Overige Producten 
Kabels 
Account  

Led hoofdlampen

Een led hoofdlamp onderscheidt zich van alle andere zaklampen door de elastische band waarmee u hem eenvoudig en comfortabel op uw hoofd zet. Hiermee heeft u meteen het grote voordeel van deze lamp. U houdt beide handen vrij terwijl u, waar u ook kijkt, meteen een goede verlichting heeft. Dit maakt deze verlichting tot een populaire en veel gebruikte lamp bij kamperen, zeilen en andere buitensporten. Maar ook voor thuis bij het klussen in donkere ruimtes of het zoeken in een donkere kast is een led hoofdlamp een aanwinst. Lees meer

Wat is een led hoofdlamp?

Kampeerders zijn al vele jaren bekend met het gebruik van een led hoofdlamp. Het is een heel handige lamp als u in het donker uw tent wilt opzetten en daarvoor twee handen vrij wilt houden. Ook bij het koken in het donker bij uw tent is het natuurlijk heel fijn om overal waar u kijkt licht te hebben en daarbij beide handen vrij te hebben voor het koken. Vergelijkt u een led hoofdlamp met een gewone zaklamp, dan heeft deze niet het nadeel dat u deze in uw hand vast moet houden. Een led hoofdlamp heeft energiezuinige leds en een energiebron in de vorm van batterijen, knopcellen of een accu pack. Hierbij kunnen de batterijen achter de leds op uw voorhoofd zitten of in een apart compartiment op uw achterhoofd. Dit heeft als voordeel dat het grootste deel van het gewicht van de led hoofdlamp op uw achterhoofd rust. Hierbij schijnt de lichtbundel naar voren, zodat waar u uw hoofd ook heen draait, de lichtbron meedraait.

Led hoofdlamp kopen op batterijen

Er zijn verschillende manieren om de leds in een led hoofdlamp van energie te voorzien. We bespreken hieronder de verschillende energiebronnen en hun voor- en nadelen. Zo kunt u voor elke situatie de ideale led hoofdlamp kiezen. De meest gebruikte energiebron zijn batterijen. Om de leds in de lamp van energie te voorzien worden meestal AAA batterijen gebruikt, omdat deze klein en licht zijn en voldoende energie bevatten om de leds vele uren van energie te voorzien. U kunt wegwerpbatterijen gebruiken, maar het is ook mogelijk om oplaadbare batterijen te gebruiken. Omdat de nominale spanning van een oplaadbare batterij iets lager ligt dan van een wegwerpbatterij zal de lamp iets minder licht geven. Een type dat op batterijen werkt is een universele hoofdlamp die in veel situaties zal voldoen. U kunt kiezen om ze op oplaadbare batterijen of op wegwerpbatterijen te laten werken. Het grote voordeel van het gebruik van batterijen is dat deze vrijwel overal goed verkrijgbaar zijn, ook als u in het buitenland vertoeft.

Knoopcel- of accuvoeding

Een lamp voor op het hoofd die op knoopcelbatterijen werkt, heeft als voordeel dat deze bijzonder klein en licht is. Bent u een lichtgewicht kampeerder en telt iedere gram, dan is dit de ideale led hoofdlamp. Deze is ook geschikt als u een lichtgewicht kleine lamp in uw jaszak mee wilt nemen. Knoopcellen hebben helaas ook een aantal nadelen. De cellen zijn door hun formaat wat lastiger te verwisselen dan gewone batterijen. Een knoopcel bevat ook minder energie dan een batterij. Dit is een reden voor een fabrikant om minder felle leds te gebruiken om zo toch voor een redelijke gebruiksduur per setje knoopcellen te zorgen. Een hoofdlamp led oplaadbaar met ingebouwde accu heeft als voordeel dat u nooit batterijen hoeft te verwisselen. De accu is met de bijgeleverde adapter eenvoudig op te laden. Een bijkomend voordeel is dat u nooit last zult hebben van slechte batterijcontacten. Deze hoofdlamp is ideaal voor intensief gebruik en situaties waarin u altijd functionerende verlichting bij de hand wilt hebben.

Online uw led hoofdlamp kopen

Bij het kiezen van een led hoofdlamp is het belangrijk om op enkele eigenschappen te letten, zodat u voor uw situatie het juiste type bestelt. De eerste belangrijke eigenschap is de lichtopbrengst. De lichtopbrengst wordt aangeven in lumen. Hoe hoger het getal in lumen hoe meer licht de leds geven. Bedenk dat leds met een hoge lichtopbrengst meer energie verbruiken waardoor de batterij of accu eerder leeg zal zijn. Voor veel situaties zoals kamperen of de hond uitlaten is het vaak niet nodig om er eentje met hele felle verlichting te kopen. Wilt u de lichtopbrengst kunnen regelen, koop dan een type dat voorzien is van een standenschakelaar. Door bij dit type meerdere keren op de aan-uitschakelaar te drukken, schakelt u de leds in op een lage lichtopbrengst en bij de volgende druk op de knop heeft u een hoge lichtopbrengst. Wilt u ‘s nachts niet verblind worden, kies dan een type dat naast witte leds ook beschikt over rode leds. Van rode leds is bekend dat deze uw nachtzicht niet verstoren terwijl u toch voldoende licht heeft om obstakels in uw omgeving te herkennen. Heeft u nog vragen over een led hoofdlamp? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het product bestelt dat u zoekt.

Klantenservice & Informatie