bestellen.

Online uw led lampen kopen

Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een product of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.
 
 

Top 10 producten

 
 
Klantenservice & Informatie