Kabels 
Overige Producten 
Account  

Toetsenbord


Toetsenbord en muis: indeling en design

Toetsenbord en muis zijn meestal een onafscheidelijk koppel. Innig verbonden al dan niet via kabels. Het duo kan op alle mogelijke manieren worden samengesteld. Zo kennen we toetsenborden in diverse varianten. Een Nederlands toetsenbord heeft altijd een QWERTY indeling, maar buitenlandse toetsenborden beschikken over andere indelingen. In Nederland worden meestal toetsenborden met QWERTY-indeling verkocht, genoemd naar de eerste zes letters van de bovenste rij lettertoetsen. In België kennen we AZERTY en in Duitsland QWERTZ. Indeling en design van een toetsenbord zijn verder aangepast aan de functie waarvoor het toetsenbord en muis wordt gebruikt. Immers: met een goede ergonomische bouw van een toetsenbord minimaliseert u het aantal typefouten en bovendien krijgt u minder snel last van fysiek ongemak zoals RSI. Een aantal toetsen van toetsenbord en muis heeft bovendien verschillende functies waarmee wordt voorkomen dat erg veel toetsen nodig zijn, hetgeen ook de ergonomie aantast. Een speciale functietoets wordt bijvoorbeeld gebruikt als multimediaknop. Vaak is het een persoonlijke keuze welk toetsenbord al dan niet in combinatie met een muis u het beste kiest.

Toetsenbord en muis: de muis

Er bestaan verschillende soorten muizen. De eerste muizen waren mechanisch en hadden aan de onderkant een muisbal, die door wrijving over een oppervlak de handbeweging zodanig omzet dat de cursor op de monitor de gewenste beweging maakt. Het nadeel van deze muizen is dat er snel vuil op de muisbal en dus ook in de muis zelf kwam, waardoor het apparaat niet goed reageert op de bewegingen. De optische en de led muizen zoals wij deze tegenwoordig kennen hebben dit probleem niet. Een optische muis werkt via LED technologie en is hiermee een stuk nauwkeuriger dan een mechanische uitvoering. Ze kunnen alleen iets slechter werken op ondergronden die spiegelen of doorzichtig zijn. De laser muizen kennen dit probleem niet en zijn nog accurater dan een optische muis. De meeste sets toetsenbord en muis beschikken qua technologie over de nieuwste muizen.

Mensen hebben zo hun voorkeuren

Bij Allekabels kunt u ook bijzondere types zoals een toetsenbord met verlichting kopen. Handig als u het bijvoorbeeld gebruikt om ’s avonds uw stereoinstallatie te bedienen. Verder is een numeriek toetsenbord handig als u veel berekeningen moet maken, bijvoorbeeld in excel of in uw boekhoudprogramma. U kunt deze numerieke blok afzonderlijk kopen of als onderdeel van een complete set toetsenbord en muis. Verder biedt Allekabels ook USB connectors aan die uw computer uitbreiden met een bluetooth poort, mocht die niet standaard op uw computer zitten. Wie games speelt met een muis, heeft met beweging en precisie te maken. De mate van nauwkeurigheid wordt aangegeven in DPI (dots per inch). Voorbeeld: Een muis ingesteld op 1200 DPI verplaatst de cursor 1200 pixels op het scherm wanneer u de muis 1 inch verplaatst op uw bureau. Een hoge DPI betekent ook meer snelheid. Voor meer precisie kan de DPI laag worden ingesteld. Of uw muis instelbaar is, ziet u eraan of er een DPI switch aan boord is. Misschien wilt u naast een draadloze muis ook wel een draadloos toetsenbord van dezelfde serie aanschaffen. Dan heeft Allekabels dé oplossing voor u: in ons assortiment vindt u ook handige sets bijvoorbeeld van Logitech, waarin zowel een draadloze muis als een draadloos toetsenbord zit. Zo'n complete set is vooral qua design handig.

Draadloze opties

Een draadloze set van toetsenbord en muis geeft u alle bewegingsvrijheid. Waar u vroeger beperkt werd door een stoffig muisballetje of onhandig snoer, zijn toetsenbord en muis tegenwoordig een stuk gebruiksvriendelijker. Zo is de muis standaard voorzien van een handig scrollwieltje. Het ontwerp van toetsenbord en muis is ergonomischer geworden. Een draadloos signaal naar een klein plugje in uw USB aansluiting is voldoende om met uw toetsenbord en muis te kunnen werken. Inmiddels zijn draadloze apparaten zoals toetsenbord en muis zelden duurder dan een type met een snoer. U kunt uw bluetooth of USB toetsenbord en muis verder prima in een minder ideale positie gebruiken. Voor wat betreft de overdrachtssnelheid is er niet echt een verschil: de meest voorkomende effectieve snelheid voor beide technologieën is ongeveer 3 Mbps. Ook qua kosten maakt de keuze weinig verschil. Wel moet u letten op de soort draadloze verbinding. U kunt kiezen tussen bluetooth en RF (Radio Frequency). Tablets en notebooks ondersteunen bluetooth vaak standaard. U heeft dan geen USB adapter of aparte software driver nodig. Dit is bij een tablet en smartphone ook niet mogelijk. Verder kunt u letten op het aantal bedieningselementen die toetsenbord en muis hebben. Hoewel 2 knoppen en een scrollwiel voldoende zijn, zijn 4 knoppen bij een aanwijsapparaat soms handig als u bepaalde functies vaak gebruikt en graag direct bij de hand heeft. Ook is een scrollwiel dat doorscrollt handig bij grote documenten. Voor wat betreft merken toetsenbord en muis heeft Allekabels een ruime keuze, zodat u ook uw favoriete design bij ons kunt kopen.

Uw toetsenbord en muis online kopen

Of u nu een toetsenbord en muis apart wilt kopen of een volledig (draadloze) set van toetsenbord en muis zoekt, bij Allekabels helpen wij u graag bij de juiste aankoop. Heeft u vragen over het installeren van uw toetsenbord en muis? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag. Allekabels is bereikbaar tot 21 uur. Indien u voor 22 uur bij ons online bestelt, heeft u bij voldoende voorraad uw set morgen al in huis! Bestel en betaal veilig online.