Kabels 
Overige Producten 
Account  

Antenneversterker

Wanneer heeft u een antenneversterker nodig?

Bij het gebruik van meerdere tv- en radio-aansluitingen binnen hetzelfde netwerk zal signaalverlies optreden. Een antenneversterker versterkt het oorspronkelijke signaal en splitst het eventueel in meerdere uitgangssignalen. Aangezien het toepassingsgebied (grotendeels) steeds een coax kabel netwerk betreft, zijn ook alle aansluitingen voorzien van coax kabels en coax stekkers e.d. Het coax kabel signaal komt huis of werkplek binnen tot aan een meterruimte en is voldoende sterk voor minstens één aansluiting. Zijn er meer aansluitingen nodig, dan komt dus de antenneversterker om de hoek kijken. Via het coax netwerk is ook internet over coax mogelijk. Ook hiervoor vindt u versterkers en andere benodigdheden in ons assortiment.

Standaard, retourgeschikt, passief en actief

Wij beschikken in ons aanbod over niet-retourgeschikte, passief retourgeschikte en actief retourgeschikte antenneversterkers. Maar wat is nou eigenlijk het verschil. Wanneer u geen retour nodig heeft, of als de retour aansluiting voor de versterker wordt gemaakt, dan heeft u genoeg aan een gewone antenne versterker. Bij retourgeschikt staat dan “nee” vermeld. U heeft een passief retourgeschikte antenneversterker nodig wanneer u op korte afstand een retour aansluiting achter de versterking moet koppelen. Deze versterkers zijn wat goedkoper dan de actief retourgeschikte. Actief retourgeschikte versterkers upgraden het retoursignaal. Wees echter wel zuinig met het versterken en vervuilen hiervan. De kabelmaatschappij kan hier namelijk storingen van krijgen en kan u hierdoor afsluiten. Het is belangrijk dat het retoursignaal zo weinig mogelijk verzwakt wordt, voordat het aankomt bij de versterker. De kwaliteit van het signaal kan hierdoor afnemen. Dit wordt niet gecorrigeerd met behulp van een antenneversterker.

Aantal uitgangen

U heeft minimaal één uitgang nodig bij een antenneversterker. Wilt u echter het signaal splitsen, dan heeft u een versterker met twee of meer uitgangen nodig. Allekabels heeft in haar assortiment antenneversterkers met 1, 2, 3, 4, 5 en zelfs 8 uitgangen. Wel moet u even checken of de versterking voldoende is voor de toepassing waarvoor u de antenneversterker nodig heeft. Deze versterking wordt steeds aangegeven in aantallen dB. Verder moet u voor uzelf bepalen of de versterker retourgeschikt moet zijn of niet. Een antenneversterker met 4 uitgangen die niet retourgeschikt is, zal altijd een stuk goedkoper zijn. Een professionele antenneversterker van het merk Hirschmann bijvoorbeeld, is weliswaar iets duurder maar heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Inline antenne versterker en antenneversterker accessoires

Wij hebben een range in-line antenne versterkers in ons assortiment. Verder: om een antenneversterker correct aan te sluiten, heeft u nog wat accessoires nodig zoals kabels en koppelingen. Onder meer hebben wij een compleet aansluitsetje hiertoe in ons assortiment. Verder kunt u bij ons F connector verloopstukken, afsluitweerstanden en uiteraard alle kabels op het gebied van coax in één koop online bestellen. Het spreekt voor zich dat u van tevoren het beste even checkt welke aansluitingen u precies allemaal wilt gaan leggen en of u daartoe male of female connectoren nodig heeft. Zo kunt u meteen de juiste spullen online bestellen.

Uw antenneversterker online kopen

Een antenneversterker koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een antenne versterker of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie