Overige Producten 
Kabels 
Account  

Weerstation

Wanneer een weerstation kopen?

Een weerstation is eigenlijk een naam waarvan de vlag niet helemaal de lading dekt. Een barometer geeft immers vooral het weer aan. Die zit dan ook standaard op elk weerstation. Behalve het weer geeft een dergelijk station echter veel meer zaken aan. Vaak doet het ook dienst als hygrometer die de vochtigheid meet. Vooral binnen is dat een handige functie. Ook een thermometer die de temperatuur meet is eigenlijk wel standaard aanwezig. Handig aan de digitale varianten is dat u vaak een bereik kunt aangeven waarbinnen deze temperatuur zich (binnen) mag bewegen. Wordt het te warm of te koud, kunt u een signaal instellen.

Installeren binnen of buiten

De meeste modellen weerstation zijn bedoeld om binnen op te hangen. U bevestigt daarvoor vaak een of meer sensoren buiten. Een dergelijk weerstation met buitensensor kan op meerdere manieren werken. Zo kunt u de sensor buiten in de buurt van het raam bevestigen en met een draadje aan uw station koppelen. Veel handiger is het natuurlijk om een draadloze koppeling tot stand te brengen. Wij hebben diverse modellen weerstation met draadloze sensor in ons assortiment. Ze kosten nauwelijks meer dan de standaard modellen, maar zijn veel handiger om te installeren. Bovendien verliest u geen energie, want het draadje door het kozijn en dergelijke zorgt uiteraard ook voor warmteverlies.

Extra functies

Het weerstation, zeker de digitale uitvoering, kan veel meer functies verrichten dan enkel het huidige en het verwachte weer aangeven. Er zijn weerstations die ook fungeren als digitale klok en kalender. Ze geven de tijd, de datum en de weekdag aan. Ook hebben zelfs de meest goedkope uitvoeringen al functies zoals alarm, timer en zelfs muziekweergave aan boord. U kunt ze dus zelfs als radiowekker gebruiken. Denk er wel aan dat al deze digitale functies natuurlijk ook energie gebruiken. Werkt uw weerstation op batterijen, houd er dan rekening mee dat u reservebatterijen in huis hebt. U kunt natuurlijk bij Allekabels ook, samen met uw station, oplaadbare batterijen plus een lader gelijktijdig in een koop bestellen.

Amateurstation of professioneel weerstation?

Een meteorologisch station is de formeel correcte naam voor de locatie van een weerstation. Als u dus serieus aan de slag gaat met uw station en bijvoorbeeld woont in de Hoofdstraat in Kerkrade, kunt u met goed fatsoen deze plek “meteorologisch station Hoofdstraat Kerkrade” noemen. Natuurlijk heeft dat niks te maken met of u als professional of als amateur aan de slag bent. Dat kan echter wel. Behalve de huis-tuin-en-keukenweerstations hebben wij ook enkele modellen professioneel weerstation in ons assortiment. Een dergelijk weerstation wordt met een degelijke, weerbestendige set voor diverse buitenmetingen geleverd. Gemeten worden onder meer temperatuur, vochtigheidsgraad, regenval, windsnelheid en windrichting en deze data worden vervolgens draadloos doorgegeven aan het station dat u binnen plaatst.

Uw weerstation online kopen

Een weerstation koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een product of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie