Kabels 
Overige Producten 
Account  

UTP kabels 20 meter

De UTP kabel 20 meter is een veelgebruikte kabel in computer- en telefoonnetwerken. UTP staat voor Unshielded Twisted Pair. Twisted Pair betekent dat de kabel is opgebouwd uit gedraaide aderparen en Unshielded wil zeggen niet afgeschermd. Afgeschermde varianten worden aangegeven door de vermelding F/ of SF/ voor de term UTP. Voor een niet afgeschermde kabel wordt tegenwoordig de vermelding U/ gebruikt. Allekabels heeft UTP kabels 20 meter in uitvoeringen CAT 5e, CAT 6 en CAT 6a in verschillende kleuren voor binnen en buiten. Lees meer

De betekenis van CAT 5e, CAT6 en CAT6a

Een vermelding die altijd in de naam van een UTP kabel 20 meter staat is de CAT categorisatie. Middels deze categorisatie wordt de snelheid van de kabel weergegeven. De categorisatie van de 20 meter UTP kabel is vastgelegd in de TIA/EIA-568 standaard. CAT 5e wil zeggen dat de kabel een maximale snelheid van 1000 Mbit/s haalt, bij een bandbreedte van 100 mHz. De UTP kabel 20 meter CAT6 haalt ook snelheden tot 1000 Mbit/s, echter is de bandbreedte 250 mHz waardoor meer data tegelijkertijd verwerkt kunnen worden. De CAT 6a kabel haalt hogere snelheden, namelijk tot 10.000 Mbit/s en heeft een bandbreedte van 500 mHz. Hoe hoger het getal achter de term CAT hoe groter de snelheid en/of de bandbreedte. Bij de keuze van uw UTP kabel 20 meter is het dus van belang op de hoogte te zijn van deze vereisten. Elke 20 m UTP kabel van Allekabels is standaard voorzien van 8-polige modulaire RJ-45 connectoren. Om de kabel zo min mogelijk te laten opvallen is een ruim aantal kleuren leverbaar.

Wel of niet afgeschermd

Een UTP kabel 20 meter is, zo zegt de naam Unshielded Twisted Pair al, niet afgeschermd. Dezelfde soort UTP kabel 20 meter is echter ook in afgeschermde versie te krijgen. De afscherming wordt aangegeven door de extensie U/, F/, of SF/ voor de term UTP. Er zijn dus U/UTP, F/UTP en SF/UTP kabels. Een U/UTP kabel is eigenlijk een doodgewone UTP kabel, dus zonder afscherming. De U staat hier voor unshielded, wellicht dubbelop, maar dit is gedaan om de benaming meer in pas met de afgeschermde kabels te laten lopen. Bij de F/UTP kabel is er direct onder de buitenmantel een folie afscherming aangebracht. Een SF/UTP kabel heeft zowel een folieafscherming als een gevlochten afscherming direct onder de buitenmantel. Een UTP kabel 20 meter die uit de buurt van andere kabels ligt, zonder veel stoorfactoren van buitenaf, kan zonder afscherming goed functioneren. In andere gevallen dient een afgeschermde UTP kabel 20 meter gekozen te worden.

Materiaal van de stroomgeleiders

De draden in de UTP kabel 20 meter kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn. De draden in een UTP kabel 20 meter van Allekabels zijn gemaakt van koper (Cu) of het zogeheten Copper Clad Aluminium (CCA). Het grote voordeel van CCA is de prijs, deze is aanmerkelijk lager dan van de 100% koperen draden. Echter is CCA ook kwalitatief minder dan koper, wat resulteert in een aantal nadelen: grotere kans op draadbreuk, gelijkstroom weerstand en demping ongeveer 40% hoger dan bij koper bij dezelfde draaddikte (vooral nadelig bij grotere afstanden), in de tijd afname van flexibiliteit, ze voldoen niet aan de ANSI/TIA-568-B2-1 standaard. De CCA UTP kabel 20 meter is vanwege het prijskaartje heel geliefd bij particuliere gebruikers. De nadelen wegen hier vaak minder. Allekabels.nl heeft het prijsverschil voor de UTP kabel 20 m klein weten te houden, zodat u altijd voor de beste kwaliteit kunt kiezen.

Gebruik voor buiten een daarvoor geschikte kabel

Het kan wel eens voorkomen dat u een netwerkkabel buiten moet installeren. Hiervoor gebruikt u natuurlijk een UTP kabel 20 meter die geschikt is om buiten te gebruiken. Het grote verschil met een UTP kabel 20 meter voor binnen zit hem in de buitenmantel. Bij een UTP kabel 20 meter voor buiten is deze UV bestendig en beter bestand tegen mechanische invloeden. Verder zijn ook de verbindingen van de connectoren steviger en zijn deze absoluut stof- en waterdicht. Ondanks de aanpassingen aan de UTP kabel 20 meter dient er voorzichtig mee omgesprongen te worden, kabels die dag in dag uit in de volle zon liggen zullen toch sneller verouderen dan kabels die in een kabelgoot gelegd worden. Ook het onbeschermd in de grond verleggen verdient, hoewel mogelijk, niet de voorkeur. Kortom is het heel goed mogelijk een UTP kabel 20 meter, mits geschikt hiervoor, buiten aan te leggen.

Uw UTP kabel 20 meter online kopen

Een UTP kabel 20 meter koopt u online bij Allekabels. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een UTP kabel 20 meter of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.


Klantenservice & Informatie