Kabels 
Overige Producten 
Account  

UTP Kabel


VorigeResultaten 1 tot 100 van totaal 738 productenVolgende

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een UTP kabel?

Wat voor u de juiste netwerkkabel is, hangt af van een aantal factoren. De snelheid waarmee u data wilt gaan versturen, maar ook de hoeveelheid data die u wilt versturen, maken het verschil in het type kabel dat u uiteindelijk zult kiezen. Met het CAT-type wordt de snelheid en de bandbreedte aangeduid die de kabel aankan. Er is echter ook verschil in stugge en soepele kabels. De stugheid wordt veroorzaakt doordat er sprake is van één enkele koperen kern. Bij soepele UTP kabel zijn meerdere kernen samengebracht, om precies te zijn 4 aderparen. Bij UTP kabel CAT 7 zijn deze 4 aderparen individueel afgeschermd, waardoor ze de snelste verbinding vormen op dit moment. Eigenlijk is dan niet meer sprake van U (unshielded) vandaar dat wij deze in een aparte groep CAT 7 kabel hebben ondergebracht.

Verschillende categorieën UTP kabel

UTP kabel wordt ook wel – niet geheel correct - netwerkkabel genoemd. Er zijn echter meerdere soorten netwerkkabels, zoals u aan het eind zult lezen. Een UTP kabel komt in verschillende typen. Hieronder vindt u een schematisch overzicht van de verschillende soortnamen en bijbehorende snelheden en maximale kabellengtes.

Type Snelheid Lengte
CAT 5E max 1000 Mbit/s – werkt met Gigabit – 100 MHz max 50 meter
CAT 6 max 10000 Mbit/s - 10 Gigabit – 250 MHz max 50 meter
CAT 6A max 10000 Mbit/s - 10 Gigabit – 500 MHz max100 meter
CAT 7 max 10000 Mbit/s - 10 Gigabit – 1000 MHz max 70 meter


UTP, FTP en SFTP kabel?

Naast UTP-kabels bestaan er ook FTP-kabels en SFTP-kabels. Dit zijn beide ook netwerkkabels, maar ze zijn beter beschermd tegen storingen en interferentie met andere kabels en apparatuur. Bij een FTP-kabel is een extra laag folie aangebracht om storingen te voorkomen, en bij een SFTP-kabel is dit een combinatie van vlechtwerk en folie. Zeker bij zakelijk gebruik in combinatie met zware apparatuur is het gebruik van een extra beschermde kabel aan te raden. Gaat u een UTP netwerkkabel thuis gebruiken? Dan zit u met een normale UTP-kabel eigenlijk altijd goed.

Lengtes en rollen

Kabels kunt u het beste in precies de lengte bestellen die u nodig heeft. Zo heeft u het minste signaalverlies. Omdat al die afzonderlijke kabels best onoverzichtelijk kunnen zijn, hebben wij ze in alle denkbare maten in ons assortiment. De kleur van de buitenkant is daarbij niet van belang, er is geen IEEE standaard hiervoor. Wel is het handig als u zelf een standaard bedenkt. Bijvoorbeeld rood voor alle internet, grijs voor netwerkcamera’s etc. Zoals gezegd zijn ze er in alle denkbare lengtes, van UTP kabel van 15 cm tot UTP kabels van 75 meter. Een UTP kabel van 1 meter, als gemiddelde lengte, is er natuurlijk ook. Heeft u langere kabels nodig? Bestel dan UTP kabel op rol!

Uw UTP kabel online kopen

Een UTP kabel koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over netwerkkabels of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie