"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Router

RJ45 afdekkap - Delock
  • Kleur:
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 4,79
RJ45 afdekkap - Delock
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 3,19

Een router kopen

Er zijn twee soorten netwerkverbindingen: de draadloze netwerkverbinding (wifi) en de bedrade verbinding waarbij we via een netwerkkabel verbinding maken met een router. Alle verbindingen van onze pc’s, laptops en smartphones (draadloos en bedraad) lopen via de centrale netwerk router. Deze verbindt dus het lokale netwerk met het internet. Een modern type beschikt standaard over een aantal vaste netwerkaansluitingen. Deze aansluitingen kunnen gebruikt worden om apparaten zoals een pc en een smart tv aan te sluiten. Een bedrade aansluiting geeft een betrouwbare verbinding. Bij het gebruik van een tablet, smartphone en laptop wordt meestal een draadloze wifirouterverbinding gebruikt.

Eigenschappen router

Een router heeft een ingebouwd operating systeem met veel mogelijkheden die u zelf in kunt stellen. Dit instellen kunt u eenvoudig doen via een web interface, dat u via u browser kunt benaderen. In de gebruiksaanwijzing staat welk adres u moet gebruiken om de web interface te bereiken. Vrijwel ieder modern model beschikt over een firewall en intrusiedetectie. Hiermee kunt u netwerkverkeer filteren zodat er vanaf het internet niet zomaar contact gelegd kan worden met apparatuur op uw eigen netwerk.

Verdere opties

VPN (Virtual Private Network) is een voorziening waarmee u als u niet thuis of op kantoor bent, met uw laptop of smartphone een verbinding kunt maken met apparatuur op uw eigen netwerk. Door een VPN-verbinding te gebruiken maakt uw laptop of smartphone gewoon deel uit van uw thuis- of kantoornetwerk. De verbinding is veilig omdat al het verkeer versleuteld wordt en alleen de juiste gebruikerscredentials toegang tot de VPN-verbinding geven. Veel modellen beschikken over een USB-aansluiting waar een printer of een harde schijf op aangesloten kan worden. Deze HD of printer wordt door de router via het netwerk beschikbaar gesteld aan alle apparaten op het netwerk.

3G of 4G

Wilt u internettoegang op een plaats waar geen ADSL- of kabelaansluiting is, dan is een router met 3G of 4G een goede keus. Een moderne thuis- of kantoorrouter heeft vrijwel altijd een draadloze optie. Bij het kiezen van de wifi-optie kunt u kiezen tussen, single band, dual en tribandwifi. De singlebanduitvoering is de eenvoudigste en voordeligste. Dit model beschikt over 2,4 GHz wifi met een maximumsnelheid van 300 Mb/s. Omdat dit vrijwel altijd sneller is dan uw internetaansluiting is deze band een goede oplossing als er weinig andere gebruikers op de 2,4 GHz band zitten. Zit u in een gebied waar de 2,4 GHz band overvol is, dan is het een goed idee om een dual band variant te kiezen. Een dual band router maakt gebruik van de 2,4 GHz en 5 GHz band. De laatste heeft veel meer kanalen en is veel minder druk bezet, waardoor u via deze band een goede stabiele verbinding kunt maken.